نکات مهمی که قبل از رفتن به روانشناس باید بدانید.


روان‌شناسان برای درک رفتارانسان‌ها تحقیقات بسیاری انجام داده و مجموعه رفتار‌ها را ارزیابی می‌کنند. سایک نیوز به نقل از تبیان: روانشناس (Psychologist) با به کارگیری روش‌های آموزشی و روان درمانی (Psychotherapy) به بررسی رفتار، شخصیت و...

نکات مهمی که قبل از رفتن به روانشناس باید بدانید.

روان‌شناسان برای درک رفتارانسان‌ها تحقیقات بسیاری انجام داده و مجموعه رفتار‌ها را ارزیابی

می‌کنند.

سایک نیوز به نقل از تبیان: روانشناس (Psychologist) با به کارگیری روش‌های آموزشی و روان درمانی (Psychotherapy) به بررسی رفتار، شخصیت و روابط بین فردی می‌پردازد. دکتر روانشناس خوب با توجه به رابطه بین عملکرد مغز و رفتار می‌تواند ارتباط بین محیط و رفتار را بررسی کند. بهترین دکتر متخصص روانشناس میتواند با راهنمایی دقیق و مهم و بجا به افراد به کنترل مشکلاتشان کمک کند.

روانشناسی (Psychologist) به علم مطالعه ذهن انسان و نحوه‌ی تأثیر آن بر رفتار گفته می‌شود. روانشناسان باید با صداقت و قابل اعتماد باشند و توانایی درک شرایط فرد مراجعه کننده را داشته باشند تا افراد بدون استرس و نگرانی مشکلات خود را با روانشناس خوب در میان بگذارند.

شناخت کامل انواع روانشناس قبل از گرفتن نوبت از دکتر روانشناس

روانشناس تجربی (Experimental psychologists): وظیفه این روان‌شناسان پژوهش و انجام آزمایش‌ها برای افزودن دانش بیشتر به علم روانشناسی است. این روان‌شناسان در زمینه تحقیقات آموزش‌دیده و بر موضوعات مختلفی کار می‌کنند. در این حوزه روانشناس در یک زمینه خاص تخصص داشته و سپس کار تحقیقاتی را باتوجه‌به دانش خود انجام می‌دهد.

روان‌شناسان زیادی هستند که تمام وقت خود را صرف تحقیقات نمی‌کنند. ممکن است روانشناس در حوزه‌ی درمان هم فعالیت داشته باشد و در کنار آن به کار‌های تحقیقاتی هم مشغول شود. این متخصصان معمولاً در مراکز اختصاص‌ داده‌ شده به تحقیقات یا دانشگاه‌ها کار می‌کنند. همچنین برخی شرکت‌ها تأمین مالی چنین تحقیقاتی را برعهده می‌گیرند. داده‌ها و نتایج به‌دست‌آمده به درخواست شرکت بوده و سازمان از آن‌ها استفاده می‌کند.

روانشناس بالینی (Clinical Psychologist): یکی از انواع روانشناس درمانگر بالینی است. متخصصانی که در شاخه بالینی فعالیت می‌کنند وظیفه ارزیابی و مداخله در اختلالات مختلف را دارند. این اختلالات مواردی هستند که بیمار را تحت تأثیر قرار می‌دهند. روانشناس بالینی به دنبال درک چگونگی بروز یک بیماری روانی، نحوه شروع آن و چگونگی درمان بیمار است. پس از ارزیابی‌های لازم، روانشناس برنامه‌های درمانی را اجرا می‌کند.

در روانشناسی بالینی ممکن است تخصص‌هایی مانند اعتیاد، اختلالات رفتاری، اختلال در خوردن و … وجود داشته باشد. روانشناس بالینی می‌تواند طیف وسیعی از بیماران با آسیب‌ها و اختلالات روانی را درمان کند. اما اگر روانشناس در زمینه موردنظر شما تجربه بیشتری داشته باشد، درمان احتمالاً موفق‌تر خواهد بود.

روانشناس عمومی (General psychologist): پایه و اساس علم روانشناسی است. این تخصص به اصول اساسی، مشکلات و روش‌های رشد انسان، احساسات، انگیزه، یادگیری، حافظه، حواس، تفکر، ادراک، پردازش و هوش می‌پردازد. روانشناس عمومی باید دررابطه‌با فرایند‌های تفکر، شخصیت شناسی، آزمایش‌های روانشناختی، اختلالات رفتاری و سلامت روان اطلاعات کاملی داشته و در تمامی این حوزه‌ها به بیماران کمک کند.

روانشناس کودک (Child psychologist): ترکیبی از پزشکی و روانشناسی است. هدف روانشناسی کودک ارتقاء سلامت، رفاه و رشد کودکان و خانواده‌های آن‌ها است. معمولاً در این روانشناسی از روش‌های مبتنی بر شواهد استفاده می‌شود. روانشناسی کودک طیف وسیعی از حوزه‌ها را در بر می‌گیرد. این حوزه‌ها عبارت‌اند از: ۱. عوامل تکاملی ۲. عوامل زمینه‌ای ۳. عوامل روانی ۴. عوامل اجتماعی

روان‌شناسان کودک می‌توانند به مسائل روانی و جسمی کودکان کمک کنند. این تخصص شامل ارزیابی، تشخیص و درمان شرایط پزشکی کودکان، پیشگیری از شرایط پزشکی کودکان، آموزش عموم مردم در مورد شرایط بهداشتی کودکان، ارتقاء رفتار‌های مرتبط با سلامت و بهبود ارائه خدمات بهداشتی به کودکان است.

یکی از اهداف اولیه روان‌شناسان کودک بررسی کودکان از نظر تأخیر در رشد و اختلالات یادگیری است. این روان‌شناسان مطالعات و تحقیقاتی روی رفتار کودکان انجام می‌دهند. هدف نهایی روانشناس کمک به کودک و خانواده برای تغییر عادات ناسالم است.

روانشناس سالمندان (Geriatric psychologist): برای بسیاری از افراد، دوران سالمندی می‌تواند با مشکلات عاطفی، اجتماعی و جسمی همراه باشد. در این دوره فرد سالمند ممکن است دچار اندوه، اضطراب و افسردگی شود. روانشناس سالمندان یک روانشناس بالینی حرفه‌ای است. این روانشناس در مطالعه و درمان مشکلات روحی، عاطفی و اجتماعی ناشی از افزایش سن متخصص است و توجه خود را بر نیاز‌های سالمندان متمرکز می‌کنند.

این روان‌شناسان بر تشخیص مشکلات و ارزیابی مراجعه‌کنندگان تمرکز می‌کنند. در این راستا، سالمندان را ارزیابی کرده و وجود اختلالات خلقی، رفتاری یا شناختی در بیماران را بررسی می‌کنند. بخش اساسی برنامه درمانی، مشاوره است. روانشناس با مراجعه‌کنندگان به‌صورت فردی، خانوادگی، زوج یا گروه‌های کوچک کار می‌کند.

روانشناس ازدواج (marriage psychologist): مشاوران ازدواج متخصصانی هستند که از زوجین حمایت کرده و آن‌ها را راهنمایی می‌کنند. در جلسات مشاوره روانشناس زوج‌ها را راهنمایی کرده و مشکلات و درگیری‌های اصلی را شناسایی می‌کند. مشاور ازدواج به زوجین کمک می‌کند تا نیاز‌ها و تعارضات خود را آشکار کنند.

وظیفه اصلی این روان‌شناسان ارائه خدمات مشاوره‌ای به زوج‌ها است. این خدمات می‌تواند شامل مشاوره فردی برای هر دو زوج، مشاوره زوجین باهم و مشاوره خانواده با فرزندان باشد. در مشاوره ازدواج تمرکز بر پویایی خانواده و چگونگی ارتباط بین اعضای خانواده است.

بسیاری از مشاوران ازدواج به طور خاص با زوج‌هایی که تحت تأثیر الکل، مواد مخدر یا خشونت خانگی قرار دارند، همکاری می‌کنند. بسیاری از افراد هم پیش از ازدواج از مشاوره قبل از ازدواج استفاده کرده و مسائل و مشکلات خود را ارزیابی می‌کنند. در این جلسات ممکن است، برای شناخت بهتر زوجین از تست شخصیت شناسی استفاده کند.

روان درمانگر (Psychotherapist): هدف آن‌ها کمک به افرادی است که برای حل مشکلات خود نیاز به مشورت دارند. روان‌درمانی تکنیک‌های مختلفی را برای بهبود کیفیت زندگی بیماران ارائه می‌دهد. برخلاف روانشناسی بالینی، روان‌درمانی بر اساس قانون تنظیم نمی‌شود. زیرا روان درمانگران با آسیب‌های روانی شدید روبرو نمی‌شوند.

روان‌درمانگر دررابطه‌با مشکلات در روابط انسانی یا مسائل احساسی کار می‌کند. در واقع کار یک روان‌درمانگر برخلاف کار روانشناس بالینی نیست. در برخی موارد این دو متخصص می‌توانند با هم به بیمار کمک کنند. روان‌درمانگران می‌توانند هم‌زمان از رویکرد‌های مختلف مانند اومانیسم، روانکاوی و درمان رفتاری شناختی استفاده کنند.

روانکاو (psychoanalyst): روانکاوی مجموعه‌ای از نظریه‌های روانشناسی و تکنیک‌های درمانی است که منشأ آن بیشتر به نظریه‌های زیگموند فروید بازمی‌گردد. اساس روانکاوی بر این باور است که همه مردم دارای افکار ناخودآگاه، احساسات، خواسته‌ها و خاطرات هستند. در روانکاوی افراد با واردکردن محتوای ناخودآگاه خود به خودآگاه نسبت به وضعیت روحی فعلی خود بینش پیدا می‌کنند. با این روش فرد از پریشانی روانی نجات پیدا می‌کند.

در تخصص روانکاوی روان‌شناسان معتقدند که رفتار افراد تحت تأثیر انگیزه‌های ناخودآگاه قرار دارد. مشکلات عاطفی و روانی مانند افسردگی می‌تواند ریشه در تعارضات ذهن خودآگاه و ناخودآگاه داشته باشد. تحلیلگران ماهر می‌توانند با استفاده از استراتژی‌های روانکاوی مانند تجزیه‌ و تحلیل رؤیا‌ها به افراد کمک کنند تا جنبه‌های خاصی از ذهن ناخودآگاه خود را بیان کنند.

در صورت داشتن مشکلات زیر سریعا نوبت بگیرید و به دکتر روانشناس مراجعه کنید.

برای مشاوره خانواده (زوج درمانی، قبل از ازدواج، پیشگیری از طلاق، پرورش فرزند)، مشاوره کودک و نوجوان (بیش فعالی، اوتیسم، اختلال خواب)، روانکاوی، اختلال میل جنسی و درمان نعوظ، درمان زودانزالی و دیر انزالی، سکس تراپی، واژینیسموس، ترک خودارضایی، درمان اضطراب، مسیر شغلی و تحصیلی، ترک اعتیاد، استرس و وسواس، افسردگی، فوبیا، اختلال دوقطبی، توانبخشی

روانشناسی یک رشته‌ی کارشناسی است که به بررسی ذهن و رفتار انسان و رفتار‌های عادی یا غیر عادی فرد می‌پردازد. روانشناسان بیماری‌های روان را درمان می‌کنند و در سلامت روان تاثیر مهمی دارند. روانشناسان نمی‌توانند دارو تجویز کنند.

اگر دچار مشکلات، تعارضات یا اختلالات روانی هستید، بهتر است از کمک روانشناس بهره ببرید. همان‌طور که جسمی برای درمان بیماری‌ها و مشکلات جسمی به دنبال پزشکی می‌گردید که در همان زمینه تخصص داشته باشد، برای برطرف کردن مشکلات روحی و روانی هم باید روانشناسی را پیدا کنید که در همان زمینه مشکل شما تخصص داشته باشد. متخصصان روانشناسی در زمینه‌های مختلف شما را راهنمایی کرده و از روش‌های مختلف برای درمان استفاده می‌کنند. در نتیجه شخص با درک مشکلات و ایجاد تعامل با افراد، بهترین نتیجه را از درمان می‌گیرد.



رفتارهای پرخاشگرانه و رقابتی در مردان