پیش بینی بورس شنبه 10 تیر 1402/ شاخص کل کف حمایتی خود را از دست میدهد؟
به گزارش تجارتنیوز، بورس تهران در واکنش به مصوبه جدید مبنی بر افزایش ۴۰ درصدی نرخ خوراک و افزایش ۱۰۰ درصدی نرخ گاز صنایع پتروشیمی، تنها در دو روز پایانی هفته معاملاتی، بیش از 42 هزار واحد اصلاح کرد تا در...
به گزارش تجارتنیوز، بورس تهران در واکنش به مصوبه جدید مبنی بر افزایش ۴۰ درصدی نرخ خوراک و افزایش ۱۰۰ درصدی نرخ گاز صنایع پتروشیمی، تنها در دو روز پایانی هفته معاملاتی، بیش از 42 هزار واحد اصلاح کرد تا در آستانه از دست دادن کف قبلی خود یعنی محدوده دو میلیون و 145 هزار واحدی قرار گیرد.
در همین راستا شاخص کل بورس تهران روز چهارشنبه 14 هزار و 808 واحد دیگر ریزش کرد تا با افت 0.68 درصدی در پله دو میلیون و 153 هزار و 395 واحد متوقف شود.
شاخص کل هموزن نیز شرایط بهتری نداشت و با افت 0.53 درصدی، چهار هزار پله کاهش ارتفاع داد و به سطح 746 هزار و 634 واحد رسید. شاخصهای آزاد شناور، بازار اول و بازار دوم هم امروز به ترتیب افت 0.49 درصدی، 0.81 درصدی و 0.54 درصدی را تجربه کردند.
بورس تهران زیر ذرهبین آمار و ارقام
بازار سهام در روز چهارشنبه در بخش معاملات خرد سهام، صندوقهای سهامی و حق تقدم به ارزش پنج هزار و 941 میلیارد تومان را تجربه کرد؛ ارزش معاملات خرد نسبت به روز گذشته با کاهش هزار میلیارد تومانی روبرو بود. حجم کل معاملات بازار نیز به 10 میلیارد و 400 میلیون برگه سهم رسید. به این ترتیب بازار سهام همچنان در رکودی فرسایشی به سر میبرد.
از سوی دیگر امروز بازار سهام شاهد خروج 281 میلیارد تومانی پول حقیقی بود که نسبت به روز گذشته کاهش داشت اما در این میان صندوقهای درآمد 366 میلیارد تومان ورود پول حقیقی ثبت کردند که نسبت به روز گذشته افزایش نشان میدهد.
ثبات در تصمیمات اقتصادی؛ آنچه وجود ندارد!
آنچه همواره از سرعت و شتاب پتانسیل رشد حقیقی بورس کاسته، ریسک سیستماتیک موجود در بطن بازار است. ریسک سیستماتیک به طور کلی، به ریسکهایی گفته میشود که کل بازار و نه فقط یک سهم یا صنعت خاص را تهدید میکند. بر این اساس تصمیمات حاکمیت در بخش اقتصادی که با ارزش روز سهام و سنتیمنت بازار ارتباط مستقیمی دارد، بخش بزرگی از ریسک سیستماتیک بازار سهام به شمار میآید.
به طور مثال درحالی که بیش از سه ماه از سال 1402 گذشته است هنوز ابهاماتی در رابطه با نرخ خوراک و نرخ گاز صنایع پتروشیمی وجود دارد. این موضوع درحالی است که اختلاف نظر میان دولت و تولیدکننده از زمان لایحه بودجه آغاز شد. قائم مقام انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اعلام کردهاست با وجود جلسات و ارتباط مستمر میان انجمن صنفی و وزارت نفت، مصوبه اخیر برای شرکتهای پتروشیمی غیرمنتظره بوده است.
عواملی چنینی ریسک سیستماتیک بازار سهام را افزایش داده است. سهامداران با وجود ریسک تصمیمات خلقالساعه اقتصادی دولت، اطمنیان کافی برای سرمایهگذاری مطمئن در بورس را ندارند چرا که هر روز ممکن است دارایی آنها با چالش جدیدی روبهرو شود.
پیش بینی بورس شنبه
بازار سهام طی دو روز پایانی هفته، با قدرتنمایی فروشندگان مواجه شد. همچنین روند فروش سهام تا پایان بازه معاملاتی چهارشنبه ادامه داشت. از این رو کارشناسان برای پیش بینی بورس شنبه وزن بیشتری را به سمت عرضهها میدهند. از سویی با توجه به نزدیک شدن شاخص کل به کف حمایتی دو میلیون و 145 هزار واحدی میتوان انتظار داشت در ادامه هفته تعادل بیشتری برقرار شود.
گزارشهای بیشتر تحلیل بازار را در صفحه اخبار بورس بخوانید.