«تسهیل سانسور اینترنت در ایران» اتهامی است که وزارت خزانهداری آمریکا به ابرآروان نسبت داده و به همین دلیل این شرکت، دو نفر از همبنیانگذارانش، یعنی پویا پیرحسینلو و فرهاد فاطمی و همچنین شرکت «آروان گلوبال» مستقر در امارات متحده عربی را تحریم کرده است.
شرکت ابرآروان که عرضهکننده زیرساخت یکپارچهی ابری است، با انتشار بیانیهای در پاسخ به بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا این اتهام را رد کرده و توضیح داده که خدمات ابری در هیچ کشوری از جهان نمیتواند در فیلترینگ نقش ایفا کند.
مسئله تسهیل فرایند فیلترینگ، اعمال محدودیت یا قطعی اینترنت در ایران توسط ابرآروان پیش از این هم مورد اشاره برخی کاربران و کارشناسان بوده است اما مدیران ابرآروان و همچنین برخی دیگر از کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات توضیح میدهند که این شرکت بهعنوان یکی از شرکتهای ارائهدهنده خدمات ابری در ایران اساساً نقشی در قطعی اینترنت، بروز اختلالات یا اعمال فیلترینگ نداشته است.
با وجود این، حالا وزارت خزانهداری آمریکا «تسهیل سانسور اینترنت در ایران» را اتهام وارده به ابرآروان دانسته و آن را در لیست تحریم خود قرار داده است.
این تحریم بینالمللی که متوجه شرکت ابرآروان و دفتر بینالمللی این شرکت در دوبی شده است، میتواند دامنه فعالیتهای این شرکت در عرصه بینالمللی را تحت تأثیر قرار داده و محدود کند. البته پیش از این هم اتحادیه اروپا بود که ابرآروان را در فهرست تحریم خود قرار داد.
پس از اعلام خبر و انتشار بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا، ابرآروان هم با انتشار بیانیهای اتهام مطرحشده از سوی وزارت خزانهداری آمریکا را رد کرده است.
در متن این بیانیه آمده است: «ابرآروان اتهامهای وزارت خزانهداری آمریکا را که مبنای تحریم این شرکت و همبنیانگذارانش قرار گرفته است، رد میکند و یادآور میشود که خدمات ابری در هیچ نقطهای از جهان، مستقیم یا غیرمستقیم، نمیتواند نقشی در فیلترینگ، محدودسازی یا قطع اینترنت داشته باشد.»
این شرکت که پیش از این هم توسط اتحادیه اروپا تحریم شده بود در ادامه بیانیه کوتاه خود اعلام کرده است که «همانطور که شکایت این شرکت علیه تحریم اتحادیه اروپا در دادگاه اروپا در جریان است، ابر آروان با استفاده از تمامی ابزارهای مشروع حقوقی و بینالمللی علیه تصمیم وزارت خزانهداری آمریکا اقدام خواهد کرد.»
۵۸۵۸