ساخت سد «سرپری» روی ریل تکمیل/ نویدی بر پایان انتظار ۱۲ ساله

منبع خبر / دولت / ۰۹-۰۴-۱۴۰۲

ساخت سد «سرپری» روی ریل تکمیل/ نویدی بر پایان انتظار 12 ساله

یاسوج- عزم دولت سیزدهم پروژه ساخت سد «سرپری» کهگیلویه و بویراحمد را پس از ۱۲ سال حرکت لاک پشتی روی ریل تکمیل قرار داده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- زهرا زارع: شهرستان کهگیلویه با ظرفیت بالای کشاورزی و گردشگری آبی سالهاست که به دلیل عدم توازن تولید و مصرف، دچار تنش‌های آبی در روستاها و چالش‌های تأمین آب مزارع کشاورزی است.

تنش آبی با ضعف زیرساخت‌های نگهداری در طول سالیان متمادی پیوند خورده تا عملاً ظرفیت روان آب‌ها و سیلاب‌ها به یک تهدید تبدیل شود.

با فعالیت دولت سیزدهم پروژه‌های آبرسانی و سد سازی در شهرستان کهگیلویه روی ریل ساخت قرار گرفته که می‌تواند نشان از عزم دولت برای تحقق تعادل بخشی و کاهش تنش آبی در روستاهای همجوار محل احداث این سدها باشد.

پروژه‌هایی با عمر ۱۲ سال

پروژه‌هایی با عمر ۱۲ سال و بیشتر که سال‌ها حرکتی لاک پشتی به خود داشته‌اند با روی کار آمدن دولت سیزدهم بر مدار تکمیل قرار گرفته‌اند تا تهدیدات ناشی از ضعف زیرساخت به فرصت سازی عدالت محور در بخش‌ها و روستاها تبدیل شود.

پروژه سد «سرپری» کهگیلویه در سال ۱۳۹٠ کلنگ زنی شد و در طول سال‌های متمادی حرکتی لاک پشتی را به خود دید.

بر اساس توپوگرافی منطقه تحقق سد «سرپری» می‌تواند بیش از ۳۵٠ هکتار از اراضی پایین دست را زیر پوشش آبیاری قرار دهد.

در حالی که بخش زیادی از روستاهای منطقه در سال‌های گذشته با چالش اشتغال مواجه شده بودند، رونق عملیات ساخت سد، سرعت مهاجرت از مناطق پایین دست و حومه را کاهش داده است.

ساخت سد «سرپری» روی ریل تکمیل/ نویدی بر پایان انتظار ۱۲ ساله

ظرفیت طرح سد «سرپری» سه میلیون متر مکعب با ارتفاع ۲۷ متر و طول تاج ۲۰۳ متر بوده و تأمین آب ۴۵۰ هکتار زمین کشاورزی از مهمترین برکات بهره برداری از طرح است.

همچنین ظرفیت گردشگری برای «سد سرپری» دیده شده تا منطقه از یک رکود اقتصادی تاریخی خارج شود.

تخصیص ۱۲٠ میلیارد تومان به پروژه

فرماندار شهرستان کهگیلویه در این راستا گفت: ۱۲٠ میلیارد تومان برای تکمیل سد «سرپری» تخصیص یافت.

سید عبدالعزیز موسوی ظهر جمعه در حاشیه بازدید از این پروژه افزود: پس از گنجانده شدن طرح در متمم اعتباری سفر رئیس جمهور، ۱۲۰ میلیارد تومان برای تکمیل آن مصوب و اختصاص داده شد.

موسوی ابراز داشت: از این مبلغ، ۴۰ میلیارد تومان از بخش مسئولیت‌های اجتماعی وزارت نفت، ۳۰ میلیارد تومان از سوی وزارت نیرو، ۴۰ میلیارد تومان از طریق برنامه بودجه و ۱۰ میلیارد تومان هم از اعتبارات استانی تأمین می‌شود.

رئیس شورای اداری شهرستان کهگیلویه خاطرنشان کرد: تا کنون ۹ میلیارد تومان از این اعتبارات تخصیص داده شد.

روند پروژه کند و ضعیف بود

وی ابراز داشت: پروژه سد «سرپری» در سال ۱۳۹۰ کلنگ زنی شد و به دلیل کمبود اعتبارات سالیان زیادی روند کند و ضعیفی به خود گرفته بود و بیش از ۲۵ ماه تعطیل شده بود.

وی افزود: با رایزنی‌ها و تلاش‌های فراوان این پروژه در متمم سفر ریاست جمهوری در سال گذشته گنجانده شد و اعتبارات بسیار خوبی به این پروژه اختصاص داده شد.

موسوی با اشاره به اهمیت این پروژه در حوزه کشاورزی و گردشگری گفت: تکمیل این سد ۳۵۰ هکتار از اراضی زراعی پایین دست را زیر پوشش آبیاری قرار خواهد داد و می‌تواند تحول و رونق بسیار خوبی در حوزه گردشگری شهر دهدشت ایجاد کند.

کنترل سیلاب‌های منطقه

فرماندار کهگیلویه خاطرنشان کرد: این پروژه همچنین نقش مهمی در کنترل سیلاب‌های فصلی و رونق اقتصادی و اشتغالزایی در منطقه دارد

وی افزود: خوشبختانه در چند ماه گذشته پروژه سرعت بسیار خوبی داشته و در حال حاضر پیشرفت فیزیکی آن ۳۴ درصد است.

آبگیری در شهریور ۱۴٠۳

موسوی تصریح کرد: با توجه به مسدود شدن راه ارتباطی روستاهای اطراف این سد، جاده جایگزین استاندارد در مراحل پایانی است و در روزهای آینده افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.

فرماندار کهگیلویه عنوان کرد: این سد خوشبختانه تمامی استانداردهای لازم را دارد و به گفته کارشناسان و کارفرما تلاش می‌شود تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۳ آبگیری می‌شود.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود از پیمانکار این پروژه برای سرعت بخشی به روند ساخت قدردانی کرد.

مدیر عامل آب منطقه‌ای کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: سد «سرپری» با حجم ۳ میلیون متر مکعب در شهرستان کهگیلویه از خرداد ماه سال ۹۰ به مرحله اجرایی رفت.

آرش مصلح در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: از سال ۹۰ تا سال ۱۴۰۱ طرح حدود ۲۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و از سال ۱۳۹۹ به دلیل مشکلات اعتباری طرح متوقف شد.

مصلح تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ با پیگیری مدیران استانی و شهرستانی و با پیشنهاد آب منطقه‌ای در قالب پروژه‌های متمم سفر هیئت دولت اضافه و مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان برای آن مصوب شد.

پیشرفت ۳۴ درصدی طرح

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان گفت: از بهمن ماه ۱۴۰۱ عملیات اجرایی با سرعت و کیفیت مطلوب شروع و در فاصله ۵ ماه اخیر پیشرفت فیزیکی از ۲۳ درصد در ۱۰ سال به ۳۴ درصد رسیده است.

وی تأمین آب اراضی کشاورزی روستاهای «سرپری، چاه بردی، برج بهمنی و چهارمه» تا حدود ۴۰۰ هکتار و توسعه گردشگری آبی و ظرفیت فوق العاده توریستی با توجه به مجاورت با شهر دهدشت و جاده اصلی گچساران - دهدشت- پاتاوه - اصفهان را از ظرفیت‌های طرح دانست و گفت: بهبود محیط زیست، اشتغال زایی در دوره ساخت و بهره برداری، تولید کشاورزی، بهبود طراوت منطقه و توسعه پوشش گیاهی از جمله قابلیت‌های سد خواهد بود.

ساخت سد «سرپری» روی ریل تکمیل/ نویدی بر پایان انتظار ۱۲ ساله

مصلح با تاکید بر اینکه تلاش برای تکمیل سد و آبگیری آن تا تابستان ۱۴۰۳ در حال انجام است، اظهار کرد: «سد سرپری» هم اکنون یکی از معدود پروژه‌های عمرانی استان است که به صورت شیفت روز و شب فعالیت در آن انجام می‌پذیرد.

مصلح گفت: تملک اراضی مخزن بر اساس روند قانونی و انتخاب کارشناسان رسمی از طرف کشاورزان و دستگاه اجرایی شروع شده و هزینه‌ها بر اساس قیمت روز پرداخت خواهد شد.

وی افزود: جاده جایگزین روستای «سرپری» نیز توسط آب منطقه‌ای با استاندارد روز طراحی و اجرا شده و به زودی آسفالت و با بهترین کیفیت تحویل داده خواهد شد.

با توجه به در پیش بودن سفر هیئت دولت، در اولویت قرار دادن پروژه‌های سد سازی و تأمین آب می‌تواند انقلابی در توسعه اقتصادی- عمرانی شهرهای مختلف کهگیلویه و بویراحمد ایجاد کرده و مناطق را از تنش آبی رهایی ببخشد.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

جنجال عکس بی لباس و زننده بازیگر مریم مقدس / مریم رضوی چه بود و چه شد؟!