هشدار یک مقام وزارت نفت درباره ناترازی سوخت و واردات بنزین
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با اشاره به ساخت سالانه بیش از یک میلیون خودرو و عدم تعویض اتومبیلهای استقاطی با خودروهای نو گفت: در صورت ادامه چنین روندی، ما شاهد ناترازی در مصرف بنزین و در نهایت واردات این فرآورده خواهیم بود.
به گزارش بازارنیوز به نقل از خبرگزاری فارس؛ «جلیل سالاری» مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش با اشاره به آخرین وضعیت تراز بنزین در کشور عنوان کرد: سال گذشته حدود ۱.۲ میلیون کارت سوخت نوشماره برای خودروهای جدید صادر کردیم، یعنی سالانه فقط همین خودروهای نوشماره حدود ۳.۵ میلیون لیتر در روز بر مصرف بنزین اضافه میکنند؛ ۳.۵ میلیون لیتر در روز رقم قابل توجهی است و معادل ظرفیت تولید بنزین پالایشگاه تبریز است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش اظهار کرد: روند فعلی بدین صورت است که سالانه بیش از یک میلیون خودرو عرضه میشود و از آن طرف هیچ خودرویی اسقاط نمیشود و از طرفی همین خودروهای فرسوده نیز سالانه بر مصرف بنزینشان به دلیل استهلاک افزوده میشود.
وی افزود: طبیعتا روند فعلی مصرف بنزین را نمیتوان با احداث پالایشگاه و پتروپالایشگاه و افزایش تولید بنزین مدیریت کرد و در صورت ادامه همین روند، ما به ناترازی بنزین خواهیم رسید و واردکننده خواهیم شد.
این مقام مسئول گفت: الان مصرف بنزین روی عدد ۱۱۰ میلیون لیتر در روز است و مصرف و تولید سربهسر شدهاند، اگر مجددا مصرف بنزین در تعطیلات تابستانی افزایش یابد، طبیعتا ناترازی ایجاد میشود.
پیشبینی مصرف ۲۲ میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاهها
سالاری تاکید کرد: علاوه بر ناترازی بنزین، ما با ناترازی گازوئیل نیز دست و پنجه نرم میکنیم؛ ناترازی گاز موجب شده است که بخش قابل توجهی از تامین سوخت نیروگاهها با گازوئیل صورت بگیرد.
معاون وزیر نفت توضیح داد: هماکنون تامین روزانه ۳۵ میلیون لیتر سوخت مایع برای نیروگاهها، رقم قابل توجهی است. مصرف سوخت مایع در نیروگاهها از ۷ تا ۸ میلیارد لیتر در سال ۹۸ به ۱۸ میلیارد لیتر در سال گذشته رسیده است و طبق پیشبینی امسال به عدد ۲۲ الی ۲۳ میلیارد لیتر میرسد.
نظارت دقیق بر مصارف هر خودرو با استفاده از سامانه سوخت
سالاری گفت: یکی از اهداف اصلی ایجاد سامانه سوخت، نظارت بر میزان مصرف هر خودرو بود و لزوم استفاده مجدد مردم از کارت سوخت شخصی برای سوختگیری بنزین آزاد این هدف را محقق میکند و اطلاعات بسیار ارزشمندی را در اختیار شرکت قرار میدهد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش تاکید کرد: در سال جاری نیز قانون بودجه تصویب کرد که ضرورت دارد مردم را به سمت استفاده از کارت سوخت شخصی هدایت کنیم و کارت سوخت جایگاهها ساماندهی شود. تا قبل از این حدود ۳ الی ۴ درصد سوختگیری بنزین آزاد با کارت سوخت شخصی انجام میشد و بسیاری از مردم اطلاع نداشتند که حتی در کارت سوخت شخصی خود سهمیه بنزین آزاد نیز تعبیه شده است.
وی اظهار کرد: بدین ترتیب ما به مردم اطلاعرسانی کردیم که کارت سوخت شخصی شما دارای اعتبار کافی برای سوختگیری بنزین آزاد است که ضروری است از آن استفاده کنید.
این مقام مسئول گفت: استفاده از کارت سوخت جایگاهها باعث شده است خرابی کارتخوانها در جایگاهها افزایش یابد، زیرا این کارتها در جایگاهها رها شده بود و آلودگی و هزار اتفاق دیگر برای آن میافتاد که باعث خرابی میشد.
۵۰ درصد سوختگیری بنزین آزاد با کارت سوخت شخصی انجام میشود
سالاری ادامه داد: در حال حاضر حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد سوختگیری بنزین آزاد با کارت سوخت شخصی انجام میشود که این عدد به صورت گام به گام افزایش خواهد داشت و طبق قانون بودجه تا پایان شهریور باید به عدد بیش از ۹۰ درصد برسد.
معاون وزیر نفت اشاره کرد: نکته بعدی این است که کارت سوخت باید به خودرو متصل شود که همکاران ما در حال مطالعه و اجرای آن هستند. بدین ترتیب تراکنشها شفاف میشود و میتوان خودروهای پرمصرف را از کممصرف شناسایی کرد.
پایان پیام//