آینده بازار سهام چگونه خواهد بود؟


آینده بازار سهام چگونه خواهد بود؟

هفته جاری سهامداران شاهد تغییر مسیر شاخص‌های بورسی بودند و نقشه بازار به رنگ سبز تغییر یافت. با این حال حجم و ارزش معاملات همچنان تغییر محسوسی را بروز نمی‌دهند. از این رو فعالان بازار هنوز برای دست به خرید شدن تردید دارند. با توجه به تمام این موارد، آینده بازار سهام چگونه خواهد بود؟

به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از نزدیک به 90 روز که از شروع روند نزولی بورس تهران می‌گذرد، عوامل مختلفی دست‌به‌دست هم داده‌اند تا سهامداران نسبت به آینده بازار کمی امیدوارتر از گذشته باشند. با این حال حجم و ارزش معاملات همچنان تغییر محسوسی را بروز نمی‌دهند. از این رو فعالان بازار هنوز برای دست به خرید شدن شک و تردید دارند.

در همین راستا، امیرعلی امیرباقری در گفتگو با تجارت‌نیوز به بررسی وضعیت بازار طی هفته جاری پرداخت و بیان کرد: «به طور کلی در روزهای ابتدایی این هفته، بسیاری از سهام زیر ارزش ذاتی خود معامله شدند. بنابراین در شرایط حاضر ما می‌توانیم با دید تحلیلی و نگاهی به P/E Forward سهام، بازار سرمایه را در میان‌مدت و بلندمدت ارزنده بدانیم.»

وی افزود: «ضمن اینکه پارادایم‌های بنیادین اقتصاد کشور مانند کسری بودجه و منابع ارزی دچار تغییر چشمگیری نشده است؛ بنابراین تورم موجود در کنار تورم انتظاری کماکان در کمین اقتصاد ایران است. صرفا یک رکود موقتی که آن‌ هم به دلیل گپ قدرت خرید در سمت تقاضا بود، در بازارها اتفاق افتاد.»

امیرباقری بیان کرد:«بنابراین چشم‌انداز بازار سهام در میان‌مدت و بلندمدت، تصویری روشن از خود به نمایش می‌گذارد. در کوتاه‌مدت اما با توجه به اتفاقی که برای دلار در روز جاری رقم خورد و انتظارات تورمی مجددا به بازار دلار در حال سرایت است، طبیعتا به‌عنوان محرک اولیه می‌تواند پول‌ها را به سمت بازار سرمایه هدایت کند. اسکناس آمریکایی از دو سمت سود و زیان، و ترازنامه‌ای، بر بازار سرمایه اثرگذار است.»

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: «به طور کلی از دو بعد می‌توان به بازار نگاه کرد؛ از بعد فاندامنتال می‌توان مواردی مانند بازده مورد انتظار، ریسک مورد قبول فعالان بازار و P/E Forward سهام را مدنظر قرار داد.»

وی افزود: «از بعد تکنیکال اما با یک یا دو کندل نمی‌توان انتظار تشکیل روند جدید داشت. در این دیدگاه، حداقل باید دو کندل بالاتر/پایین‌تر از سوینگ‌های ثبت شده قبلی داشته باشیم تا بتوان نشانه‌های تغییر روند را یافت. البته از دید کندل‌استیک و ارزیابی اندیکاتور‌ها می‌توان تا حدودی به تشکیل روند جدید امیدوار بود.»


امیرباقری در خصوص لزوم احتیاط بازار با توجه به شرایط پرتنش بازار سرمایه افزود: «البته نباید انتظار فعالان بازار را در همین ابتدا بالا برد چرا که ممکن است باعث سرخوردگی شود. با این حال اما می‌توان امید داشت حتی اگر بازگشت به روند صعودی قدرتمند صورت نپذیرفته باشد، بازار در همین محدوده‌ها رنج خواهد بود. چرا که فروشندگانی که حاضر بودند اوراق خود را در قیمت‌های فعلی عرضه کنند، از بازار خارج شده‌اند.»

وی افزود: «با توجه به گفته‌ها انتظار می‌رود در ابتدا یک تثبیت روند داشته باشیم و در ادامه فاز میان‌مدت و بلندمدت قطعا روند صعودی بازار سرمایه در نماد‌های ارزشمند را شاهد خواهیم بود.»

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص پایداری روند صعودی آتی گفت: «از چند بعد می‌توان به مسئله نگاه کرد. ابتدا مقوله حجم معاملات است. در یک روند نزولی تا یک جایی با کاهش قیمت‌ها، حجم معاملات افزایش پیدا می‌کند و در واقع روند تثبیت می‌شود. اما از جایی به بعد فروشندگان نیز نایاب می‌شوند به این دلیل که قیمت‌ها زیر ارزش ذاتی خود، معامله می‌شوند. در این سناریو، طبیعتا بازار در دست خریداران قرار می‌گیرد. شما می‌بینید که با کوچک‌ترین حجم معاملات، بسیاری از نماد‌ها به سوی مثبت دامنه نوسان می‌روند. این به معناست که این دست نمادها از فروشندگانی که حاضر بودند اصطلاحا زیرفروشی کنند، خالی شده و بازار دست خریداران افتاده است.»

وی افزود: «اگر این نمونه را تعمیم دهیم، به این نتیجه می‌رسیم که اگر پول هوشمند وارد بازار سرمایه شود، قطعا روند جدیدی شکل خواهد گرفت. در امتداد این روند نیز ورود سرمایه‌های خرد حقیقی باعث قوام و دوام روند خواهد شد.»

بازار سهام در حالی که به‌تازگی مسبر صعودی را آغاز کرده بود، با تابلوی ایست تعطیلات ناگهانی روز چهارشنبه روبرو شد. ناظران بازار سرمایه بر این باورند که بورس در وضعیت ارزندگی قرار گرفته و در صورتی که ترس از این بازار خارج شود، آماده رشد پایدار خواهد بود./تجارت نیوز


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

کپشن در مورد چتر ؛ جملات کوتاه عاشقانه و غمگین برای چتر