آموزش: هشت نشانه هک شدن گوشی اندرویدی
ایتنا - گوشی اندروید خود را برای یافتن هشت نشانه آلوده بودن آن به «بدافزار شوم» بررسی کنید. وجود یک مورد یا چند مورد از این نشانهها به این معنی است که به احتمال زیاد دستگاه شما هک شده است.
کارشناسان سایبری سرنخهای سادهای را فاش کردهاند که امکان دارد نشانگر مشکلی جدی در گوشی شما باشد. تلفن اندروید شما حاوی برخی از حساسترین اطلاعات و رسانههای شما و به احتمال زیاد اطلاعات حساس مالی نیز خواهد بود. بنابراین این یک هدف اصلی برای مجرمان سایبری است که میخواهند با بهرهکشی، اخاذی یا کلاهبرداری از شما پول نقد به دست آورند.
در یک یادداشت رسمی، شرکت امنیت سایبری «مالاور بایتز» (Malwarebytes) هشت نشانه را نشان داده است که باید به آنها توجه کنید. اگر آنها را تشخیص دادید، وقت آن است که به توصیههای امنیتی عمل کنید.
علائم هشدار دهنده بدافزار اندروید
به گفته کارشناسان امنیتی، هشت نشانه «غیرقابل انکار» از عفونت اندروید وجود دارد:
• سیل ناگهانی پنجرههای پاپ آپ
• افزایش ناگهانی مصرف داده
• هزینههای مرموز روی صورت حساب شما
• عمر باتری کم یا ضعیف
• تماسها و پیامکهای عجیب
• داغ شدن بیش از حد تلفن به طور مرموز
• برنامههای ناشناخته در گوشی شما
• فعال شدن «وای فای» یا سایر اتصالات به خودی خود
اکثر این نشانهها لزوما به طور جدی تضمین کننده آلوده شدن تلفن شما نیستند. اما وجود یک یا چند مورد از این موارد به این معنی است که این احتمال وجود دارد که دستگاه شما هک شده باشد. به عنوان مثال، هجوم تبلیغاتی مورد انتظار میتواند به این معنی باشد که دستگاه شما به ابزارهای تبلیغاتی آلوده شده است. این تبلیغات گسترده از سوی نرمافزاری ارسال میشود که برای ارسال هرزنامه به شما با تبلیغات طراحی شده است تا به سرعت پول نقد برای کلاهبرداران، به قیمت گوشی هوشمند شما تولید کند.
شرکت امنیت سایبری «مالاور بایتز» در ادامه توضیح داد: «اگر تبلیغات از مبدا نامعلومی ظاهر میشوند و شما را به وبسایتهای ناقص میفرستند، احتمالا برنامهای با نرمافزار تبلیغاتی در آن نصب کردهاید. این اتفاق اغلب میتواند باعث کاهش عمر باتری و همچنین مشکلات عملکردی شود. برنامههای ناشناختهای که توسط یکی از نزدیکان شما نصب شدهاند خطرناک هستند، هکرها همچنین میتوانند گوشی شما را با نرمافزار خطرناک از راه دور بارگیری کنند. هر نوع مشکلی که دارید، باید در اسرع وقت آن را بررسی کنید.
اگر اخیرا برنامههایی را نصب کردهاید، به آنها نگاهی دقیق بیندازید. آیا مجوزهای عجیبی خواستهاند یا قول دادهاند که کاری انجام دهند و به آنها عمل نکردهاند؟ همچنین ممکن است متوجه شوید که از یک برنامه سرکش نقدهای بدی ارائه شده یا از جایی غیر از فروشگاه Google Play نصب شده است. اگر پس از نصب برنامه ای با این مشکلات، تلفن شما به زودی شروع به کار کرد، در اسرع وقت آن را حذف کنید.
منبع:همشهری آنلاین