شرکتکنندگان همایش «عراق القرآن» اهانت به قرآن کریم را محکوم کردند
اساتید و پژوهشگران نخبه عراقی در همایش «عراق القرآن» که به میزبانی رایزنی فرهنگی کشورمان در بغداد برگزار شد، هتک حرمت به قرآن و اهانت به مقدسات اسلامی را محکوم کردند.
به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در پی اهانتهای مکرر به ساحت مقدس و مطهر قرآن کریم، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق با هماهنگی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با مشارکت اساتید و پژوهشگران نخبه عراقی در حوزه علوم تمدنی اقدام به برگزاری همایشی علمی در بغداد کرد.
در راستای برگزاری این رویداد پژوهشی با عنوان «عراق القرآن» با حضور علی اکبر ضیایی، رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها در خانه فرهنگ ایران در بغداد، کمیته علمی با حضور برخی پژوهشگران خبره و بخش علمی دانشگاهی رایزنی فرهنگی کشورمان به منظور انتخاب و بررسی پژوهشهای برتر تشکیل و آثار منتخب برای ارائه در همایش مشخص شد.
سید ابو احمد الجابری، از پژوهشگران برجسته عراقی در سخنرانی خود ضمن محکوم کردن این حادثه، آن را اقدامی فردی ندانسته بلکه تلاشی جریانی برای مقابله با نور و عظمت قرآن معرفی کرد و به برخی از مصادیق تاریخی این جریان نظیر سلمان رشدی اشاره کرد.
وی اضافه کرد: اگر جوامع و حکومتهای اسلامی در پی این حادثه، پاسخی محکم به دنیای سلطه ندهند این حرمتشکنیها عادی سازی خواهد شد و این طرحی از برنامه خطرناک دشمنان اسلام برای مقابله با رشد اسلام است.
ضیایی، رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی برای برگزاری این همایش گفت: همه ادیان ابراهیمی برای حفظ و کرامت مقدسات خود ارزش قائل هستند و توهین به این مقدسات مشمول جرایم قانونی میشود. حتی در آیین هندو نیز این جرمی نابخشودنی است.
وی با اشاره به آیات و مستندان قرآنی در خصوص حرمت داشتن آیات و مقدسات دینی به مبانی حقوقی و تعریف نظری حرمت و اهانت پرداخت و اقدام اخیر را مصداق بارز حرمت شکنی و توهین معرفی کرد.
قرآن در دل و قلب مسلمین جهان است
جمعة العطوانی از تحلیلگران سیاسی و رسانهای عراق، سوزاندن قرآن را خطایی بزرگ دانست و گفت: ملت عراق و جهان اسلام به هیچ عنوان کوتاه نخواهد آمد. ملت عراق ملتی انقلابی است و نباید تعجب کرد که انان خیلی سریع و صریح در اعلام مخالفت خود با این هنجارشکنی قیام کردند.
وی اظهار داشت: غربیها میخواهند فکر و عقیده و نور اسلام را نابود، منحرف و خاموش سازند و امروز دنیای غرب با جهان اسلام در جنگی از جنس فرهنگی و ایدئولوژیکی است.
حجتالاسلام شحمانی نیز در سخنرانی خود، این واقعه را محکوم کرد و حجتالاسلام عبدالامیر گیلانی قرآن کریم را ارزشمندترین و گرانبهاترین کتاب مقدس دانست.
سعود الساعدی از نمایندگان پارلمان عراق در سخنانی، ضمن محکومین این اقدام توهین آمیز، گفت: آنها نسخهای مکتوب از قرآن را آتش زدند نه خود قرآن را، چون قرآن در دل و قلب مسلمین جهان است.
سیدمحمدصادق هاشمی نیز با تشکر از رایزنی فرهنگی کشورمان اظهار داشت: پس از آنکه صهیونیسم جهانی مزدوران خود را مأمور سوزاندن یک نسخه از قرآن کریم کرد، تمام اقشار و گروههای مردم عراق واکنش خشمگینانه و شدیدی نشان دادند که تقریباً شبیه به یک انقلاب بود و باعث شد عراق شایسته لقب (عراق القرآن) باشد.
خانم آیات العلوی نیز به ابعاد واقعی اقدام سازمانهای صهیونیستی در سوئد و جنایت سوزاندن قرآن کریم و اهمیت اعلام موضع اسلامی ملت عراق در مقابله با آن پرداخت و حضور زنان در خیزش و بینش مردمی عراق در مقابله با این اقدام را مؤثر و ارزشمند معرفی کرد.
خانم نداء کعبی نیز ضرورت پرداختن بیشتر رسانههای کشور های اسلامی و کارکردن در فضای مجازی را متذکر شد و بیان کرد: اعتراضات اخیر میتواند نقطه آغاز و تحول مهمی برای توسعه مؤثر فرهنگ انقلابی در مواجهه با تعرضات دینی در عراق باشد.
قاسم العبودی نیز در سخنان خود، مطرح کرد: این اقدام موجب بیداری بیشتر مسلمانان در مواجهه با استحاله فرهنگی در مواجهه با غرب بود و دروغ بودن شعارهای غربی مبنی بر منطبق بودن رویه آنها با قوانین آزادی بیان را نمایان کرد.
سید حسین شبر نیز با استناد به سخنان شهید حاج قاسم سلیمانی و وصیتنامه ایشان به ضرورت و وظایف مسلمانان در پاسداری از قرآن اشاره کرد.
حجتالاسلام استاد نعمانی هم در سخنانی، ضمن استناد به سخنان و نظریات امام خمینی(ره) مبنی بر شیطان اکبر بودن آمریکا، به خیزش مسلمانان و علمای جهان اسلام در این خصوص پرداخت و ضمن محکومیت این اقدام، آن را سبب اتحاد بیشتر بلاد اسلامی معرفی کرد.
سید حازم شبر نیز به برنامههای غرب برای تحریک مسلمانان و نقش جنگ نرم در تخریب هویت مسلمانان و اهمیت اقدامات لازم برای خنثی سازی پروژه غرب اشاره کرد.
سید محمد هاشمی نیز این واقعه را امتحانی بزرگ برای خیزش جامعه اسلامی عنوان کرد و افزود: جنایت آتش زدن قرآن اگرچه امت اسلامی و دو میلیارد مسلمان را هدف قرار داد، اما ملت مسلمان عراق یکی از اهداف اصلی آن بودند و به ابعاد واثرات واکنش دینی مردم برای دفاع از قرآن کریم و تأثیر آن بر جامعه اسلامی و ژئوپلتیک عربی و نیز محور مقاومت در منطقه پرداختند.
در پایان این نشست، جعغر طحام نیز با خواندن اشعاری حماسی در تکریم و پاسداشت حمایت از مسیر قرآن و اهل بیت (ع) این اقدام را محکوم و رد کرد.
پایان پیام/44