پیگیری ترک فعل دستگاهها از مهمترین معروفات است
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر از ورود این ستاد برای تعیین مصادیق معروف و منکر در ادارات خبر داد و با اشاره به شرایط و آداب مطالبه گری صحیح و قانونی، پیگیری ترک فعل دستگاهها و عمل مسئولان به وعدههایشان را از وظایف اصلی تشکلهای مردمی برشمرد.
به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور، دکتر «محمدحسین طاهری آکِردی» در جمع اعضای تشکل ملی شهید حسن باقری، وظیفه ستاد امر به معروف را تنظیم امور دینی حاکمیت دانست و با بیان اینکه قانون برای ستاد امر به معروف و نهی از منکر ۵ وظیفه در بحث آموزش، تشکلهای مردمی، عفاف و حجاب، آمران و ناهیان از منکر و دستگاههای اجرایی معین کرده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۲۰ دستگاه اجرایی کشور دارای شوراهای امر به معروف و نهی از منکر است.
تعریف مصادیق معروف و منکر ادارات
دبیر ستاد امر به معروف کشور همچنین از تأکید رئیس جمهور برای ورود این ستاد به تعیین مصادیق معروفها و منکرهای دستگاهها و نهادها خبر داد و اظهار کرد: ما باید از ادارات بایدها و نبایدها را طلب کنیم.
این مقام مسئول بایدها و نبایدهای و معروفات و منکرات هر دستگاه را متفاوت عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال، معروف سازمان تأمین اجتماعی ارائه خدمت مناسب به مردم، معروف بانکها پرداخت تسهیلات بدون ربا و معروف وزارت نیرو تلاش برای جلوگیری از هدر رفت آب و صرفه جویی در مصرف برق است.
زندگی آپارتمانی متعلق به فرهنگ غرب است
دکتر طاهری آکردی، از مهمترین معروفات وزارت راه و شهرسازی را تلاش برای گسترش افقی شهرها عنوان کرد و یادآور شد: ما در بحث عمودیسازی حرف داریم. در کشور کمبود زمین نداریم، ولی چرا این زمینها در اختیار مردم قرار داده نمیشود تا ضمن کاهش هزینههای ساخت و ساز و قیمت زمین، گرفتار معضلات فرهنگی و اجتماعی زندگی آپارتمان نشینی نشوند؟!
وی با بیان اینکه بررسیهای کارشناسی و میدانی نشان میدهد که هزینه ساخت خانه افقی کمتر از خانه عمودی است، خاطرنشان ساخت: زندگی آپارتمانی برای فرهنگ غرب است و در فرهنگ ایرانی و اسلامی بلندمرتبهسازی نداریم.
دبیر ستاد امر به معروف کشور، جلوگیری از تغییر بافت روستاها را از دیگر معروفات عنوان کرد و گفت: قیمت زمینهای روستایی افزایش یافته و بعضی روستاها به جای تولید، به مراکز گردشگری تبدیل شده و شاهد ساخت ویلاها هستیم.
اهمیت پیگیری ترک فعل مسئولان
وی پیگیری ترک فعل مسئولان را مهم برشمرد و تاکید کرد: در جلسهای که با مسئولان وزارت راه و شهرسازی داشتیم، اعلام کردند اگر کریدور شمال – جنوب تکمیل شود، ۳۰ درصد کالاهای کشورهای هند و چین به اروپا از این مسیر صادر میشود و بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار برای کشور درآمد خواهد داشت که متأسفانه در دولتهای قبلی معطل مانده بود.
جلوگیری از فرار مالیاتی، یک معروف است
وی در ادامه، فرار مالیاتی را از مشکلات و منکرات مهم کشور دانست و معروف سازمان امور مالیاتی را جلوگیری از فرارهای مالیاتی برشمرد و بیان داشت: برخی از شرکتها و افراد هزاران میلیارد تومان فرار مالیاتی دارند که نسبت به آنها اقدام خاصی صورت نمیگیرد، ولی در مقابل از کارگر و کارمند سر ماه دقیق مالیات گرفته میشود.
دکتر طاهری آکردی موارد اشاره شده را نمونههایی از معروفات و منکرها دانست که باید توسط تشکلها و مردم مطالبه شود و تصریح کرد: درست است ستاد امر به معروف در مقام تصمیم گیری قرار ندارد، ولی مطالبهگر است و باید به سمت چنین مطالبات کلانی از دستگاهها برویم و در مقابل خدمات ارزنده دولت سیزدهم را نیز برای مردم تبیین کنیم.
اصل مطالبه گری و مبارزه با فساد را باید فریاد زد
وی نخستین گام مطالبه گری از دستگاهها را شناخت صحیح وظایف و مسئولیتهای آنها دانست و تصریح کرد: البته مطالبهگری نباید به گونهای باشد که سبب سیاه نمایی علیه نظام شود چراکه این خودش از منکرات است و اصل مطالبه گری، مبارزه با فساد و... را باید فریاد زد، ولی در بحث مصادیق نباید بدون مستندات کافی وارد شد.
دکتر طاهری با تأکید بر اینکه تشکلها به صورت تخصصی وارد عرصه مطالبه گری شده و ضمن شناسایی ضعفها، راهکارهای رفع ایرادات را نیز بیان کنند، گفت: مطالبه گری کار تخصصی است که آدابی دارد و باید این آداب رعایت شود.
این مقام مسئول، دادن وعدههای خارج از حیطه وظایف و مسئولیتها را به نوعی منکر توصیف کرد و گفت: از مسائلی که تشکلها میتوانند پیگیری کنند این است که اجازه ندهند مسئولان قولهایی که توان انجامش را ندارند، به مردم بدهند و آنها را مجبور به عمل به وعدهایشان نمایند.
دبیر ستاد امر به معروف از پیگیری اخذ مجوز برای تشکلهای مردمی از وزارت کشور خبر داد و گفت: برای تسهیل در صدور مجوز راههایی پیش بینی و بزودی از درگاهی اختصاصی رونمایی میشود.
پایان پیام/47