تضمین امنیت غذایی کشور با تولید محصولات فناورانه
مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه گفت: قطعا تولیدات حوزه کشاورزی که بر پایه دانش، فناوری و نوآوری هستند، می توانند بخشی از نیاز کشور را رفع و از واردات این محصولات و همچنین از خروج ارز جلوگیری کنند.شهاب خوش خوی، مدیر مرکز رشد...
مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه گفت: قطعا تولیدات حوزه کشاورزی که بر پایه دانش، فناوری و نوآوری هستند، می توانند بخشی از نیاز کشور را رفع و از واردات این محصولات و همچنین از خروج ارز جلوگیری کنند.
شهاب خوش خوی، مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه در گفتگو باخبرنگار خبرگزاری سیناپرس گفت: اقتصاد اصلی استان کرمانشاه به علت اقلیم های مختلف گرمسیری، معدل و سردسیری، اراضی مناسب کشاورزی، بارش خوب و خاک مناسب متکی بر حوزه کشاورزی، دامپروری و خدمات است. وجود پردیس کشاورزی، دانشگاه رازی، دو مرکز تحقیقات کشاورزی و فارغ التحصیلان بالقوه حوزه کشاورزی در این استان نیز فرصتی را فراهم کرد تا مرکز رشد کشاورزی پارک علم وفناوری استان کرمانشاه را راه اندازی کنیم و از پتانسیل و ظرفیت نیروی انسانی و متخصص این قشرعظیم بهره ببریم. این مرکز سال 1390 با دریافت مجوز از وزارت عتف فعالیتش را آغاز کرد و مانند مراکز رشد دیگر، مسوولیت و ماموریت اصلی اش شناسایی، حمایت و کمک به صاحبان ایده های نوآورانه با قابلیت تولید و تجاری سازی است.
مدیر گروه آموزشی گیاهان دارویی موسسه غیر انتفاعی جهاددانشگاهی کرمانشاه افزود: امنیت غذایی از جمله موضوع های بسیار مهم در دنیا و ایران است که واحدهایی مستقر در این مرکز تلاش می کنند با ورود به این دانش، به حوزه تولید بیفزایند و میزان بهرهوری را افزایش دهند؛ این شرکت ها که ایده های نو و جدیدشان برپایه نوآوری و فناوری است باعث افزایش بهره وری و تجاری سازی و اشتغال زایی می شود.
مشاور رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه در حوزه استارتاپ ها و دانش بنیان اظهارداشت: قطعا تولیداتی که برپایه دانش، فناوری و نوآوری در حوزه کشاورزی هستند، می توانند بخشی از نیاز کشور برای واردات محصولات غذایی از خارج را برطرف کند. خودکفایی در این حوزه از خروج ارز جلوگیری می کند. این ارزها را می توانیم در بخش های دیگری از کشور و حوزه های مختلف متمرکز کنیم.
به گفته وی، حوزه کشاورزی به خصوص در شرایط تحریم که ورود برخی از اقلام غذایی و خوراکی از سوی کشورهای اروپایی جلوگیری می شود، از اهمیت زیادی برخوردار است. قطعا این کار و تولیدات باعث رونق تولید و بی نیازی کشور از ورود این محصولات اساسی می شود. حوزه کشاورزی حوزه بسیار مهم است خصوصا در شرایط تحریم که ورود بعضی از اقلام غذایی و خوراکی از طرف کشورهای با قوت و غذا و امنیت غذایی جامعه کشور ارتباط مستقیمی دارد.
عضو شورای آموزش و پژوهش سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یادآورشد: چندین سال است که شعارهای سال به روی حوزه اقتصاد، دانش بنیان، تولید، اشتغال متمرکز شده است. امسال نیز در تحقق شعار ” مهار تورم و رشد تولید”، وجود شرکت های دانش بنیان و فناور می تواند راهگشای رشد تولید باشد. قطعا محصولاتی که دانش و فناوری دارند و از تکنولوژی های روز و روش های نوین علمی جدید استفاده می کنند، در رشد تولید که افزایش بهره وری یکی از خصوصیات و خاصه های شرکت های دانش بنیان و فناور است را به همراه خواهد داشت.
پذیرش و حمایت از کشت، تولید، فرآوری گیاهان دارویی
خوش خوی به سیناپرس گفت: طبق ماموریت ها و چشم اندازهایمان برای پذیرش واحدها، هسته های فناور و صاحبان ایده اولویت هایی تعیین کرده ایم. برخی از این اولویت ها ملی و برخی دیگر نیز استانی هستند. یکی از شاخص ها و اولویت های اصلی ما برای پذیرش در پارک، ورود دانش به حوزه طراحی و ساخت ماشین آلات و ادوات کشاورزی و بحث مهم مکانیزاسیون کشاورزی است. خوشخبتانه تاکنون واحدهای خیلی خوب و شرکت های بسیار خوبی را پذیرش و حمایت کرده ایم. برخی از این محصولات در سطح ملی تولید می شوند.
عضو کارگروه و کمیته ارزیابی و صدور مجوز پروانه های اشتغال و رتبه بندی اعضای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه تصریح کرد: اولویت بعدی و خیلی مهمی که پیگیر آن هستیم، بحث تولید نهاده های کشاورزی مانند بذر، کود و سمومی است که پایه شیمیایی و زیستی دارند. خوشبختانه بخش دوم از شرکت ها و واحدهای فناور ما در مرکز رشد به واحدهای خوب و شاخصی در استان تعلق دارد که اینها در حوزه تولید نهادهای کشاورزی فعالیت می کنند.
دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی و مسوول کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی کانون کارآفرینان استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: حوزه زراعت و باغبانی یکی از موضوع های اساسی است که با توجه به اقلیم متفاوت آن را پیگیری می کنیم. در این حوزه، مساله گلخانه ها نیز اهمیت دارند از اینرو ایده های مختلف مانند سازه ها و تجهیزات گلخانه ای و … را در این حوزه پذیرش می کنیم.
وی بیان کرد: همچنین با توجه به اینکه جهاددانشگاهی دارای پژوهشکده گیاهان دارویی است و پتانسیل خوبی نیز در این حوزه دارد، به بحث گیاهان دارویی نیز توجه ویژه ای کرده ایم زیرا استان کرمانشاه پتانسیل خوبی در گیاهان دارویی دارد. بخش بعدی که ما جزو اولویت کاری خودمان قرار داده ایم، پذیرش و حمایت از کشت، تولید، فرآوری و بسته بندی و …. در حوزه گیاهان دارویی است.
خوش خوی ادامه داد: در حوزه دامپروری و آبزیان نیز بحث اصلاح نژاد دام را پیگیری می کنیم. برخی از شرکت هایمان نیز در حوزه آبزیان فعالیت هایی پیرامون ماهیان سردآبی و گرمابی انجام داده اند. ایده های مناسب این حوزه را نیز پذیرش می کنیم.
مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه به سیناپرس گفت: همچنین طی دو سال اخیر در شاخه های دیگر مانند آبیاری، سیستم های آبیاری نیز ورود پیدا کرده ایم. بحث کشاورزی هوشمند و دقیق، تلفیقی از حوزه کشاورزی و فناوری اطلاعات است که امروزه یکی از نیازهای حوزه کشاورزی محسوب می شود. اکنون ما چندین حوزه در کشاورزی هوشمند را پذیرش کرده ایم که در حال ارائه خدمات هستند. برخی از خدمات آنها از استان خارج شده و در حال خدمات رسانی به کشور هستند.
وی در پایان اظهارداشت: این شرکت ها با توجه به اینکه بخش R@D دارند و بخش تحقیق و توسعه آنها H مدام در حال بررسی و تحقیق هستند، معمولا به تولید یک محصول و محصولات اولیه بسنده نمی کنند و بخش ها و موضوعات دیگری به محصولات خودشان اضافه می کنند و سالیانه شرکت های ما در حال افزایش ارائه محصول و خدمت هستند.
گفتگو: بیتااکبری