ترخیص 4000 دستگاه خودروی وارداتی به زودی/ تویوتا، نیسان و هیوندای وارد کشور می‌ شود


ترخیص 4000 دستگاه خودروی وارداتی به زودی/ تویوتا، نیسان و هیوندای وارد کشور می‌ شود

سرپرست سازمان توسعه تجارت از ورود ۴۰۰۰ دستگاه از خودروهای ثبت سفارش شده وارداتی به گمرک و ترخیص آن ها به زودی خبر داد.

سرپرست سازمان توسعه تجارت از ورود ۴۰۰۰ دستگاه از خودروهای ثبت سفارش شده وارداتی به گمرک و ترخیص آن ها به زودی خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خبرماشین» به نقل از تسنیم، مهدی ضیغمی با اشاره به اینکه بخش مهمی از این خودروها از خانواده چانگان است، گفت: با توجه به دشواری ایجاد برخی هماهنگی‌ها میان دستگاه‌های مختلف و نهایی شدن ابلاغیه‌های گمرکی، قدری فرایند ترخیص طولانی شد اما با رسیدن به یک هماهنگی مناسب، پیش‌بینی می‌کنیم که از این پس سرعت واردات خودرو به کشور افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه "تاکنون 17 شرکت توانسته‌اند فرایند ثبت سفارش خودرو را نهایی کنند"، توضیح داد: طبق برآوردهای صورت‌گرفته، به‌زودی خودروی زوتی نیز وارد گمرکات کشور و ترخیص خواهد شد و همچنین تعدادی هیوندای النترا نیز در مراحل پایانی ترخیص قرار دارند.
ضیغمی اضافه کرد: این خودروها بنا نیست ارز نیمایی دریافت کنند و نیاز آنها از طریق ارز حاصل از صادرات تأمین می‌شود که این فرایند به‌سود صادرکننده و واردکننده خواهد بود. تاکنون تعدادی از این شرکت‌ها فرایند تأمین ارز خود را نهایی کرده‌اند و دیگر شرکت‌ها نیز پیگیر نهایی شدن آن هستند. وزارت صمت به‌سهم خود تلاش کرده است هماهنگی‌های لازم را برای سرعت گرفتن این فرایند نهایی کند.
ضیغمی درباره پلاک‌گذاری خودروهای وارداتی نیز گفت: پس از نهایی شدن قیمت این خودروها از سوی سازمان حمایت و شورای رقابت، خودروهای وارداتی ترخیص می‌شوند و در زمان تحویل مشکلی برای پلاک‌گذاری نخواهند داشت.
وی درباره دیگر خودروهایی که به بازار ایران وارد خواهند شد نیز تشریح کرد: با توجه به اینکه فرایند مذاکره و پیگیری شرکت‌ها ادامه دارد، قطعاً فهرست خودروهای وارداتی نیز تغییر خواهد کرد اما تاکنون دو شرکت توانسته‌اند برای واردات تویوتا مدارک خود را ارائه کنند. از سوی دیگر 5000 دستگاه نیسان نیز ثبت سفارش شده است. مدل‌هایی از ماشین‌های کره‌ای مانند هیوندای نیز به بازار وارد خواهد شد و همچنین پیگیری شرکت‌ها برای واردات خودروهای اروپایی نیز ادامه دارد.
به‌گفته ضیغمی، وزارت صمت در این فرایند خود واردکننده یا مجری واردات خودرو نیست اما تلاش کرده است که با هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف و تسهیل در تغییر قوانین لازم، شرایط را برای سرعت گرفتن واردات خودرو فراهم کند و این امیدواری وجود دارد که پس از تحویل خودروها در گام اول، واردات خودرو در فازهای جدید نیز به مرحله اجرا برسد.



توسعه فناوری و جهش تولید با محوریت نوآوری