تاثیر یک ویتامین بر کاهش التهاب مزمن
نتایج مطالعات اخیر محققان نشان میدهد مصرف ویتامین B۵ با افزایش طبیعی کوآنزیم A و نوعی آنتیاکسیدان بهنام گلوتاسیون باعث کاهش التهابات مزمن میشود. مقابله با التهابات بدن از این جهت اهمیت دارد که زمینهساز پیشرفت بسیاری از بیماریهای مزمن خواهد بود.
ویتامین B۵ همانند دیگر ویتامینهای این گروه جزء ویتامینهای محلول در آب است که بهمقدار کم در اندامهای حیاتی بدن وجود دارد. زمانی که ویتامین B۵ به کوآنزیم A تبدیل میشود، بر سیستم عصبی و غدد فوقکلیه اثر میگذارد که تاثیر ضداسترس خواهد داشت. این ویتامین همچنین به تشکیل و ترمیم سلولهای پوست و مخاط نیز کمک میکند، در متابولیسم چربیها تاثیر دارد و نقش اساسی در مکانیسم تنظیم آدرنالین، انسولین و پورفیرین (پیشساز هموگلوبین) ایفا میکند. کمبود این ویتامین میتواند زمینهساز کمخوابی، گرفتگی پاها، احساس خوابرفتگی و گزگز دستها و پاها، خستگی، اختلالات گوارشی، عفونتهای تنفسی و ضعف عملکرد ایمنی بدن شود. یکی از تاثیرات مهم ویتامین B۵ مقابله با التهابات مزمن بدن که زمینهساز بیماریهای قلبیعروقی، آرتروز، سرطان و حتی آلزایمر میشود، است.
در مطالعهای که بهمدت ۵ سال انجام شد، محققان مقدار دریافت ویتامین B۵ را روی ۳۴۹ مرد و ۵۵۹ زن بررسی کردند. آنها همچنین سطح پروتئینی بهنام CRP که بهعنوان نشانگر التهابات بدن شناخته میشود را ارزیابی کردند. دریافت متوسط روزانه ویتامین B۵ در مردان ۵/۴ میلیگرم و در خانمها ۴ میلیگرم بود. نتایج مطالعه پس از ۵ سال نشان داد که دریافت منظم این ویتامین به کاهش نسبی CRP کمک میکند و در نتیجه سطح التهابات مزمن پایین میآید. لازم است بدانید که جگر و کلهپاچه، مرغ، گوشت گوساله، تخم مرغ، قارچ، غلات سبوسدار، جودوسر و کلم بروکلی جزء بهترین منابع ویتامین B۵ محسوب میشوند.