آیا چای داغ باعث سرطان مری می‌شود؟


آیا چای داغ باعث سرطان مری می‌شود؟

مطالعه‌ای که در ایران انجام شد نشان داد: در افرادی که روزانه بیش از ۳ فنجان (۷۰۰ میلی لیتر) چای داغ با دمای ۶۰ درجه‌ی سانتیگراد یا بالاتر می‌نوشند، خطر ابتلا به سرطان مری ۹۰ درصد افزایش یافته است. البته منظور محققان، به طور کلی نوشیدنی‌های داغ است.

نوشیدن چای داغ به تنهایی باعث ایجاد سرطان نمی‌شود بلکه عوامل خطر دیگری مانند استعمال سیگار یا قلیان، نوشیدن الکل، مصرف تنباکو، رژیم غذایی نامناسب و قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا نیز می‌توانند خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان‌ها را افزایش دهند.

مطالعه‌ای انجام شده است که نشان می‌دهد میزان سرطان مری در استان‌های مناطق شمالی و شمال شرقی کشور ایران، بالاتر از حد معمول است. براساس آمار موسسه‌ی ملی سرطان در سال ۲۰۱۵، این مناطق دارای ۱۴ تا ۱۷ مورد سرطان مری به ازای ۱۰۰/۰۰۰ نفر بوده‌اند، در حالی که در ایالات متحده‌ی‌ آمریکا، فقط ۴ مورد سرطان مری در هر ۱۰۰/۰۰۰ نفر وجود داشته است. به همین دلیل به این مناطق، کمربند سرطان مری گفته می‌شود که احتمالا با عادات غذایی و مصرف نوشیدنی‌های گرم در این مناطق بی ربط نیست.

طبق آمار آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، سرطان مری هشتمین سرطان شایع در جهان است و سالانه حدود ۴۰۰/۰۰۰ نفر را به دام مرگ می‌کشاند. مری یک لوله‌ی عضلانی توخالی است که مایعات، بزاق و غذای جویده شده را از دهان به معده منتقل می‌کند. در هر دو انتهای مری، عضلات حلقوی به نام عضلات اسفنگتری وجود دارند که ورودی و خروجی مری را باز و بسته می‌کنند. سرطان مری زمانی اتفاق می‌افتد که در مری تومور رشد کند یا سلول‌های آستر مری تغییر کنند. دو نوع سرطان مری وجود دارد:

سرطان سلول سنگفرشی: این نوع سرطان هنگامی اتفاق می‌افتد که سلول‌های نازک مسطح که درون مری را پوشانده‌اند تغییر کنند.

آدنوکارسینوما: این نوع سرطان در مجاری مخاطی مری و معمولاً در قسمت تحتانی مری اتفاق می‌افتد.

کارسینومای سلول سنگفرشی مری (ESCC) نوعی سرطان مری مرتبط با چای داغ است که در مطالعات بالا ذکر شده است.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل روز مادر _ عکس نوشته مادرانه