کارشناس ترک می گوید غرب دیگر به غلات اوکراین نیاز ندارد
نماینده بازرگانی سابق ترکیه می گوید تمدید قرارداد غلات توسط روسیه برای غرب یک شگفتی خواهد بود.
به گزارش اسپوتنیک، آیدین سزر، کارشناس سیاسی ترکیه، نماینده سابق تجاری ترکیه در مسکو، گفت: تمدید جدید "معامله غلات" با توجه به ادعاهای موجه فدراسیون روسیه در مورد اجرای آن و این واقعیت که کشورهای غربی دیگر نیازی به غلات اوکراینی ندارند، غافلگیرکننده خواهد بود.
دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور فدراسیون روسیه در 21 ژوئن گفت که هیچ پیش نیازی برای تمدید قرارداد غلات وجود ندارد، زیرا تعهدات در قبال روسیه اجرا نمی شود. قرارداد غلات در 17 جولای منقضی می شود.
سزر یادآور شد که پیش از این فدراسیون روسیه به دلیل ادعاهایی که در آن زمان وجود داشت، موافقت کرد که قرارداد را تنها برای دو ماه، نه چهار ماه، تمدید کند.
به گفته وی، بخشی از طرح دریای سیاه در مورد صادرات غلات اوکراین بدون مشکل انجام می شود، مسکو در اجرای آن دخالتی نکرد، علیرغم این واقعیت که بخش قابل توجهی از محصولات به کشورهای ثروتمند غربی صادر شد و نه به فقیرترین کشورها، از جمله آفریقایی ها.
سزر خاطرنشان کرد: در عین حال، بخشی از ابتکار عمل مربوط به یادداشت روسیه و سازمان ملل در مورد صادرات کودهای روسیه به دلیل "موضع منفی غرب که درایت مناسبی از خود نشان نمی دهند اجرا نمی شود.
بیتفاوتی غرب نسبت به این توافق را میتوان اینگونه توضیح داد: غرب دیگر علاقهای به غلات اوکراینی ندارد، علاوه بر این، بسیاری از کشورهای اروپایی غلات و محصولات کشاورزی اوکراین را ممنوع کردهاند. میتوان گفت که کشورهای غربی دیگر نیازی به این معامله ندارند.
کارشناس توضیح داد که غرب در شرایطی که هدف اصلی آن تشدید تحریم ها علیه فدراسیون روسیه است، به شرایط مسکو پاسخ نمی دهد. از این نظر، روسیه در صورت عدم تمدید توافق کاملا قابل درک است. به نظر من، فدراسیون روسیه کار درستی می کند.
وی یادآور شد که الزامات فدراسیون روسیه برای اتصال مجدد بانک کشاورزی به سوئیفت، حذف محدودیت های بیمه کشتی های روسی و بسیاری موارد دیگر برآورده نشده است.
به نظر من، اگر این بار توافق تمدید شود، غافلگیرکننده خواهد بود. فکر میکنم اگر غرب و سازمان ملل همچنان به غلات اوکراین علاقهمند هستند، با در نظر گرفتن همه شرایط، یک توافق جدید ضروری است.
روز شنبه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در گفتگو با سیریل رامافوسا، همتای آفریقای جنوبی خود، گفت که تعهد برای رفع موانع صادرات مواد غذایی و کودهای روسیه انجام نشده است. پوتین در این گفتگو تاکید کرد که هدف اصلی این معامله یعنی تامین غلات به کشورهای نیازمند از جمله در قاره آفریقا محقق نشده است.
در اوایل ژوئن، اتحادیه اروپا محدودیت های واردات محصولات کشاورزی اوکراین را به تعدادی از کشورهای اتحادیه تا 15 سپتامبر تمدید کرد. گزارش شده است که بر اساس این تصمیم، گردش آزاد محصولات تنها در کشورهای عضو اتحادیه اروپا به استثنای بلغارستان، مجارستان، لهستان، رومانی و اسلواکی مجاز است. ما در مورد گندم، ذرت، کلزا و تخمه آفتابگردان صحبت می کنیم.