انواع قطره استریل چشم و کاربردهای آن ها


قطره استریل چشم کاربرد های زیادی دارد و در این بخش قرار است شما را با انواع آن ها و مهم ترین هایشان در این زمینه آشنا کنیم از این رو بهتر است این مطلب را از دست ندهید.

استفاده از قطره های استریل چشمی برای رفع سوزش و خشکی چشم بسیار مفید می باشد که در ادامه انواع قطره استریل چشم را برای شما بیان می کنیم تا بتوانید با آگاهی بیشتر از آن ها استفاده کنید.

اشک مصنوعی چیست؟

آشنایی با انواع قطره استریل چشمی

قطره های چشمی را می توانید بدون نسخه پزشک از انواع داروخانه ها دریافت کرده و برای شرایط التهابی چشم استفاده کنید و یادتان باشد که استفاده از داروی بدون نسخه می تواند عوارضی را با خود به همراه داشته باشد.

بتامتازون

یکی از قطره های چشم مفید در این زمینه بتامتازون می باشد که برای درمان شرایط التهابی چشم استفاده می شود. از این قطره نباید به مدت طولانی استفاده شود از این رو سعی کنید حتماً آن را با نسخه پزشک تهیه کنید قطره چشمی بتامتازون حاوی کورتیکوستروئیدها می باشد که به بهبود التهاب و قرمزی و سوزش چشم کمک می کند. یک سری از نکاتی هستند که شما باید در این زمینه از آن ها استفاده کرده تا کم ترین آسیب به چشم های شما وارد شود. این نکات عبارت اند از

  • نداشتن حساسیت به قطره های چشم دیگر
  • نداشتن عفونت چشم
  • نداشتن لنز های تماسی
  • فقدان بارداری و شیردهی
  • استفاده نکردن از دارو های دیگر که ممکن است گیاهی باشند.

تیرلوزسینا

یکی دیگر از قطره های چشمی که به عنوان اشک مصنوعی شناخته می شود تیرولوسینا می باشد و در بطری های پلاستیکی ۱۰ میلی لیتری عرضه می شود. از این دارو معمولا برای جلوگیری از سوزش چشم ناشی از خشک و پیشگیری از تحریک بیشتر چشم ها استفاده می شود. در واقع این دارو با تثبیت و ضخیم سازی لایه اشکی چشم و به تاخیر انداختن زمان تجزیه لایه اشکی باعث افزایش رطوبت در قرنیه می شود.

اشک مصنوعی

قطره کلرامفنیکل

قطره چشمی کلرامفنیکل یکی از آنتی بیوتیک هایی می باشد که برای درمان عفونت های باکتریایی چشم و یا گوش به کار برده می شود. این دارو بسیار ساده و ارزان می باشد و در کشور هایی در طول توسعه از بهترین انتخاب های آنتی بیوتیکی است و تنها برای درمان موضعی التهاب چشم مورد استفاده قرار می گیرد.

قطره سیپلکس

قطره سیپلکس یکی از قطره های استریل چشمی بسیار خوب می باشد و هر ۱۰۰ میلی لیتر از آن دارای ۰.۳ گرم سیپروفلوکساسین هیدروکلرولاید به عنوان ماده موثر و بنزالکونیوم کلراید به عنوان نگهدارنده است. از این دارو معمولا برای درمان زخم قرنیه و التهاب ناشی از انواعی از باکتری ها به کار برده می شود.

نحوه استفاده برای التهاب باکتریال

کودکان بزرگتر از یک سال یک قطره در هر دو ساعت و در ساعات بیماری به مدت دو روز و سپس یک قطره در هر چهار ساعت در ساعت بیداری به مدت ۵ روز دیگر باید از این دارو استفاده کنند تا بتوانند نتیجه خوبی دریافت نمایند.

نحوه استفاده برای زخم قرنیه

به صورت کلی برای اطفال بزرگتر از یک سال به کار برده می شود و در روز اول دو قطره در هر ۱۵ دقیقه به مدت ساعت و سپس دو قطره در هر نیم ساعت و در بقیه ساعت بیداری باید در چشم او چکانده شود در روز دوم دو قطره هر ساعت و از روز سوم تا روز چهاردهم درمان دو قطره هر ۴ ساعت مورد استفاده قرار بگیرد. اگر در روز چهاردهم درمان مجدداً مشکلات رخ نداد می توانی درمان را ادامه داده و در صورت بروز مشکل می توانید به متخصص مراجعه کنید.

استریل چشم

نفازولین

از معروف‌ترین قطره استریو چشم می توان به نفازولین اشاره کرد که به صورت مایع وجود دارد و این دارو در گروه دارو های مقلد سمپاتیک ضد احتقان و تنگ کننده عروق چشمی می باشد و به صورت نسخه تجویز می شود نفازولین می تواند با تحریک مستقیم گیرنده های آلفا تنگ شدن عروق چشمی شده و به رفع احتقان چشم کمک می کند.

فلوکورت

قطره زیر چشمی فلوکورت با نام دیگر فلورمتولون به منظور درمان التهاب قرنیه و مواردی مانند حساسیت مورد استفاده قرار می گیرد در واقع شما می توانید از این قطره بعد از عمل لیزیک نیز استفاده کنید و از آنجایی که اثر دارو های چشمی در چشم باقی می ماند و مقدار کمی از آن به سایر بدن منتقل می شود نسبت به سایر دارو های خوراکی دارای عوارض کمتری است و از سوی دیگر برخی از عارضه های موقتی ایجاد می کند که ممکن است برای افراد بسیار کمی رخ بدهد و بعد از مدتی برطرف خواهد شد.

کتورولاک

یکی از دارو های ضد التهاب چشمی بوده و برای درمان خارش چشم مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین شما ممکن است بعد از عمل جراحی آب مروارید به استفاده از این دارو نیاز پیدا کنید علاوه بر قطره این دارو شامل قرص و آمپول نیز می باشد که استفاده از آن ها باید با نسخه پزشک صورت بگیرد.

انواع قطره استریل چشم

قطره باکتی ماید

باکتی ماید در درمان التهابات ملتحمه و دیگر عفونت های سطحی چشم به کار برده می شود که از میکروب های حساس ایجاد شده اند و همچنین سولفاستامید موجود در آن از رشد بیشتر میکروارگانیز‌ های مثبت و منفی جلوگیری می کند و تعداد متنوعی از آن ها نابود می کند. همچنین بدانید که این دارو نیز باید زیر نظر متخصص مورد استفاده قرار بگیرد.

قطره استریل چشمی باکتی ماید را می توانید برای درمان زخم های قرنیه و تراخم نیز استفاده کنید باید بدانید که این دارو در جهت پیشگیری یا پروفیلاکسی عفونت های چشمی کاربرد بسیار زیادی دارد.

آرتیپیک

اشک مصنوعی آرتیپیک یک محلول استریل چشمی بوده و به شکل ویال تک دوز که دارای ۳۲۰ میلی گرم هیدروکسی پروفیل متیل سولولوز در هر ۱۰۰ میلی لیتر آن است در بازار عرضه می شود این محصول برای پیشگیری و درمان خشکی و سوزش چشم است که در اثر کمبود اشک ها ایجاد می شود در واقع کمبود اشک یکی از بیماری هایی می باشد که ممکن است برای هر ایجاد شود و شما می توانید با استفاده از این اشک مصنوعی به مرطوب ماندن قرنیه چشم های خود کمک کنید.

قطره اشک مصنوعی

از این مطلب رضایت داشته در ادامه می توانید با قطره چشم رابت و قطره سیپلکس آشنا شده و اطلاعات خود را در مورد این دارو ها نیز افزایش دهید.

منبع : آرگا

برچسب :


قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم