آیا رئیس دانشگاه تهران مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را نقض کرده است؟


آیا رئیس دانشگاه تهران مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را نقض کرده است؟

این سوال برای برخی اساتید وجود دارد که آیا در فرآیند انتخاب رئیس دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نقض شده است؟

سرویس جامعه مشرق - چندی پیش گزارشی در پایگاه خبری تحلیلی مشرق در خصوص وضعیت نامناسب امکانات و تجهیزات گروه علوم بیوتکنولوژی دانشگاه تهران منتشر شده بود که بازتاب‌هایی در مجامع علمی و مدیریتی کشور داشت تا آن‌جا که بسیاری از اساتید موثر دانشگاه‌ها در تماس‌ با این رسانه، دغدغه‌ها و نگرانی‌های خود را نسبت به شرایط ذکر شده مطرح نمودند. همچنین تعدادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نیز وعده پیگیری برای حل مشکلات دادند تا آن‌جا که دکتر زلفی‌گل وزیر علوم،تحقیقات و فناوری نیز دستوری برای پیگیری وضعیت و موارد مطرح شده را صادر کردند.

گزارش اول مشرق در خصوص گروه بیوتکنولوژی دانشگاه تهران:

آقای مقیمی! در گروه بیوتکنولوژی دانشگاه تهران چه می‌گذرد؟ +تصاویر

بی توجهی به آیین‌نامه مصوب در انتخاب رئیس دانشکده؟

در این گزارش که در ادامه مطلب قبلی نگاشته شده، به ابعاد دیگری از وضعیت نامناسب در این گروه خواهیم پرداخت که در صورت عدم توجه کافی می‌تواند در آینده‌ای نه چندان دور به پاشنه آشیل علمی کشور در این حوزه خاص و حساس تبدیل شود.

بررسی‌های صورت گرفته توسط خبرنگار مشرق گویای این است که سوالات و ابهاماتی وجود دارد که ظاهرا دکتر مقیمی ریاست دانشگاه تهران در انتخاب رئیس دانشکده بیوتکنولوژی دانشگاه تهران سیر قانونی آیین‌نامه‌های مصوب مراجع بالادستی را رعایت نکرده‌اند که این مسئله سبب شده است نگرانی‌هایی در میان متخصصان این رشته بوجود آید.

عمده اعتراضی که در حال حاضر وجود دارد این است که فردی که سال گذشته به عنوان رئیس دانشکده بیوتکنولوژی معرفی شده است، آیا آشنایی با این رشته و سوابق علمی و تجربی مرتبط با حوزه علمی مدیریتی خود را دارند؟ و بدیهی است که اگر پاسخ منفی باشد این عدم شناخت و آشنایی می‌تواند زمینه ساز عقب ماندگی این حوزه شود.

بر اساس آیین‌نامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روئسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها باید با احراز شرایط خاصی انتخاب شوند تا بتوانند در دوران مدیریتی خود لازمه‌های توسعه علمی مراکز پژوهشی را فراهم آوردند. در این بین ریاست دانشکده‌ها از اهمیت خاصی برخوردار می‌باشد چرا که این روئسا در تماس مستقیم با اساتید و دانشجویان و در واقع هسته علمی و پژوهشی مراکز هستند.

بر اساس بند الف از ماده ۶ این آیین‌نامه، رییس دانشکده بایستی دارای سه شرط باشد:

۱) عضو هیئت علمی با مرتبه علمی استادیار.

۲) داشتن حداقل ۵ سال سابقه خدمت در دانشگاه‌ها با مدرک دکترا.

۳) دارا بودن مدرک تحصیلی تخصصی و یا تجربه عملی در زمینه مورد نظر.

آیا رئیس دانشگاه تهران مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را نقض کرده است؟ متن مصوبه جلسه 684 شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص شرایط رئیس دانشکده

نکته‌ای که در این خصوص وجود دارد و این است که درست است که دکتر مهدوی از اساتید شناخته شده دانشگاه تهران هستند و از شرایط مندرج در بند الف این مصوبه، در دو مورد، مورد تایید هستند اما در بخش سوم که مسئله مهمی چون تسلط بر حوزه کاری است آیا ایشان در این خصوص تجربه و یا مدرک مرتبطی دارند یا خیر؟

مطابق گزارشی که از سوابق و تحصیلات ایشان در سایت دانشگاه تهران وجود دارد، دکتر مهدوی عضو هیئت علمی دانشکده شیمی بوده و مدرک تحصیلی ایشان نیز شیمی پلیمر است و طبیعتا آشنایی ایشان با مهندسی ژنتیک یا سلول‌های بنیادی، ژن درمانی و ... از لحاظ علمی محل سوال است.

آیا رئیس دانشگاه تهران مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را نقض کرده است؟

درخواست تجدید نظر رئیس دانشگاه تهران در انتخاب رئیس دانشکده بیوتکنولوژی

در واقع تا پیش از این مهم‌ترین مسئله برای رشد علمی دانشجویان و اساتید گروه علوم بیوتکنولوژی دانشگاه تهرات کمبود شدید امکانات آموزشی بود اما در حال حاضر معضل بزرگتری نیز محل ابهام شده است و آن احتمال عدم شناخت کافی از حیطه آموزشی و علمی توسط رئیس دانشکده است که مصادیقی از این عدم شناخت در گفتگوی مشرق با دانشجویان این دانشکده نمود پیدا کرده است.

با این توضیحات ارائه شده به نظر می‌رسد آقای دکتر مقیمی ریاست محترم دانشگاه تهران که از چهره‌های شناخته شده نیز هستند، باید نسبت به حل این معضل چاره اندیشی کرده و در اولین قدم نشستی با حضور اساتید و دانشجویان این گروه برای حل فوری مسئله علمی رخ داده برگزار نمایند تا پیش از این فرصت برای رشد علمی کشور از دست نرود و به ابهامات و سوالات نخبگان علمی کشور نیز پاسخ داده شود.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

اهمیت ایمنی و امدادرسانی در حمل و نقل جاده ای