خلاص شدن از شر موهای چرب در سه سوت
در این نوشته سعی کردیم علتهای چرب شدن موی سر و راهکارهای طبیعی مقابله با آن را بررسی کنیم. علاوه بر آنچه در این مطلب گفته شد راههای دیگری برای مقابله با چربی مو نیز وجود دارد، اما بهتر است در ابتدا روشهای طبیعی را که عوارض کمتری دارند امتحان کنید و در صورت اثر نکردن آنها سراغ روشهای دیگر بروید. در کل دانستن و عمل کردن به روشهای حفظ سلامت مو از مهمترین روتینهای روزانه هر فردی به حساب میآید و شما میتوانید با رعایت این روش ها، برنامه مراقبت از موهای خود را به خوبی پیش ببرید.
شاید خودتان با چربی کلافهکنندۀ مو خصوصاً در روزهای گرم سال، دست و پنجه نرم کرده باشید و شاید هم اطرافیانی را دیده اید که از چربی موهایشان به ستوه آمدهاند. اما چرا موها چرب میشوند؟ چرب شدن مو میتواند دلایل فیزیولوژیک و محیطی گوناگونی داشته باشد که البته از فردی به فرد دیگر متفاوت است، این علتها را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- غدد چربی: موی همۀ ما انسانها بهصورت طبیعی میزان حداقلی از چربی را دارد که وجود آن برای مراقبت از مو و جلوگیری از شکنندگی آن ضروری هست. وجود این مقدار چربی ناشی از فعالیت غدد چربی موجود در فولیکولهای مویی است.
- هورمونها: میزان ترشح هورمونهای مختلف، مانند هورمونهای جنسی و تیروئیدی، بر میزان چربی پوست سر و موی انسان تاثیرگذار است. معمولاً در دوران بلوغ که ترشح هورمونها افزایش مییابد موی افراد نیز چربتر از پیش میشود.
- عوامل ژنتیکی: ممکن است دلیل چربی موهای بعضی افراد، ویژگیهای وراثتی باشد که از والدین خود به ارث بردهاند.
- عوامل محیطی: استفاده از بعضی محصولات مراقبت پوستی نامناسب و تغذیۀ ناسالم نیز میتواند باعث چربتر شدن موها شود.
موی چرب نشانۀ چیست؟
اما چربی مو نشاندهندۀ چه اتفاق یا مشکلی در بدن ماست؟ هر چند نمیتوان به سادگی نظری قطعی در این مورد داد، اما چربی بیش از حد موهای شما میتواند بیانگر وجود یک یا چند مورد از مشکلات زیر باشد:
- تغییرات هورمونی: همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، چربی موها میتواند ناشی از ترشح هورمونها باشد، بنابراین تغییر ناگهانی در میزان چرب شدن مو میتواند نشاندهندۀ تغییرات هورمونی باشد. این تغییرات هورمونی معمولاً در زمانهایی همچون سن بلوغ یا دوران بارداری اتفاق میافتند و باعث چربی مو میشوند.
- مشکلات پوستی: بعضی از مشکلات پوستی مانند پوستهخوری، درماتیت سبورئیک و التهابهای پوستی میتوانند چربی پوست و مو را در نواحی خاصی افزایش دهند. پس اگر متوجه تغییر ناگهانی در چربی موی سرتان شدید، مطمئن شوید به دلیل وجود بیماری یا التهابات پوستی نیست.
- محصولات آرایشی و بهداشتی نامناسب: استفاده از شویندهها و محصولات مراقبتی که متناسب با جنس پوست سر و موی ما نیستند و یا استفاده از محصولاتی که مواد شیمیایی قویای دارند میتواند به تحریک بیشتر غدد چربی بیانجامد و در نهایت باعث چربتر شدن مو و پوست سر انسان شود.
- کمبود مواد مغذی: کم بودن میزان برخی از مواد مغذی؛ همچون روی و ویتامینها در بدن انسان میتواند منجر به چربی بیش از اندازۀ پوست و مو شود.
روشهای درمان موی چرب
اگر با مشکل چربی مو روبهرو هستیم چه راههایی را برای مقابله با آن میتوانیم به کار بگیریم؟ باید گفت که امروزه روشهای طبیعی و شیمیایی متنوعی برای مبارزه با چربی موی سر وجود دارد که از نظر زمان اثرگذاری و هزینه نیز بسیار متفاوت هستند. اما توصیه ما استفاده از روشهای طبیعی است، زیرا اثرات جانبی مخرب بسیار کمتری نسبت به روشهایی که در آن مواد شیمیایی استفاده میشود به جا میگذارند. در ادامه چند روش طبیعی کنترل چربی موی سر را با هم مرور خواهیم کرد:
- از شامپو خشک استفاده کنید: شامپو خشک که عموما به شکل اسپری است؛ بطور معمول برای بالای سر یا ناحیههایی که روغن و چربی در آنجا بیشتر تجمع میکنند، مورد استفاده قرار میگیرد. فرمولاسیونی که در این محصول است، باعث جذب سریع چربی و کثیفی از روی سر شده و موهای شما را کاملا تمیز و درخشان میکند. پس با خرید شامپو خشک، در کنترل چربیهای روی پوست و مو سرتان کمک کرده و در زمانی کم به نتیجه دلخواه برسید.
- برنامۀ منظمی برای شستوشوی موهایتان داشته باشید: شستوشوی منظم موها باعث میشود از تراکم چربیها و آلودگیهای موجود در موهایتان کاسته شود و روغنهای انباشته شده در فولیکولهای مویی کم شوند. در نتیجه تراکم غدههای چربی قرار گرفته در فولیکولها نیز پایین میآید. پس از یک سو با شستوشوی منظم موها، چربیهای از پیش موجود در آنها را از بین میبرید و از سوی دیگر میزان ترشح چربی را کنترل میکنید. دقت داشته باشید بهتر است برای شستوشوی موها از شامپوهای با کیفیتی که آسیب چندان به مو نمیزنند و با جنس موهایتان سازگاری دارند استفاده کنید.
- به موهایتان روغن نارگیل بمالید: روغن نارگیل سرشار از مواد مغذی همچون آهن، کلسیم و ویتامینها E و D است که موهای شما را تغذیه خوهند کرد و سلامت آن را افزایش خواهند داد.
- موهایتان را با آلوئه ورا شستوشوی عمقی دهید: آلوئه ورا منبعی غنی از مواد آنتیباکتریال و ضدالتهاب است که میتوانند سلامت پوست و موی شما را تامین کنند، همچنین آلوئه ورا مانند روغن نارگیل سرشار از مواد مغذیای همچون ویتامینهای A، C و E است که موهارا بهخوبی تغذیه میکنند و همانطور که گفته شد موهای تغذیهشده و سالم نیاز کمتری به ترشح چربی دارند. آلوئه ورا همچنین در رطوبت رسانی به پوست و مو عملکردی عالی دارد که عاملی بازدارنده در برابر چرب شدن موی سر است.
جمع بندی
در این نوشته سعی کردیم علتهای چرب شدن موی سر و راهکارهای طبیعی مقابله با آن را بررسی کنیم. علاوه بر آنچه در این مطلب گفته شد راههای دیگری برای مقابله با چربی مو نیز وجود دارد، اما بهتر است در ابتدا روشهای طبیعی را که عوارض کمتری دارند امتحان کنید و در صورت اثر نکردن آنها سراغ روشهای دیگر بروید. در کل دانستن و عمل کردن به روشهای حفظ سلامت مو از مهمترین روتینهای روزانه هر فردی به حساب میآید و شما میتوانید با رعایت این روش ها، برنامه مراقبت از موهای خود را به خوبی پیش ببرید.
برای تهیۀ مواد مراقبتی و بهداشتی توجه داشته باشید که از فروشگاههای معتبر خرید کنید و از کیفیت محصولاتی که میخرید اطمینان کامل کسب کنید. ونوسی شو یکی از بهترین فروشگاهها در زمینه ارائه لوازم آرایشی مرغوب و با کیفیت به مشتریان عزیز است. شما میتوانید جهت خرید انواع لوازم و محصولات مراقبت از پوست و مو به این سایت مراجعه فرمایید.