توضیحات «طاقچه» درباره کشف حجاب کارمندانش
«طاقچه» نرمافزار عرضه کتاب که چند روز قبل تصاویری از کارکنان بیحجابش منتشر شد، انتشار این عکسها را حاشیه نامید.
به گزارش راهبرد معاصر، پس از انتشار عکسهای کارکنان بدون حجاب «طاقچه» در فضای مجازی، ناشران فراوانی با ارسال نامههای جداگانه به مدیریت این پلتفرم، خواهان ارائه توضیحاتی درباره این عکسها شدند، اما طاقچه پس از آنکه بیش از ۵۰ ناشر و نهاد مولد کتاب به دلیل ارائه نکردن این توضیحات خواهان فسخ قرارداد با این سامانه شدند، بالاخره توضیحاتی ارائه کرد.
طاقچه در ساعات شامگاهی روز گذشته توضیحات زیر را منتشر کرد. این روزها در فضای مجازی، انتساب عکسی به طاقچه حاشیههایی ایجاد کرده است. برای روشنشدن افکار عمومی، توضیحات زیر به اطلاع میرسد:
۱. این عکس بیش از یک ماه پیش گرفته شده و در همان زمان در حسابی شخصی منتشر شده است. تصویر یادشده پس از خداحافظی یکی از همکاران، مقابل دیوار بیرونی و خارج از فضای کاری طاقچه گرفته شده و در هیچیک از حسابهای رسمی طاقچه انتشار نیافته است.
۲. طاقچه پلتفرمی برای دسترسی به انواع کتابهای صوتی، الکترونیکی و چاپی است که مانند تمام کسبوکارها در چارچوب قوانین کشور فعالیت میکند. این شرکت در حدود یک دهه فعالیت خود در زمینهٔ کتاب کوشیده است متناسب با تمام سلیقهها، انواع کتابها را در دسترس مخاطبان بگذارد. اینکه طاقچه توانسته است سهم مهمی در افزایش سرانهٔ مطالعهٔ کشور داشته باشد، بهخاطر تلاشهای بیوقفهٔ همکاران توانمند خود بوده است.
۳. در پی حاشیههای ایجادشده، بعضی ناشران، خارج از چارچوب قراردادی که با طاقچه دارند، خواستار فسخ آن شدهاند. طاقچه ضمن پذیرش این درخواست، فرایند فسخ را در دستور کار قرار داده است.
در پی انتشار بیانیه طاقچه، انتشارات لیلهالقدر در نامهای ضمن تسلیت شهادت سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین و یاران با وفایش، در پی انتشار عکس کارمندان آن مرکز که بعضی پوشش اسلامی را رعایت نکردند، نکاتی را یادآور شد که در ادامه میخوانید:
۱- استاد صفایی در کتاب "حجاب و آزادی روابط" اشاره میکنند که حجاب قطعا یک واجب شرعی است که وظیفه همگان از جمله حکومت، پاسداشت از این واجب شرعی خواهد بود. ایشان تاکید میکنند نمیتوان قبل از این که فکرها را عوض کرد، پوششها را عوض نمود؛ لذا چنانچه غالب بزرگان دین فرمودهاندراهکار اصلی برای ترویج این واجب شرعی، قطعا راهکار تبیینی خواهد بود.
۲- از طرف دیگر امر به معروف و نهی از منکر نیز یک واجب دینی است که در نگاه استاد از عوامل پاسداری و حفاظت از جامعه اسلامی است. این راهبرد دینی همگان را فرا میخواند که با حساسیت در برخورد با کجرویهایی که در جامعه پیش میآید، در برابر این انحرافات که موجب رکود و انحطاط جامعه میشود، برخورد بازدارنده و اصلاحی داشته باشند.
۳- از آنجا که سامانه طاقچه در خانواده انتشارات بوده، احساس مسئولیت برادرانه بیشتری نسبت به عزیزان این مرکز داشتیم و ما را بر آن داشت که نسبت به اتفاق اخیر عکسالعمل داشته باشیم. لازمه اظهارنظر پیرامون وقایع اینچنینی تحقیق کافی پیرامون موضوع است.
با تحقیقات ابتدایی انجام شده، معلوم گشته این عکس مربوط به خداحافظی یکی از کارمندان آن مرکز، در فضای شخصی و دوستانه، حدود یک ماه قبل بوده و در نتیجه انتشار در ایام سوگواری امام حسین را متوجه آن مرکز نمیدانیم.
بر این اساس اولا کارشناسان انتشارات لیلهالقدر وظیفه خود میدانند آمادگی خود را بر گفتگوی صمیمانه با کارمندان آن مرکز برای تبادل اندیشه پیرامون جایگاه حجاب خصوصا در اندیشه استاد صفایی، اعلام دارند.
ثانیا چنانچه گفتیم هرچند مسئولیت گرفتن آن عکس و انتشار آن را برعهده مدیریت طاقچه نمیدانیم، ولی این بدان معنا نیست که این حرکت را منکر ندانسته و انتشار آن را که موجب عادیسازی زیر پا گذاشتن حریمهای الهی هست محکوم نکنیم.
از این رو اعتراض خود را به سمع و نظر مدیریت محترم طاقچه رسانده و از این سامانه فرهنگی خواستاریم در راستای جبران این واقعه کوشش لازم را مبذول فرمایید./ باشگاه خبرنگاران