خواص تخم مرغ و فواید با ارزشی که احتمالا نمی دانید
تخم مرغ به عنوان یکی از مواد خوراکی بسیار مفید محسوب می شود که نقش مهمی را در سلامت بدن ایفا می کند و از فواید شگفت انگیزی برخوردار است، به همین خاطر در این مقاله شما عزیزان را با خواص تخم مرغ آشنا خواهیم کرد.
تخم مرغ سرشار از ویتامین ها، پروتئین و املاح ضروری می باشد که خوردن آن فواید بسیار زیادی برای سلامت بدن دارد و سالم ترین راه جهت مصرف، آب پز شده آن می باشد که می توانید بر اساس سن و جنس خود این خوراکی مفید را در برنامه غذایی خود بگنجانید و از خاصیت شگفت انگیز آن بهره مند شوید.
بررسی خواص تخم مرغ
به دلیل اینکه فواید آن در دیگر مواد غذایی کمتر دیده می شود به همین خاطر تخم مرغ به عنوان یک غذای کامل شناخته شده است، در ادامه مطلب شما عزیزان را با خواص تخم مرغ آشنا خواهیم کرد بنابراین اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که اطلاع چندانی درباره فواید این ماده خوراکی با ارزش ندارید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.
-
افزایش میزان کلسترول خوب HDL
مصرف تخم مرغ سبب افزایش کلسترول خوب در بدن می شود که از خواص این ماده خوراکی به شمار می رود از این رو، خوردن دو عدد تخم مرغ هر روز به مدت شش هفته باعث افزایش سطح کلسترول خوب تا ده درصد خواهد شد، افرادی که دارای مقادیر بالایی کلسترول خوب در بدن شان دارند خطر ابتلا به سکته، بیماری های قلبی و دیگر مشکلات سلامتی در آن ها کاهش پیدا می کند.
-
محافظت از استخوان ها
مقادیر فراوانی ویتامین D و C موجود در تخم مرغ سبب محافظت از استخوان می شود و در نتیجه از استئوآرتریت پیشگیری می کند و در واقع سیستم دفاعی بدن را به خوبی مدیریت خواهد کرد.
-
درمان کم خونی
تخم مرغ به دلیل داشتن ماده ای به نام اسید فولیک برای آن دسته از افرادی که از داشتن کم خونی رنج می برند بسیار مفید است و به عنوان مکمل زنان باردار به منظور پیشگیری از بروز ناهنجاری های عصبی در نوزاد مورد استفاده قرار گرفته می شود.
-
تقویت و افزایش ماهیچه ها
از دیگر فواید شگفت انگیز تخم مرغ کمک به تقویت و افزایش ماهیچه است زیرا در زمان انجام دادن تمرین مقاومتی یا قدرتی ماهیچه های بزرگتر به وجود می آیند به همین دلیل پروتئین نقش مهمی را در این امر ایفا می کند که وجود مقدار پروتئین زیاد در تخم مرغ به ساخت عضلات بیشتر کمک می کند و در واقع مصرف تخم مرغ به میزان کافی سبب افزایش پروتئین در بدن می شود که دارای اسید های آمینه ای است و نوع آب پز شده آن بسیار مفید است.
-
تقویت متابولیسم بدن
ویتامین B به خصوص B12 برای متابولیسم سالم به منظور تبدیل کالری به انرژی مورد نیاز می باشد که این ویتامین در تخم مرغ وجود دارد و سبب تشکیل گلبول های قرمز می شود در نتیجه از کم خونی در فرد جلوگیری می کند.
-
بهبود بینایی
با افزایش سن بینایی ضعیف می شود که وجود دو ماده به نام لوتئین و زاکسانتین در تخم مرغ به بهبود این مشکل کمک می کند، این دو ماده آنتی اکسیدان های قوی می باشند که در شبکیه چشم تجمع پیدا می کنند، زرده تخم مرغ داری مقادیر فراوانی از این دو ماده است، همچنین تخم مرغ دارای ویتامین A به میزان زیادی است که کمبود این ویتامین از شایع ترین علت نابینایی در دنیا به شمار می رود.
-
حفظ عملکرد مغز
بسته به نوع غذایی که به مرغ ها داده می شود و همچنین نحوه پرورش آن مواد مغذی در آن با دیگر متفاوت است که وجود ماده ای به نام دوکوساهگزائنوئیک اسید در تخم مرغ به حفظ عملکرد مغز و همچنین به پایین آوردن چربی خون کمک می کند بنابراین اگر قادر به دریافت اسید های چرب امگا ۳ در ماهی مانند سالمون و ماهی تن نیستید بهتر است به جای آن از تخم مرغ استفاده کنید.
-
کاهش وزن
مصرف تخم مرغ سبب افزایش حس سیری می شود و در نتیجه تمایل فرد به خوردن غذاهای دیگر کاهش پیدا می کند که طبق تحقیقات انجام شده خوردن تخم مرغ برای وعده صبحانه به همراه یک عدد نان به مدت هشت هفته به از دست دادن وزن کمک شگفت انگیزی می کند.
-
سرشار از مواد معدنی
تخم مرغ دارای مواد معدنی بی نظیری از جمله : روی، آهن و فسفر است که به منظور داشتن بدنی سالم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا روی سبب حفظ سیستم ایمنی بدن و تبدیل مواد غذایی به انرژی می شود همچنین اکثر خانم ها برای قاعدگی به آهن احتیاج دارند و وجود ید تخم مرغ نیز جهت ساخت هورمون های تیروئید و سلنیوم مورد نیاز است.
-
جبران کمبود آهن
آهن نقش مهمی را در عملکرد های بدن و سیستم ایمنی ایفا می کند که بسیاری از افراد از کمبود آهن رنج می برند در صورتی که زرده تخم مرغ دارای آهن مفیدی است که در حقیقت به عنوان قابل هضم ترین نوع آهن محسوب می شود.
-
بهبود سلامت مغز
کولین یک مواد مغذی مفید به منظور رشد و سلامت مغز می باشد که در تخم مرغ وجود دارد و همچنین به رشد مغز در جنین و نوزادان کمک زیادی می کند از این رو مصرف دو عدد تخم مرغ در روز برای زنان باردار بسیار مفید می باشد.
-
حفظ سلامت مو
تخم مرغ غنی از آمینواسید های دارای سولفور، ویتامین و مواد معدنی است که برای سلامت مو و ناخن بسیار مفید است بنابراین بهتر است تخم مرغ را در رژیم غذایی تان بگنجانید تا تاثیر آن را در رشد موهایتان مشاهده کنید.
-
تقویت سیستم ایمنی بدن
فولات، ویتامین D و ویتامین A از عوامل مهم در تقویت سیستم ایمنی بدن می باشند که در تخم مرغ یافت می شود و سبب تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل هر نوع ویروس و بیماری می شود.
-
کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه
وجود کولین در زرده تخم مرغ خطر مبتلا شدن به سرطان سینه را کاهش می دهد که طبق تحقیقات انجام شده خوردن دو عدد تخم مرغ در هفته احتمال گسترش بیماری در بدن را کاهش می دهد.
ارزش غذایی یک تخم مرغ آب پز شده
- ویتامین آ: ۶ درصد
- فولات : ۵ درصد
- ویتامین ب ۵ :۷درصد
- ویتامین ب ۱۲ :۹ درصد
- ویتامین ب۲:۱۵درصد
- فسفر: ۹ درصد
- سلنیوم: ۲۲ درصد
سخن پایانی
شدت حساسیت به تخم مرغ در افراد با یکدیگر متفاوت است که ممکن است در برخی افراد سبب بروز واکنش های پوستی مانند، اگزما، کهیر، ورم ملتحمه مانند قرمزی، خارش و آبریزش چشم می شود که در موارد شدید تر ممکن است فرد عوارضی مانند سردرد و تهوع، استفراغ، سرگیجه، مشکلات گوارشی، افزایش وزن را تجربه کند، افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند باید از مصرف پروتئین تخم مرغ پرهیز نمایند.
امیدواریم از خواندن مطلب شده در مورد خواص تخم مرغ نهایت بهره را برده باشید و از مصرف این ماده خوراکی غافل نشوید، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی با خواص پودر سفیده تخم مرغ، خواص زرده تخم مرغ، و روش تشخیص تخم مرغ سالم می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.
منبع : آرگا