«داستان پل»؛ قصهای درباره مردمان منطقه هورامان
منبع خبر /
رسانه کودک /
23-05-1402
کتاب «داستان پل» نوشته فرید احمدی با تصویرگری فهیمه ذبیحی سلطانی پیشنهاد مطالعه این هفته ما در «ایرانی بخوانیم» است.
داستان کتاب در روستایی در رشتهکوه «شاهو» اتفاق افتاده است. در این روستا در غروب یکی از روزهای بهاری باران شدیدی شروع به باریدن میکند. از قضا روز بعد از بارندگی، پل ارتباطی بین اعضای روستا که روی رودخانه کشیده شده بود، از بین میرود. متأسفانه بچهها دیگر نمیتوانند به مدرسه بروند؛ چون مدرسه درست در آن طرف رودخانه قرار داشت. کاک فواد که معلم مدرسه است و خانه آن داخل مدرسه بود، از آن طرف رودخانه به بچهها دلداری میداد و ادامه ماجرا.
این کتاب یکی از مجموعه کتابهای «سرزمین جاودانی من» است که به همت نویسندگان و تصویرگران بومی استان کردستان و با پشتیبانی فنی و هدایت «مدرسه توسعه پایدار» و با حمایت مالی «بنیاد علوی» تدوین شده است.
«سرزمین جاودانی من» پویشی ملی است؛ با هدف توانمندتر کردن شهرهای کوچک و روستاها و بویژه مناطق کمتر دیدهشده میهن عزیزمان. این پویش با ابتکار «مدرسه توسعه پایدار» راه افتاده است که خود، یکی از زیرمجموعههای «پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف» است.
سه ویژگی برجسته در کتابهای طرح «سرزمین جاودانی من» از این قرار است:
بومیبودن نویسنده و تصویرگر، محلیبودن داستان و سوژه و داشتن پیامهای کمککننده به پیشرفت و آبادانی مناطق هدف.
در بخشی از این کتاب میخوانیم:
فصل بهار بود و ابرها بر فراز رشتهکوههای شاهو جمع میشدند. شبهنگام و در مسیر سنگلاخی دوباره باران باریدن گرفت. بنا به نظر کاک فواد، همگی در پایین درّه و زیر درختان پناه گرفتند تا صبح برسد. یکی از جوانترها رو کرد به کاک فواد و درحالیکه از سرما صدایش میلرزید، گفت: «سر تا پا خیس شدیم کاک فواد! عجب تصمیم پردردسری گرفتیم!».
انتشارات فرارنگ کتاب «داستان پل» نوشته فرید احمدی با تصویرسازی فهیمه ذبیحی سلطانی را در ۲۸ صفحه، شمارگان دو هزار نسخه و به بهای ۲۰ هزار تومان منتشر کرده است.