طرز تهیه پیده چانتیک غذای ترکیه ای خوشمزه
پیده چانتیک نوعی پیتزای ترکیه ای است که با استفاده از خمیر و مواد اولیه ای مشابه پیتزا تهیه می گردد. برای تهیه این پیده می توان از خمیر آماده نانوایی هم استفاده کرد که در این مطلب طرز تهیه خمیر هم قرار گرفته شده است.
پیده چانتیک نوعی غذا بسیار محبوب است که اصالت آن به ترکیه بر می گردد. این غذای خوشمزه و محبوب از اهمیت فرهنگی بسیاری نیز برخوردار است که در موقعیت های مختلف اجتماعی مانند تولد ها و … می توان از پیده استفاده کرد. پیده مواد اولیه نسبتا مشابهی با پیتزا دارد. در این مطلب طرز تهیه پیده چانتیک برای تعداد پنج الی چهار نفر قرار دارد.
پیده نوعی پیتزای ترکی است که این باعث شده طرفداران بسیاری را به خود جذب کند. برای تهیه پیده می توان از مواد های اولیه ای مانند قارچ، گوشت چرخ کرده و یا چیز های دیگر استفاده کرد که البته بستگی دارد که شما بخواهید چه نوع پیده ای تهیه کنید برای مثال می توان پیده گوشت و دیگر پیده ها را تهیه کرد و همراه سس ساندویچ چیکن پستو سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه مواد گوشتی
- سیر ۲ حبه
- پیاز ۲ عدد
- گوجه ۲ عدد
- فلفل سبز ۲ عدد
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- فلفل کاپیای قرمز ۱ عدد
- روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
- پودر فلفل قرمز ۱ قاشق مرباخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق مرباخوری
- نمک ۱ قاشق مرباخوری سر خالی
- زیره ۱/۲ قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه خمیر
- روغن مایع ۱/۲ استکان
- آب ولرم ۱ و ۱/۲ استکان
- شیر ولرم ۱ استکان
- خمیر مایع ۱ قاشق غذاخوری
- آرد ۵ لیوان(بستگی دارد خمیر چطور شود)
- شکر ۱ و نیم قاشق مرباخوری
- نمک ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه پیده چانتیک ترکیه ای
ابتدا برای تهیه خمیر پیده باید شکر، خمیر مایه و آب ولرم را در یک کاسه مناسب بریزید و اگر از خمیر مایه فوری استفاده می کنید نیاز به صبر کردن ندارد اما اگر از خمیر مایه معمولی استفاده می کنید حدود ۱۰ دقیقه صبر نمایید تا خمیر مایه کف کند. سپس شیر و روغن مایع را به کاسه بی افزایید.
در مرحله دوم موادی را که در مرحله اول در کاسه ریختید را هم بزنید تا مواد با یکدیگر مخلوط شوند.حال آرد را آهسته آهسته به کاسه بی افزایید و در حین اضافه کردن آرد آن را ورز دهید در حدی آرد بریزید که خمیر نرم شود و به دست بچسبد. حالا روی خمیر را به مدت ۵۰ دقیقه بپوشانید تا استراحت کند.
در ادامه باید به سراغ تهیه مواد گوشتی بروید برای این منظور، گوجه فرنگی، پیاز، سیر و فلفل را درون غذا ساز مخلوط کنید. حالا گوشت چرخ کرده را به آن بی افزایید و با دست ورز دهید. سپس رب گوجه فرنگی،نمک، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، زیره و روغن مایع را هم به آن بی افزایید و دوباره ورز دهید.
حالا دست خود را با روغن چرب و یا آردی کنید که وقتی دست به خمیر می زنید به دستتان نچسبد. حال حدود ۹ الی ۱۰ چانه از خمیر درست کنید و آن را با فاصله در یک جا بچینید و بر روی آن ها را با پارچه و یا دستمال تمیز بپوشانید و صبر کنید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آنجا استراحت کند.
سپس وسط خمیر را با استفاده از دست نازک تر و مقداری گود تر کنید جوری که کناره های خمیر ضخیم بماند و مقداری از مواد گوشتی پیده را درون تمامی خمیر ها بریزید و با استفاده از قاشق آن را پخش کنید. به کناره های خمیر با استفاده از بورس مقداری زرده تخم مرغ بزنید تا خوش رنگ شود.
در آخر پیده ها را در فر از قبل گرم شده با دمای ۲۴۰ قرار دهید و تا زمانی که پیده ها پخته و سرخ شوند صبر کنید. پس از گذشت ۱۵ دقیقه به پیده ها سر بزنید تا ببینید در چه وضعیتی هستند و بعد می توان به همراه سس لیمو خوشمزه که می توان همان سس را هم به راحتی تهیه کرد سرو کنید.
منبع : آرگا