هیئات به‌ موازات عزا در جشن اهل‌بیت (ع) میدان‌داری کنند


هیئات به‌ موازات عزا در جشن  اهل‌بیت (ع) میدان‌داری کنند

مشهد ـ نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: همیشه که نباید هیئات مذهبی عهده‌دار برپایی آئین‌های سوگواری باشند بنابراین برنامه‌ریزی کنید که هیئات در مناسبت‌های جشن و شادی نیز میدان‌داری کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با اعضای ستاد بزرگداشت عید غدیر که با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی و مسئولان تشکل‌های مردمی به میزبانی دفتر نماینده ولی‌فقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: غدیر به‌عنوان یک رسالت و تکلیف معنوی باید در صدر امور و برنامه‌ریزی‌های شما باشد. این یک واقعیت است که امیرالمؤمنین (ع) متعلق به همه است و بنابراین باید به نقش تشکل‌های مردمی توجه ویژه داشته باشید و این‌طور نباشد که صف برگزارکنندگان، محدود به دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های دولتی باشد.

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی افزود: مهم‌تر از هر رویدادی که بخواهد در راستای تعظیم شعائر این عید باشد، پیش از همه توجه کنید که احساسات و عشق مردم در این باره زمینه بروز و ظهور پیدا کند. به‌طور مثال، در مقوله اطعام که احادیث و روایات فراوانی بر اهمیت آن تأکید کرده است، باید این امر فراتر از امر امدادی، همه اقشار مختلف مردم را تحت پوشش قرار دهد. اینکه ما فقط متمرکز بر اطعام فقرا باشیم خیلی خوب است اما به‌طور مثال، در عید غدیر که مقارن با روز جمعه است شرایط به نحوی است که نمی‌توان در مساجد سطح شهر نماز جماعت ظهر و عصر برگزار کرد و این امر، فرصت مناسبی است تا پس از نماز در وعده ناهار، سفره‌های اطعام روز عید از مردم پذیرایی کنند.

«هیئات مذهبی» و «بانوان»، دو رکن برگزاری جشن غدیر

وی با تأکید بر ضرورت نقش‌آفرینی هیئات مذهبی در جشن عید غدیر خاطرنشان کرد: حقیقت این است که در مناسبت‌های این‌چنینی، هیئات در خط مقدم تعظیم شعائر و برگزاری مراسم‌ها قرار دارند اما همیشه که نباید هیئات مذهبی عهده‌دار برپایی آئین‌های سوگواری باشند بنابراین برنامه‌ریزی کنید که هیئات در مناسبت‌های جشن و شادی نیز میدان‌داری کنند. همین جوانان عزیزی که در ایام ماه محرم، دهه فاطمیه و شب‌های قدر، دسته عزا راه می‌اندازند و در خیابان عزاداری می‌کنند، اگر به میدان بیایند می‌توانند رنگ و روی خیابان‌ها را عوض کنند و چهره شهر را در جشن‌ها نیز تغییر دهند.

آیت الله علم الهدی با بیان اینکه میدان را نمی‌توان صرفاً با تشکیل ستاد و برپایی جلسه اداره کرد، ادامه داد: در این میان، یک موضوع مهم نیز درباره اهمیت نقش‌آفرینی بانوان است. باید نقش زنان را در جلسات خانگی و کنش‌گری اجتماعی جدی بگیرید. بانوان ظرفیت تأثیرگذاری را دارند و این مسئله‌ای است که می‌توان روی آن حساب کرد.

غدیر، تجلی فرهنگ علوی، ۲۱ تیر نماد مکتب فاطمی

نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی تصریح کرد: غدیر در حالت کلی متعلق به وجود اقدس امیرالمؤمنین (ع) است اما غدیر امسال علاوه بر وجود نازنین علی ابن ابی‌طالب (ع)، تعلق خاص و گرایش ویژه‌ای به زهرای مرضیه (س) نیز پیدا می‌کند زیرا پنج روز پس از عید غدیر به ۲۱ تیرماه می‌رسیم که روز ملی عفاف و حجاب است و مکتب فاطمی با این مفاهیم متقارن می‌شود.

وی تأکید کرد: در روز عفاف و حجاب، فضای مشهد با همه کشور متفاوت است زیرا ۲۱ تیر سالروز کشتار رضاخانی در مسجد گوهرشاد است که از اساس در مشهدالرضا (ع) اتفاق افتاده و از این نظر، این رویداد متعلق به مشهدی‌هاست. علاوه بر این، تقارن این رویداد با ایامی که دشمن متمرکز بر جنگ شناختی فراگیر در حوزه حجاب است، ضرورت گرامیداشت آن را دوچندان می‌کند بنابراین البته که همه کشور باید به این روز توجه کنند اما شما طوری برنامه‌ریزی کنید که حال و هوای عید غدیر و دهه ولایت تا ۲۱ تیر استمرار پیدا کند.

آیت‌الله علم‌الهدی گفت: شهرداری مشهد در این زمینه تکلیف دارد که سرتاسر شهر را به فضاسازی شهری پیرامون مقوله حجاب مزین کند خصوصاً در مناطقی که بیشتر از بقیه از ناهنجاری کشف حجاب رنج می‌برند. دستگاه‌های فرهنگی و تبلیغاتی هم کمک کنند. واجب است در این باره به یک همگرایی مطلوب برسید زیرا این سهم فاطمه زهرا (س) از غدیر امسال است که باید به آن توجه شود.

تأمین مقدمات لازم برای اطعام یک میلیون نفر در عید غدیر

حجت‌الاسلام محمد احمدزاده، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی هم در ابتدای این دیدار با بیان اینکه از هزار موکب پذیرایی در جشن روز عید غدیر، تاکنون ۷۰۰ موکب توسط هیئات مذهبی نام‌نویسی شده است، اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌شده تا ۳۰۰ موکب باقیمانده نیز در خیابان رسالت برپا شود؛ ضمن اینکه خیابان غدیر در بلوار فداییان اسلام نیز در روز عید به کلی بسته خواهد شد و به همت مجتمع فرهنگی امیرالمؤمنین (ع)، ایستگاه‌های ویژه پذیرای مردم خواهند بود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی افزود: خوشبختانه در این حوزه زیرساخت‌های اصلی توسط شهرداری مشهد فراهم شده و ایستگاه‌ها نیز با پشتیبانی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان، فعالیت خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۱۱۰ کاروان خودرویی سبک و سنگین از طرف بسیج، سپاه امام رضا (ع)، هیئات و تشکل‌های مردمی سازمان‌دهی شده تا در روز عید غدیر، زینت‌افزای مشهدالرضا (ع) در معابر مختلف باشند. علاوه بر این، تاکنون توسط تشکل‌های مردم‌نهاد برای اطعام بیش از یک میلیون نفر برنامه‌ریزی‌شده که در این باره، فقط در یک قلم حدود هفتاد هزار کیلوگرم برنج به همت کمیته امداد و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تدارک دیده‌ایم.

حجت الاسلام احمدزاده ادامه داد: فرمانداری مشهد اعلام آمادگی کرده تا برای تأمین اقلام تنظیم بازار با ۵۰ درصد تخفیف در این روز اقدام کند و اگرچه بنیاد غدیر هیچ ردیف اعتباری ندارد اما در مقام هماهنگ‌کننده، ستاد شهرستان مشهد را با فعالیت پرشور تشکل‌های خواهران تشکیل داده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی تصریح کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، امور مساجد، شورای هماهنگی هیئات مذهبی شهرستان و استان، بسیج و سپاه، نیروی انتظامی، آستان قدس رضوی و تشکل‌های مردم‌نهاد همگی به میدان آمده‌اند که در روز عید سعید غدیر، از مناطق غربی همچون الهیه گرفته تا محله مهرآباد و شهرک شهید باهنر، مشهدالرضا (ع) میزبان جشن‌های مردمی باشد.

وی تأکید کرد: به‌موازات این، ایستگاه‌های زیست عفیفانه نیز که تاکنون در بوستان‌های مشهد برپا بود و خانواده‌ها استقبال قابل‌توجهی از محتوای قابل‌ارائه در این ایستگاه‌ها داشتند، همگی مأموریت یافته‌اند تا فعالیت مطلوبی در عید غدیر داشته باشند و ماهیت عید و دهه ولایت را تا ۲۱ تیرماه و روز عفاف و حجاب در جامعه حفظ کنند.



آداب و رسوم شب یلدا در استان مازندران