رشد 9 درصدی بارندگیها/ کاهش بارشها در 15 استان
وضعیت بارندگیها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۱) تا ۱۲ خرداد امسال نشان دهنده رشد ۹ درصدی است، اما با این وجود نیمی از استانهای کشور کاهش بارش را تجربه کردهاند.
روند بارشها در کشور بیانگر نامتوازن بودن آن است، بهگونهای که در برخی استانها رشد و در برخی کاهش بارندگی را شاهده هستیم.
تازهترین گزارش دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور بیانگر آن است که استان هرمزگان از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) تا ۱۲ خرداد امسال ۹۶.۸ میلیمتر بارش دریافت کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن که ۲۰۱.۴ میلیمتر بارش بود، با کاهش ۵۲ درصدی همراه شده و مقام نخست کمبارشترین استانها را به خود اختصاص داده است.
در مدت یاد شده، میزان بارشها استان خراسان رضوی ۹۵.۵ میلیمتر بارش داشته که در مقایسه با مدت مشابه پارسال که ۱۴۳.۶ میلیمتر بارش داشته با کاهش ۳۴ درصدی روبهرو شده است.
استان گلستان ۲۹۲.۸ میلیمتر بارش داشته که در مقایسه با مدت مشابه پارسال که ۴۰۶ میلیمتر بارش داشته با کاهش ۲۸ درصدی روبهرو شده است.
همچنین استان کرمان با ۹۱.۲ میلیمتر بارش در مقایسه با ۱۱۹.۹ میلیمتر بارش پارسال کاهش ۲۴ درصدی دارد.
بر پایه این گزارش، در مدت مذکور استان گیلان با دریافت ۶۸۶.۵ میلیمتر بارش در مقایسه با ۸۵۹.۹ میلیمتر بارش در سال آبی پارسال افت ۲۰ درصدی را تجربه کرده است.
در مدت یاد شده استان قم با ۱۰۵ میلیمتر بارش در مقایسه با ۱۲۶ میلیمتر بارش مدت مشابه پارسال کاهش ۱۷ درصدی را تجربه میکند.
استان مازندران با ۴۰۸.۵ میلیمتر بارش نسبت به ۴۹۰.۳ میلیمتر پارسال کاهش ۱۷ درصدی دارد.
استان قزوین نیز با ۲۰۴ میلیمتر بارش نسبت به ۲۴۲ میلیمتر سال آبی پارسال کاهش ۱۶ درصدی دارد.
استان اردبیل هم در این مدت ۲۱۷.۵ میلیمتر بارش داشته که در مقایسه با ۲۵۰.۵ میلیمتر بارش مدت مشابه پارسال، کاهش ۱۳ درصدی تجربه کرده است.
استان سیستان و بلوچستان با ۶۰.۱ میلیمتر بارش (کاهش ۹ درصدی) و استان خراسان شمالی با دریافت ۱۹۳.۴ میلیمتر بارش (افت ۶ درصدی) داشته است.
این گزارش میافزاید: استان مرکزی با ۱۹۷.۳ میلیمتر بارش (کاهش ۵ درصدی)، استان آذربایجان شرقی با ۲۲۸ میلیمتر بارش (افت ۲ درصدی)، استان تهران با ۱۸۰.۲ میلیمتر بارش (افت یک درصدی) و استان خراسان جنوبی با ۸۲.۵ میلیمتر بارش (افت یک درصدی) داشته است.