اتصال مراکز تولیدی و کارخانجات زیرمجموعه شستا به شبکه ریلی
نشست مدیر عامل راهآهن با مدیرعامل شستا برگزار شد و طی آن، طرفین بر همکاری مشترک جهت اتصال مراکز تولیدی و کارخانجات زیرمجموعه شستا به شبکه ریلی و همچنین سرمایهگذاری شستا در حوزههای زیرساخت و ناوگان ریلی تاکید کردند.
به گزارش ایران اکونومیست از وزارت راه و شهرسازی در نشست خبری با حضور سید میعاد صالحی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل راهآهن و ابراهیم بازیان، مدیرعامل شستا (شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی) باهدف گسترش همکاری بهمنظور ارتقای حملونقل ریلی و استفاده از ظرفیتهای طرفین برگار شد، صالحی گفت: میتوانیم ارتباط خوبی را بین شستا و راهآهن داشته باشیم و کارخانجاتی که قابلیت لازم را دارند، به شبکه ریلی کشور متصل کنیم.
وی با یادآوری اینکه هر چقدر بار از روی جاده به ریل منتقل شود، به نفع کشور خواهد بود، تأکید کرد: مزیتهای رقابتی مهمی شامل منابع معدنی و همچنین نفت، گاز و پتروشیمی برای کشور ما وجود دارد که ما میتوانیم با جابهجایی آنها از طریق ریل، به نحو احسن از این مزیتها استفاده کنیم که ما در راهآهن کاملاً آمادگی همکاری و انجام آن را داریم.
مدیرعامل راهآهن با اشاره به امضای موافقتنامه مورخ ۹ خرداد راهآهن با شرکت بهینهسازی مصرف سوخت که در جهت اجراییسازی ماده ۱۲ قانون رفع موانع صورت پذیرفت، تصریح کرد: این موافقتنامه کاملاً به نفع سرمایهگذاران حملونقل ریلی و جذابیت هرچه بیشتر این حوزه برای سرمایهگذاران به امضا رسیده است.
صالحی از پیشنهاد مدیرعامل شستا جهت تشکیل کارگروه مشترک بهمنظور تهیه نقشه راه همکاریهای راهآهن و شستا استقبال نموده و خاطرنشان کرد: در خصوص کلیات موضوع موافق و آمادهایم؛ جزئیات نیز بهسرعت در کارگروه مشترک جمعبندی شود.
ضرورت اتحاد استراتژیک راهآهن و شستا در انجام مأموریتهای مشترک
ابراهیم بازیان، مدیرعامل شستا نیز در این نشست، به تشریح اهم فعالیتهای شستا در حوزههایی نظیر استخراج معادن و تولید فولاد، بازار سرمایه، کشتیرانی، پتروشیمی، تولید سیمان و... پرداخت و اظهار کرد: متأسفانه کشور طی ۱۰ سال گذشته با رکود مواجه بوده است. با شروع به کار دولت سیزدهم، اکنون امیدواری همه مردم و مسئولین هست که اقدامات اساسی و جهادی در کشور صورت پذیرد.
مدیرعامل شستا با بیان اینکه حوزههای مختلف از جمله تولید ریل، پیمانکاری ساخت، کارخانههای تولیدکننده بارهای حجیم و موضوع تأمین مالی همگی در شستا وجود دارند تأکید کرد: ما باید با راهآهن به یک تفاهم استراتژیک برسیم. مجموعه راهآهن به دلیل قدمت دیرینهاش و اهمیت بالای آن، نیاز به سرمایهگذاری فراوان دارد که شستا این آمادگی را دارد.
بازیان عنوان کرد: اکنون مجموعه کارخانههای سیمان کشورمان، حدود ۹۰ میلیون تن سیمان تولید میکنند. در این حوزه، ۳۵ درصد تولید سیمان کشور از سوی شرکتهای شستا تولید میشوند که علاقهمند هستیم ۱۷ کارخانه سیمان ما به شبکه ریلی متصل شوند.
گفتنی است؛ در این نشست جمعی از معاونان و مدیران راهآهن و همچنین مدیران هلدینگهای ذیل شستا نیز حضور داشتند.