چقدر شیر آسیایی را می‌شناسید؟


چقدر شیر آسیایی را می‌شناسید؟

اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت، وضعیت بقای گونهٔ شیر را در رده آسیب‌پذیر طبقه‌بندی کرده است و به مناسبت روز جهانی «شیر» در این مطلب به سراغ کتاب «شیر آسیایی» رفته‌ایم تا بیشتر با این حیوان مهم آشنا شویم.

چقدر شیر آسیایی را می‌شناسید؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با آنکه در گذشته شیرها در آفریقا، خاورمیانه، و جنوب آسیا (از جمله ایران) به فراوانی یافت می‌شدند؛ امروزه تعداد کمی از آنها در آفریقا و آسیا باقی مانده‌اند که جمعیت‌شان به سوی کمتر شدن پیش می‌رود. هم‌اکنون اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت، وضعیت بقای گونهٔ شیر را در رده آسیب‌پذیر طبقه‌بندی کرده است.

از اینکه شیرها در آسیا بویژه سرزمین‌مان ایران هم زندگی می‌کنند احساس خوش‌حالی داریم؛ اما حفاظت از آنها وظیفه‌ای سنگین را بر دوش ما و محافظان طبیعت و حیات وحش می‌گذارد. برای حفاظت و مراقبت شروطی وجود دارد که اولین شرط آن آگاهی و دانستن درباره آن چیزی است که می‌خواهیم مراقبش باشیم.

همه ما از کودکی با شیرها و قدرت و شجاعت آنها آشنا شده‌ایم. گاهی بزرگ‌ترها از شیرهای قصه‌ها برای‌مان گفته‌اند و گاهی در کارتون‌ها، فیلم‌ها و کتاب‌ها تصویر این گربه‌سان بزرگ و زیبا را دیده‌ایم؛ اما چقدر در این آثار مکتوب و تصویری شیر آسیایی را دیده و از زندگی‌اش شنیده‌ایم؟ به مناسب روز جهانی «شیر» خوب است که بیشتر درباره شیرها بدانیم.

در کتاب «شیر آسیایی» به قلم علی گلشن نخست، ردپای شیر را در فرهنگ ایران دنبال می‌کنیم؛ سپس با اعضای گروه گربه‌های بزرگ و ویژگی‌های ظاهری، محل زندگی و پراکندگی شیر آسیایی آشنا می‌شویم. در ادامه، نکاتی درباره تغذیه، شکار و خلق‌وخوی شیرها می‌خوانیم و در پایان، با رفتارهای دوران تولیدمثل و فعالیت‌هایی برای بازگشت دوباره شیرها به ایران آشنا می‌شویم.
این کتاب از مجموعه پنج‌جلدی «حیات وحش ایران» است و به معرفی تعدادی از حیوانات وحشی می‌پردازد.
کتاب «شیر آسیایی» به نویسندگی علی گلشن ابتدا به معرفی ویژگی‌های شیر آسیایی می‌پردازد و در پایان با روایت تصاویر، توضیح‌های بیشتری درباره زیستگاه این حیوان ارائه می‌دهد. علی گلشن، فریبرز حیدری و علیرضا شهرداری عکاسی تصاویر این کتاب را نیز برعهده داشتند.

ببر هیرکانی، گرگ خاکستری، یوزپلنگ آسیایی و گوزن زرد ایرانی دیگر حیواناتی است که مجموعه «حیات وحش ایران» سراغ آنها رفته است.
کتاب «شیر آسیایی» از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای گروه سنی نونگاه (بالای ۱۲ سال) منتشر شده است.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

سفره شب یلدا سنتی با تزیینات بسیار شیک