رئیسجمهور: دولت سیزدهم به میزان دو مقطع دولتهای گذشته برق تولید کرده است
رئیس جمهور گفت: دولت سیزدهم در این مدت به میزان دو مقطع دولتهای گذشته برق تولید کرده است.
به گزارش صبح اقتصادرئیس جمهور گفت: دولت سیزدهم در این مدت به میزان دو مقطع دولتهای گذشته برق تولید کرده است.
حجتالاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در جمع اصحاب رسانه در تبریز، گفت: در دور اول سفر به استان، نیازهای فوری استان را بررسی کردیم و قرار شد تا کارهایی که باید سریع انجام شوند و طرحهای نیمهتمام، دنبال شوند.
به گزارش ایسنا، رییس جمهور با بیان اینکه نیمی از مصوبات سفر قبلی اجرا شده و نیم دیگر هم درحال اجراست، گفت: مواردی از طرحها مانند راهآهن تبریز – تهران مورد بهرهبرداری قرار گرفت و خانواده معظم شهدا هم راهی مشهد شدند.
رئیسی ادامه داد: طرح آبرسانی به شهر میانه که بیش از ۲۳ سال طول کشیده و کاری بود که میتوانست سالهای قبل تمام شود، به طول ۴۹ کیلومتر خط آبرسانی آن انجام شد که به همراه تصفیهخانهای که امروز افتتاح شد، مردم میانه، آب شرب گوارا را دریافت کردند که باعث خرسندی است.
وی اضافه کرد: برای بیش از ۲۰۰ روستا آبرسانی و برای بیش از ۲۰۰ روستا گازرسانی شد. مراکز درمانی، جادههای مواصلاتی، روکشهای جادهای و بزرگراههایی هم افتتاح شد.
رئیس جمهور گفت: امروز تلاشهایی در بخشهای مختلف در حال انجام است و طرحهای نیمهتمام که سالها مردم را رنج داده، به سامان میرسند.
وی افزود: مسئله دریاچه ارومیه که کارش مدتها مانده بود، در طول یکسال گذشته سه شیفته کار انجام گرفت تا به نتیجه برسد و فاز نخست آن افتتاح شد. فازهای بعدی را هم داریم که با سرعت در حال انجام است و امیدواریم در اوایل سال آینده فاز دوم آن به بهرهبرداری برسد. طرح جامع دولت در مورد احیای دریاچه ارومیه به قوت دنبال خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه نباید کارها رها شوند، افزود: امروز دشمن به دنبال ناامیدی مردم است و دولت باید کارهایش را در جهت امیدواری انجام دهد. ما به شرایط کنونی بسنده نمیکنیم و حتما در دور دوم سفر هم اقداماتی در جهت رفع بیکاری تحصیلکردهها در استان انجام میگیرد.
رئیسی گفت: بیکاری در استان آذربایجانشرقی کاهش یافته و امروز نیاز به کارگر در واحدهای تولیدی داریم اما در حوزه تحصیلکردهها نیاز به کار بیشتر است و زمینه استان برای کار بسیار بالا است.
وی با بیان اینکه اجتماعات و دیداری که این روزها با مردم داشتیم به این منظور بود که مردم ببینند چه کارهایی در حال انجام است، تاکید کرد: رسانه هم در ایجاد امید و تبیین کارها میتواند نقش داشته باشند.
وی گفت: رسانه میتواند وقتی ببیند که اجرای طرحی با تاخیر مواجه است، پیگیری کند و به دولت کمک کند که البته این پیگیری باید از طریق انصاف باشد.
رئیس جمهور افزود: از زمان شروع دولت سیزدهم، با یک ناترازی در حوزه برق مواجه بودیم یعنی ۲۲ هزار مگاوات ناترازی داشتیم. تا به امروز ۷۰۰۰ مگاوات برق به شبکه سراسری در دولت سیزدهم تزریق شد و همچنان ۱۵ هزار مگاوات ناترازی داریم.
وی افزود: برنامهریزی کردیم تا این کمبود جبران شود و تولید برق را در کشور تا ۳۵ هزار مگاوات افزایش دهیم که ۱۰ هزار آن مربوط به صنایع است. برای تولید برق تجدیدپذیر هم برنامهریزی کردهایم و کار تولید این نوع برق در کشور آغاز شده است.
وی با اشاره به وضعیت تولید برق در استان آذربایجانشرقی، گفت: در این استان احداث نیروگاه هریس با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات و نیروگاه دیگر در استان با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات داریم که بهزودی به نتیجه میرسند. به دنبال این هستیم که برق صنایع، خانگی و کشاورزی همگی مورد توجه دولت باشد که هست و این زیرساخت از برنامهریزیهای فوری دولت است تا واحدهای تولیدی استان در کار تولید دچار وقفه نشوند.
رئیسی تاکید کرد: زیرساختهای تولید از جمله برق باید حتما فراهم باشد و این امر در استان هم پیگیر میشود.
وی در ادامه گفت: شرکت ماشینسازی تبریز، مادر صنایع کشور است یعنی ماشین موردنیاز صنایع دیگر را تامین میکند. در اولین دیدارم با کارکنان این شرکت در سالهای قبل، این شرکت دارای مشکلات جدی بوده و خصوصیسازی نابهجایی در آن شده بود که ظرف این مدت از این شرایط خارج شد. به نحوی که امروز از نظر تولید، کیفیت و کمیت کاملا با قبل متفاوت شده است.
وی با بیان اینکه این شرکت سال گذشته ۱۳۰۰ دستگاه ماشین تولید کرده و امسال برنامهریزی برای تولید ۲۰۰۰ دستگاه ماشین را دارد، افزود: امروز نشاط در همه کارخانه وجود دارد که بسیار ارزشمند است. وضعیت کنونی شرکت مشخص و از بحران خارج شده اما باید تجهیزات کارخانه را نوسازی کنیم و به نحوی باشد که با امیدواری کار را دنبال کنند.
رئیس جمهور گفت: نباید عوامل کارخانه ماشینسازی نگران آینده شوند. به مدیریت گفتیم که با روحیه کارش را انجام دهد لذا در این راستا باید حتما نوسازی در این صنایع و جذب نیروی بیشتر حتما عملیاتی شود.
وی افزود: تعداد ۲۲۰ واحد تولیدی صنعتی استان نیمهتعطیل و دچار رکود شده بودند که امروز به خط تولید آمدهاند. در بازدید از غرفههای تولیدات این کارخانهها گفتیم که حتما تسهیلات در اختیارشان برای رشد تولید قرار دهیم و باید از آنها حمایت کنیم.
وی از تشکیل ستاد احیای کارخانجات راکد و نیمهتعطیل در ریاست جمهوری خبر داد و گفت: در مجموع تعداد ۵۰۰ واحد راکد و نیمهفعال صنعتی و کشاورزی و … تاکنون در استان فعال شده و بنای دولت این است که کارخانههایی که نیاز به نوسازی ماشینآلات و یا تامین مواد اولیه دارند را، به هر شکلی فعال کنیم و یکی از برنامههای دولت فعالسازی این کارخانجات نیمهتعطیل است.
وی با اشاره به تکمیل راهآهن میانه – تبریز، گفت: حدود ۲۳ کیلومتر از این راهآهن از ایستگاه خاوران تا راهآهن تبریز را داریم که مانده و از لحاظ فنی سختتر از کار فعلی است اما بنا داریم کارهای سخت را انجام دهیم زیرا کامل شدن طرح امروز به این است که این ۲۳ کیلومتر هم انجام شود.
وی تاکید کرد: بنای ما این است که طرحها انجام شود ولی به هر دلیلی اگر مشکلی ایجاد شد و طرح انجام نگرفت، حتما باید با مردم در میان بگذاریم و با آنها صادق باشیم و رسانهها در این راستا نقش مهمی دارند.
وی در پایان گفت: از طرق مختلف مصوبات را دنبال میکنیم. سه حوزه برای نظارت بر اجرای مصوبات داریم که شامل مدیران، استاندار و در نهایت معاونت اجرایی نهاد ریاست جمهوری است.