جشنواره فجر بدون علیزاده و کلهر بیمعنی است
![جشنواره فجر بدون علیزاده و کلهر بیمعنی است جشنواره فجر بدون علیزاده و کلهر بیمعنی است](https://cdn.donya-e-eqtesad.com/thumbnail/jPcwwbxP9l89/CjRxp5qG1cmEWIlhaH818SDXWP2hNFnwfxyAiaICmUsGadYJ8OFNnlSj37wf3nzT_KglO0XoLDej22-b--HhLWynkjodOUWmxcwT90ZnsflLe02csxIZ5g,,/علی رهبری copy.jpg)
ایسنا : علی رهبری، موسیقیدان و رهبر بینالمللی ارکستر، معتقد است: «اگر نام جشنواره فجر را تنها «جشن فجر» گذاشته بودند، این نحوه مدیریت کاملا درست و منطقی بود و دیگر انتقادی هم به آن وارد نمیشد اما همراهی کلمههای فستیوال یا جشنواره در عنوان این رویداد، انتظاری ایجاد میکند که تا به حال عملی نشده است. البته که جشنواره موسیقی فجر بدون حضور بزرگانی همچون حسین علیزاده و کیهان کلهر بیمعنی است.» رهبری دراینباره توضیح داد: «حدود ۲۰ سال است که با روند موسیقی در ایران، بهخصوص جشنواره فجر آشنا شدهام. ۲۰ سال پیش که پس از ۳۰ سال دوری از وطن به ایران آمده بودم، بعد از برگزاری جشنواره موسیقی فجر و آشنایی با نوازندهها و محیط موسیقی کشور از بنده سوال شد که عقیدهام درباره جشنواره فجر، وضعیت موسیقی و موسیقیدانها در ایران چیست؟ که در پاسخ گفتم: محیط موسیقی ما مانند باغی غنی از میوههای عالی است که اکنون دچار آفت شده و اتفاقا این آفتزدگی به جشنواره موسیقی فجر هم رسیده است.»
![جشنواره فجر بدون علیزاده و کلهر بیمعنی است جشنواره فجر بدون علیزاده و کلهر بیمعنی است](https://cdn.donya-e-eqtesad.com/thumbnail/jPcwwbxP9l89/QHn8O9nsSzT8qCU7RegsN6Pbb5v74eEtbKeSOh05RabFzBP3Rmex-Ut7TZyzEhnm/%D8%B9%D9%84%DB%8C+%D8%B1%D9%87%D8%A8%D8%B1%DB%8C+copy.jpg)
این هنرمند درباره علت برخی از این سهلانگاریها گفت: «متاسفانه علت اصلی آن برای هر شخص حرفهای و حتی غیرحرفهای کاملا مشخص است؛ در ۲۰ سالی که من موسیقی ایران را رصد کردهام، افرادی تکراری به صورتهای مختلف در جایگاههای مشاور، عضو شورا، مدیر هنری و... مسوولیت داشتهاند.» او در توضیح عدم موفقیت برخی از رویدادهای هنری در ایران بیان کرد: «باید تعارف را کنار گذاشت. تا روزی که افرادی ثابت مسوول باشند، وضع همین خواهد بود. در ایران و خارج از ایران، افرادی در سطح بسیار بالاتر چه در موسیقی سنتی و چه در موسیقی کلاسیک داریم که میتوانند فورا جایگزین این افراد شوند. در کشورهایی که من کار کردهام، وقتی میبینند یک جشنواره یا ارکستر سمفونیک موفق نیست، مسوولان موسیقایی را فورا عوض میکنند. در ایران یک گروه از اهالی موسیقی هر سال بعد از انتقادات جایشان را با هم عوض کرده و گاهی برای تنوع شخص غریبه دیگری را هم وارد کار کردهاند، ولی اصل ماجرا همان بوده است.»
رهبری تاکید کرد: «معمولا با انتقاد سازنده، هنر پیشرفت میکند. ولی در ایران پس از انتقاد، دشمنی ایجاد میشود. همچنین متاسفانه این افراد که از حمایت بعضی از رسانهها برخوردار هستند، با وجود تمام مشکلات فراوانی که ایجاد کردهاند، نهتنها خودشان با استفاده از تریبون رسانهها از عقبماندگی موسیقی در ایران انتقاد میکنند، بلکه هر چند وقت یک بار بهنوبت از دوستان خود تجلیل میکنند. اینگونه مسوولان اصلی عقبماندگیها یا گمنام میمانند یا به گونهای صحبت میکنند که مشکلات اصلی را به اداریها نسبت میدهند.»