خروج هیئت‌های مذهبی از مساجد ضربه‌زننده است/ نقش تبیینی مساجد در محرم پررنگ شود


خروج هیئت‌های مذهبی از مساجد ضربه‌زننده است/ نقش تبیینی مساجد در محرم پررنگ شود

یک خطیب و کارشناس مذهبی با بیان اینکه خروج هیئات مذهبی از مساجد بزرگترین ضربه را به تربیت جوانان می‌زند، گفت: منبر مساجد در طول تاریخ بهترین عرصه تبلیغ دین بوده است و امروز هم باید این نقش البته با مخاطب‌شناسی حفظ شود.

حجت الاسلام والمسلمین «سیدعباس موسوی مطلق»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه مساجد باید زمینه فعالیت هیئت تراز انقلاب را فراهم کنند، اظهار کرد: یکی از اتفاقات بسیار تامل برانگیز که نمی توان به سادگی از کنار آن گذاشت، فاصله گرفتن هیئات مذهبی خصوصا جوانان از مسجد است، که در نوع خود خسارت بار است، سابق بر این، مساجد محور هیئت های مذهبی بودند.

این خطیب و منبری با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی پایگاه های بسیج در کنار مساجد افتتاح و محور فعالیت های آنها در خانه های خدا بود، به دلایل جدایی برخی از هیئات مذهبی از مساجد اشاره کرد و افزود: فاصله نسلی بین افراد مسن و جوانان یکی از این دلایل بوده است، زیرا که افراد مسن عزاداری سنتی را با مدت زمان کمتر می پسندند، درحالی که مراسم های عزاداری جوانان ساعات و سبک متفاوتی دارد.

وی ادامه داد: از طرفی عدم همکاری بعضی از ائمه جماعات، خادمان و هیئت امنای مساجد با هیئت های مذهبی و نیز مرزبندی های غیراصولی و اینکه چرا با هر ظاهر و تیپی در مسجد حضور می یابند و یا بعضی از سبک ها در شان مساجد نیست، مانع حضور هیئات مذهبی در مساجد می شود. از طرفی برخی بی نظمی ها در هیئات مذهبی از دلایل خروج آنها از مساجد است، چرا که مساجد همواره محور نظم و انضباط هستند.

خروج هیئات مذهبی بزرگترین ضربه به تربیت جوانان است

این خطیب و منبری تأکید کرد: خروج هیئات مذهبی از مساجد بزرگترین ضربه را به تربیت جوانان وارد می کند، چراکه تربیت مسجد محور بسیار سازنده و ماندگار است، بنابراین با رفع موانع و‌ تعامل طرفین می توان شاهد رونق گرفتن بیشتر مساجد بود.

وی در ادامه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی براینکه تبلیغ در اولویت فعالیت حوزه های علمیه قرار گیرد، گفت: اینکه رهبر حکیم انقلاب تبلیغ را اولویت اول حوزه های علمیه برشمردند، نشان از یک حمله همه جانبه از سوی دشمن به موضوع تبلیغ است، منبر مساجد در طول تاریخ بهترین عرصه و‌ محل تبلیغ بوده است، اما ضرورت دارد که در منابر به موضوع مخاطب شناسی توجه شود.

حجت الاسلام موسوی مطلق با بیان اینکه عمل و رفتار امام جماعت و واعظ تاثیر سخنرانی ها را چندین برابر می کند، ابراز کرد: همخوانی سخن و عمل امام جماعت و یا خطیب یعنی همدردی با مردم، ابراز محبت و‌ توجه به نیازهای مادی ‌و معنوی آنها؛ توقع مردم از مبلغان دینی و خطبای مسجدی، تبیین درست حقایق است، توجه به این موضوعات موجب می شود که مردم از جلسات و محافل عزاداری مساجد استقبال کنند و ‌تبلیغ در آنان موثر خواهد بود.

مباحث خطبا نباید تنها در منبر خلاصه شود

وی با بیان اینکه مباحث خطبا نباید تنها در منبر خلاصه شود، تصریح کرد: یعنی پامنبری ها، تغییر و رشد را در خود واعظ هم ببینند و امام مسجد، خطیب و منبری عمل به مطالب و معارف را از مستمع پیگیری کند، الان متاسفانه جوانان در هیئات و مساجد پای یک منبر ثابت بزرگ نمی شوند و در مناسبت ها در منابر مختلف حضور می یابند، این مسئله موجب پراکندگی ذهنی برای جوان می شود. در گذشته یک نوجوان ‌و جوان با یک عالم مهذب رشد می کرد و پس از منبر نیز رابطه آنها قطع نمی شد، بنابراین ضرورت دارد که علما و خطبا در مساجد و هیئات مذهبی جلسات ثابت و‌ مستقل داشته باشند و همت خود را برای تربیت مستمع به کار گیرند.

حجت الاسلام موسوی مطلق اضافه کرد: مطالب منابر باید به صورت های مختلف مانند مکتوب ،کلیپ پادکست با استفاده از ابزارها و فضاهای موجود به دست مخاطب برسد و خطبا و ائمه جماعات باید از فضای مجازی برای تولید و نشر معارف بهره بگیرند، زیرا امروز حضور و فعالیت در این فضاها یک ضرورت و به منزله جهاد است.

این کارشناس مذهبی جهاد تبیین را واجب همگانی دانست و خاطرنشان کرد: مساجد و‌ هیئات مذهبی به عنوان دو دانشگاه برای تبیین حقایق اسلام باید نقش خود را در این زمینه به خوبی ایفا کنند، به این نحو که در جذب جوان کوشا باشند و مباحث مطرح شده از ناحیه خطبا باید با رویکرد تبیین باشد، یکی از بهترین روش ها نقل تاریخ و‌ تحلیل آن و سپس تطبیق آن است. امروز ذائقه مخاطبان تغییر کرده است و ائمه جماعات و اهل منبر باید حقایق و معارف اسلامی را عمیق ‌و کاربردی به مخاطبان ارائه کنند.

پایان پیام/40

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید
منتخب امروز

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

بهترین فیلم‌ها و سریال‌های سال 2024 به انتخاب مجله تایم