نان گران می شود؟
رئیس اتحادیه نانوایان سنگک استان تهران اعلام کرد: نانوایان از سال ۱۴۰۰ به بعد نرخ جدید نگرفته اند و افزایش قیمتی رخ نداده است.
رئیس اتحادیه نانوایان سنگک استان تهران، هرگونه افزایش نرخ نان را رد کرد، اما تاکید کرد که در اسرع وقت باید نرخ کارشناسی شده نان را هر چه سریعتر در همه استانها اعلام کنند که این کار تاثیر بسزایی در کاهش تخلفات گران فروشی وکم فروشی دارد.
مسئله گرانفروشی و کم فروشی مدتی است که موضوع گزارش رسانهها بوده و گزارش تصویری هم چند روز گذشته از سوی صدا و سیما پخش شد که نشان میداد برخی از نانوایان در سطح شهر پول بیشتر از نرخ مصوب نان میگیرند یا در برخی موارد وزن چانهها و نان کمتر است.
علی اصغر پابرجا در برنامه گفتگوی ویژه با موضوع بررسی وضعیت نان اجرا شد، هر گونه افزایش رسمی نرخ نان را رد کرد و گفت: نانوایان از سال ۱۴۰۰ به بعد نرخ جدید نگرفته اند و افزایش قیمتی رخ نداده است.
پابرجا در عین حال افزایش غیر رسمی قیمت نان از سوی نانواییها را رد نکرد آنجا که گفت: تورم سالانه بالا رفته نانوا مجبور است به نحوی هزینههای خود را جبران کند. فقط آرد یارانهای میگیرد که تنها ۱۰ تا ۱۲ درصد در نرخ نان تاثیر دارد، نرخ مایه خمیر، اجاره مغازه، مزد کارگر افزایش پیدا کرده، اما قیمت نان هنوز ثابت مانده از این رو نانوایان برای جبران هزینههای خود به گران فروشی و کم فروشی روی آورده اند. با سرکوب قیمت نانواییها نمیتوانند به کار خود ادامه دهند.
از نظر رئیس اتحادیه نانوایان سنگک استان تهران برای مدیریت این اوضاع باید در اسرع وقت نرخ کارشناسی شده نان را هر چه سریعتر در همه استانها اعلام کنند که میتواند در کاهش تخلفات گران فروشی وکم فروشی دارد.
فروش نان کیلویی یکی از راهکارهایی بود که از سوی کارشناسان و مردم برای مقابله با کم فروشی مطرح میشد که اخیرا جلال مشاور وزیر اقتصاد گفت که این روش به خاطر اینکه احتمال دارد روی کیفیت نان پخت شده تاثیر بگذار فعلا منتفی است.