پویش هیس‌طوری به کار خود پایان می‌دهد


پویش هیس‌طوری به کار خود پایان می‌دهد

همزمان با سالروز اشغال ایران توسط متفقین و فرار رضاخان پویش هیس‌طوری با پشت سر گذاشتن مجموعه برنامه‌هایی به کار خود پایان می‌دهد و نفرات برگزیده را معرفی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با سالروز اشغال ایران توسط متفقین و فرار رضاخان پویش هیس‌طوری با پشت سر گذاشتن مجموعه برنامه‌هایی به کار خود پایان می‌دهد و نفرات برگزیده را معرفی می‌کند.

هیس‌طوری که یک پویش سراسری حول مطالعه و کنشگری، پیرامون مجموعه کتاب «سرگذشت استعمار» نوشته مهدی میرکیایی است، کار خود را از آبان ۱۴۰۱ آغاز کرد و روند برگزاری آن تا پایان تیرماه ۱۴۰۲ ادامه داشت. هدف اصلی این پویش به بهانه مطالعه مجموعه کتاب «سرگذشت استعمار» این بود تا نوجوانان با مفهوم مهم و بنیادین ذیل عرصه دشمن‌شناسی و مطالعه تاریخ با عنوان استعمار که از غرب برخاسته آشنا شوند.

پویش هیس‌طوری یکی از مصادیق مهم و اثرگذار در حوزه جهاد تبیین است، چرا که در این راه نسل نوجوان و دهه هشتادی‌ها در اندیشه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی با مبانی شناخت غرب و تمدن استعمارگرایانه آن آشنا شده و در مقابل نیز جایگاه ایران را به‌ویژه در پنج دهه گذشته درک کرد. نوجوانان در «هیس‌طوری» رقیب گفتمانی کشور خود را در این جغرافیای تاریخی، اجتماعی و سیاسی شناسایی و پیشینه و تاریخچه آن را شناخت. دهه هشتادی‌های شرکت‌کننده در این پویش به بهانه مطالعه تاریخ، با رویکردهای مجموعه‌ای از کشورهای غربی که پیوسته اقدامات استعماری انجام داده‌اند آشنا شده و با شناسنامه‌ای که آنها از خود به‌جای گذاشته‌اند، روبه‌رو شدند؛ این موضوع وجه تسمیه پویش هیس‌طوری است.

پویش هیس‌طوری با حمایت و همکاری سازمان‌های مربوطه، ۷۰۰ هزار مخاطب نوجوان را در سایت ویژه این پویش گرد آورد تا با کتاب‌خوانی و کنش‌گری به موضوع و اهداف مربوط به خود دست یابد. این پویش در فضای مجازی نیز بیش از ۱.۵ میلیون مخاطب را با خود همراه کرده و پیام‌های ضد استعماری را به گوش آنها رسانده است.

دبیرخانه برپایی هیس‌طوری پیش از اتمام تمامی مراحل اجرایی این پویش تصمیم داشت تا طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، ۵۰ نفر اول برگزیده را طی مراسم اختتامیه، معرفی و با اهدای جوایزی از آنها تقدیر کند اما پس از مواجهه با کنش‌گری‌های شرکت‌کنندگان نوجوان خود تصمیم گرفت تا از ظرفیت شکل‌گرفته استفاده بیشتری کند؛ به این ترتیب، از آنجایی که شرکت‌کنندگان این پویش طی ماه‌های گذشته تنها در فضای مجازی یا از طریق سایت با هم در ارتباط بودند، دبیرخانه هیس‌طوری شایسته دانست که شرکت‌کنندگان برگزیده خود را به‌صورت حضوری فراخواند و این پویش را به صورت کارگاهی دنبال کند؛ بنابراین به بهانه برپایی اختتامیه پویش، یک اردوی گفت‌وگومحور ایجاد شد تا آنچه را دهه‌هشتادی‌های این پویش به‌عنوان مسابقه یا رقابت درگیر آن بودند حالا به یک اتفاق گفتمانی ذیل گفت‌وگوهای تیمی تبدیل کند.

براساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، اردوی گفت‌وگومحور پویش هیس‌طوری از روز سه‌شنبه ۳۱ مردادماه کار خود را آغاز خواهد کرد و تا دوم شهریورماه ادامه دارد. این اردو که غروب روز پنج‌شنبه در مجموعه سعدآباد برگزار می‌شود، به اختتامیه پویش هیس‌طوری متصل خواهد شد.

اردوی پویش هیس‌طوری با برنامه‌ریزی‌ها و اهداف انجام کارهای گروهی در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار می‌شود. نفرات برتری که از مجموع ۱۲۰ هزار کنش‌گر پویش هیس‌طوری به این اردو دعوت شده‌اند، طی چند مرحله مورد ارزیابی و انتخاب قرار گرفتند که در مرحله نخست، ۲۰ هزار کنش‌گر برتر شناسایی و انتخاب شد، سپس ۶۰۰ کنش‌گر و در مرحله پایانی، از مجموع این تعداد، ۲۵۰ کنش‌گر نوجوان که نیمی دختر و نیمی از آنها را پسران تشکیل می‌دهند به این اردو دعوت شدند؛ به این ترتیب، اردوی پیش رو با حضور نخبگان پویش هیس‌طوری برگزار می‌شود.

این دبیرخانه به‌منظور شکل‌گیری گفت‌وگوی موردنظر خود در این اردو با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، مدعوین را در دو دسته دختران و پسران به گروه‌های ۶ الی ۷ نفره تقسیم کرده است. در ادامه برای هرگروه، بومی را طراحی کرده تا بر اساس آن و متناسب با مطالعاتی که اعضای هر گروه از مفاهیم ضد استعماری و تاریخی ضمن تطبیق با شرایط امروز داشته است به گفت‌وگو و کار تیمی بپردازد. هر تیم با مدیریت و پشتیبانی مربیان خود به این کار مشغول می‌شود.

این اردو با حضور، دیدار و گفت‌وگوی ۵ تن از اساتید شناخته‌شده در حوزه تاریخ از جمله مهدی میرکیایی، نویسنده مجموعه کتاب‌های موضوع پویش، میثم مهدیار، سجاد صفارهرندی و دکتر توکلی برگزار می‌شود. همچنین بازدیدهای تاریخی مرتبط با مفاهیم استعمار مثل کاخ سعدآباد، گورستان متفقین، کاخ نیاوران و در رأس همه آنها، مکان منتسب به قهرمان ضداستعماری ایران یعنی حضرت امام خمینی (ره) در مجموعه جماران برای نوجوانان این اردو در نظر گرفته شده است.

پخش فیلم، مراسم عزاداری متناسب با ایام صفر، بازی‌های تعاملی طراحی‌شده بر پایه کتاب‌های موردمطالعه پویش، حلقه‌های صمیمی و گعده‌های گفت‌وگومحور از دیگر برنامه‌های این اردو خواهند بود.

مراسم اختتامیه پویش هیس‌طوری، پنج‌شنبه ۲ شهریور با حضور جمعی از مسئولان و نخبگان شرکت‌کننده در این‌پویش برگزار می‌شود.



کپشن غمگین | 100 کپشن غمگین خاص کوتاه و بلند برای استوری و پست