باید مرزهای فرهنگی درباره حجاب را تغییر دهیم/ حوزه علمیه در موضوع حجاب تعطیلی ندارد
حجت الاسلام برته با بیان اینکه حوزه در مسئله حجاب تعطیلی ندارد گفت: مرزهای فرهنگی درباره حجاب را باید تغییر داد، اقتضای آن این است که نهادها بر اساس الگوی پیشنهادی رهبری وظایف خود را بازتعریف کنند.
حجت الاسلام محمدرضا برته؛ مدیر مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان در مورد ضرورت حجاب در جامعه گفت: واقعیت این است که ما با یک جهش ژنتیک فرهنگی در دنیای معاصر مواجه ایم و یک مورد ویژه مانند ایران عزیز داریم که سنگین ترین هجمه ها و پر حجم ترین آتش بارهای فرهنگی بر روی آن اجرا می شود. با دانستن این موضوع متوجه می شویم که حقیقتا وضعیت ایران عزیز با وجود سنگین ترین هجمهه ها قابل افتخار است و این چیزی نیست که بخواهیم آن را کتمان کنیم.
مدیر مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه اظهار داشت: قداست خانواده، ارزش های انسانی، حرمت های ایرانی و فطری در این کشور واقعا پاس داشته شده است البته منکر آسیب ها، کم کاری ها و نابسامانی ها نیستیم که یکی از آنها امروز در بدنه اجتماعی تحت عنوان کاهش دمای اخلاقی حجاب می بینیم.
وی گفت: در این کاهش دما حتما عوامل پیدا و پنهان درازمدتی وجود داشته است و اگر بخواهیم مانند یک طبیب اهل درد و درمان با آن برخورد کنیم، ابتدا باید با عشق به بیمار توجه داشته باشیم و پس از آنکه عشق به بیمار پیدا کردیم، آرزومندانه از صمیم جان قصد احیا و دلسوز او باشیم و در این صورت است که نسخه های ما را بیمار به کار می گیرد و به نتیجه می رسیم.
مخاطب مقوله حجاب تنها شل حجاب ها و بی حجاب ها نیستند
حجت الاسلام برته خاطرنشان کرد: ما در موضوع عفاف و حجاب با دو قشر عمده مواجه هستیم، قشری که حرمت دار آن و پاسدار عفاف و حجاب هستند که در حوزه علمیه این قشر مخاطب خدمات ما هستند و آنها کسانی هستند که باید قدرت تبیین و حس اعتماد به نفس آنها به قدرت مواجهه و مهارت برخورد آنها ارتقا پیدا کند.
مدیر مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه گفت: مخاطب مقوله حجاب و عفاف در حوزه های علمیه همه مردم ایران عزیز هستند و البته گفت و گوی ویژه ای با کسانی داریم که شاید در رعایت این آموزه انسان ساز دچار اختلال ادراکی شده اند و دچار اشتباه در تصمیم گیری هستند.
دشمن درصدد دور کردن قداست از زن ایرانی است
حجت الاسلام برته ادامه داد: این انگاره ای که دشمن در خانواده ما درصدد جا انداختن آن است که زن ایرانی از خانواده عفیف و قداست مادری خسته و زده شده است، هرگز چنین نیست و به هیچ وجه نمی پذیرم که این امر به عنوان حرکت نرم فرهنگی در جامعه جا افتاده باشد و قاطعانه عرض می کنم که زن ایرانی هرگز دچار چنین حدی از انحطاط نشده است.
وی اظهار داشت: اینکه ما تک مضراب های وارداتی در موضوع حجاب داریم، شکی در آن نیست اما اینکه آن را تعمیم دهیم و به آسیب اجتماعی در جامعه و بحران اینچنینی ایجاد شده است، هرگز این گونه نیست و با آن موافق نیستیم. در صورتی که این نگاه را داشته باشیم مواجهه ما با مردم متفاوت خواهد بود.
بایستی واسط های تبلیغی و ذی نفوذان گفتمان فرهنگی در حوزه حجاب فعال شوند
حجت الاسلام برته خاطرنشان کرد: حوزه علمیه معتقد است باید واسط های تبلیغی و ذی نفوذان گفتمان فرهنگی در کشور دست به کار شوند و افزون بر سازمان حاکمیتی به فعالیت بپردازند. آنچه معتقدم این است که ما در خصوص کنشگران جریانی، سازمانی و هدایت یافته موظف به برخورد امنیتی و قضایی هستیم. حوزه علمیه با نقش ایجابی به مسئله حجاب با نگاه تبیین، بازنمایی، پاسخ به شبهات، روشنگری و از همه مهم تر پیدا کردن ریشه های ارزشی و اجتماعی می پردازد.
ستاد راهبردی عفاف و حجاب در سال ۹۹ در حوزه تاسیس شده است
مدیر مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه گفت: حوزه علمیه خود را موظف می داند که در این مسیر کنشگری داشته باشد و البته اقداماتی را نیز انجام داده است و با افتخار عرض می کنم که ستاد راهبری عفاف و حجاب در حوزه های علمیه در سال 99 تاسیس شده است و کارشناسان اجتماعی حوزه های علمیه چالش های امروز را سال ها قبل پیش بینی کردند و ما در سال 1402 می بینیم که بسیار جلوتر از این زمان ستاد راهبردی عفاف و حجاب با هدف گفتمان سازی و راهبری میان نهادها تشکیل شده است و با توجه به نقش حوزوی خود سهم و وظیفه خود را در دل نهادهای دیگر تعریف کرده است.
تدوین سند جامع عفاف و حجاب در حوزه علمیه
حجت الاسلام برته یادآور شد: سند جامع عفاف و حجاب در حوزه علمیه تدوین شده است و حوزه علمیه، عضو کمیسیون های مرتبط با حجاب در وزارت کشور و در شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم و در روز سیزدهم فروردین ماه چندین نفر از اندیشمندان حوزوی با حضور معاونت ارتباطات حوزه ریاست جمهور و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر سهامداران حوزه حجاب جلسه تخصصی برگزار کردند.
حوزه در مسئله حجاب تعطیلی ندارد
وی گفت: حوزه در مسئله حجاب تعطیلی نداشته است اما اینکه بگوییم آیا تمام کارهایی که باید انجام می دادیم، انجام شده است، قاطعانه می گویم خیر و یا اینکه آیا اقداماتی که انجام داده ایم، کافی است که با قاطعیت بیشتر می گویم خیر اما ما در مسیر هستیم، ما و تمام کنشگران در مسیر حرکت می کنیم.
حجت الاسلام برته اظهار کرد: گاهی اوقات ما آسیب ها را می بینیم و در این جنگ تمدنی و منطقه ای باید جغرافیای فرهنگی بزرگی را که به دست می آوریم نیز ببینیم و باید بدانیم عملیات عظیم دشمن برای فتح تهران بود اما در گیلانغرب زمین گیر شد و این دستاوردی عظیم است و باید بدانیم اگر این کنشگری ها نبود، امروز با چه فروپاشی فرهنگی و اجتماعی مواجه بودیم.
وی در مورد رویکرد حاکمیت در برخورد با موضوع بی حجابی گفت: واقعیت این است که رویکرد حاکمیت در برخورد با موضوع بی حجابی اصلا رویکرد تنبیهی و سلبی نبوده است و ما این موضوع را به خوبی می بینیم.
مدیر مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه ادامه داد: رفتار مقام معظم رهبری به عنوان راس حاکمیت ولایی ببینید، رویکرد تنبیهی و سلبی نیست. تغییر پارادایمی که ایشان ایجاد کردند برای ما خط روشن اقدام است که ما ذیل آن خود را تعریف و اقدام می کنیم البته سهم دو اتفاق را در این موضوع باید جدا کرد، اتفاق جریانی ولنگاری که مسئله او حجاب و عفاف نیست بلکه مسئله او قداست زدایی از خانواده و حمله به ریشه های ارزشی است که کاملا هوشمند و از جنس سیاه، تاریک و از جنس هدفمندی شیطانی است.
حجت الاسلام برته یادآور شد: دشمن در زمینه حجاب اقدام می کند و حتی ارعاب و اسلحه می کشد و کودک و جوان ما را تحت فشار و هجمه ای قرار می دهد. در برابر جریان هدفمند سازمان یافته وارداتی باید برخورد امنیتی و قضایی کرد اما نسبت به دختر، پسر و فرزند خانواده ایران عزیز چگونه باید برخورد کرد که قطعا این برخورد متفاوت است. خط مواجهه همان است که رهبر انقلاب آنها را با عنوان خودی، انقلابی و کسی که در برابر دشمن ایستاد، تعریف می کند.
مدیر مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه در مورد بیانات رهبر انقلاب مبنی بر اینکه حجاب یک واجب شرعی و سیاسی است، اظهار داشت: رهبر انقلاب جبهه جدیدی را در موضوع حجاب باز کردند، جبهه ای که دشمن تلاش می کرد سربازانی را برچسب زده و به عنوان پیاده نظام دشمن وارد کند که طی بیانات رهبر انقلاب بسیاری به خود آمدند و متوجه شدند که این افراد از بی حجاب یا شل حجاب از خودی هستند و اصلا سرباز دشمن نبودند و ما برچسب بدی به آنها زده بودیم البته نسبت به موضوع حجاب مسئله دارند و رهبر انقلاب نیز معتقد نبودند که کسی از آموزه حجاب کوتاه بیاید اما در مورد تغییر و کنشگری آنها فرمودند اگر آنها بدانند پس این اقدام بی حجابی دشمن چیست در دهن دشمن می زنند و این مسئله مهم و مورد توجه است و ما باید مرزهای فرهنگی درباره حجاب را تغییر و خط اول آتش کیلومترها تغییر و نوع کنشگری بایستی متفاوت شود. معتقدم فرمان رهبر انقلاب فرمان شرعی و سیاسی بود و اقتضای آن این است که نهادها بر اساس این الگو وظایف خود را بازتعریف کنند.
پایان پیام/34