نیاز امروز مساجد پرورش ائمه جماعاتی است که مسجد را پناه مردم کنند
حجتالاسلاموالمسلمین تقوی با بیان اینکه کارکرد اصلی مسجد تربیت انسانها است، گفت: مساجد به اندازه مدارس و دانشگاهها میتوانند موثر باشند به شرط آنکه حمایت از آنها ساماندهی و ائمه جماعات برای مدیریت آنها آموزش داده شوند.
حجت الاسلام والمسلمین «سیدرضا تقوی» در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به فرا رسیدن روز جهانی مسجد، اظهار کرد: مسجد خانه خدا است هر کجا که مسجدی ساخته شود آن مسجد و بنا به عنوان بیت الله نامیده می شود و احکام خاصی دارد. در فقه اسلامی مسجد جایگاه بسیار والایی دارد. فلسفه بنای مسجد برای تقویت انسان بوده است. مسجد یک مرکز تربیتی است که انسان ها را از این مکان الهی به عرش می برد و خانه ای است که به خانه بندگی خدا معروف و مشهور است.
عضو مجمع روحانیون مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صدر اسلام حکومت اسلامی در مجلس شکل گرفت. نطفه تمدن اسلامی در مسجد بسته و تمام امور مسلمانان در مسجد انجام شده است. مسجد یک دارالحکومه در گذشته در صدر اسلام بود. علاوه بر اینکه بندگی خدا را ترویج و تبلیغ می کرد، یک مرکز تربیت سیاست و قضاوت بود. اگر به تاریخ مسجد نگاه کنیم متوجه می شویم مسجد کارکردهای کشوری و حکومتی داشته است. هر کاری را که یک حکومت باید انجام دهد در سابقه مسجد می بینیم. مسجد ظرفی بوده است برای کارهای بزرگ و عظیم البته الان توقع این نیست که حکومت داری را به مسجد ببریم و کرسی حکمرانی را در آنجا بگذاریم چرا که جمعیت زیاد شده و کشور توسعه پیدا کرده است، خواسته ها و نیازها متنوع است و با سبکی که الان مسجد دارد، کشش این کارها را ندارد.
کارکرد اصلی مسجد
وی با بیان اینکه کارکرد اصلی مسجد تربیت انسان ها است، گفت: ما باید مسجد را گرامی بداریم چرا که امر اسلامی و حکم و دستور قرآن کریم است. مسجد، گنبد و منبر شعائر اسلامی هستند و همه ظواهر آن نیز الله اکبر را فریاد می زند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: روح و جان مسجد همان بندگی خدا است چراکه انسان ها در این مکان خدا را می خواهند و می خوانند. بنابراین ما در شرایط فعلی دنیا می توانیم مسجد را به عنوان مرکز تبلیغی و یک مرکز آموزشی دینی و اسلامی و تربیتی بدانیم و روی آن حساب ویژه باز کنیم.
مسجد می تواند به اندازه دانشگاه تأثیر داشته باشد
وی ادامه داد: ما می توانیم بخشی از خدمات منطقه ای، اجتماعی و آموزشی را در مسجد ساماندهی کنیم. مساجد به اندازه مدارس و دانشگاه ها می توانند موثر باشند البته مدیریت مسجد و پشتیبانی هایی که باید از مسجد صورت گیرد که معمولاً پشتیبانی های مردمی و اوقاف است باید ساماندهی شود. مساجدی زنده و پویا هستند که امام جماعت آنها فاضل، باتقوا، مردم گرا و متمرکز در مسجد باشد.
وی تاکید کرد: عمران و آبادانی مسجد به امام جماعت و تبلیغاتی که می کند و تربیتی که دارد، است و هرچه ابعاد این گونه مساجد را تقویت کنیم مردم بیشتر به آن گرایش پیدا می کنند. جوانان و نوجوانان نیز به این گونه برنامه ها تمایل بیشتری دارند.
شرط اثرگذاری مسجد
وی در پاسخ به این سوال که چه طرحی برای تاثیرگذاری بیشتر مساجد دارید، گفت: ما باید ائمه جماعت تراز را تربیت کنیم، همان طور که دانشکده حقوق حقوقدان تربیت می کند، دانشکده فنی مهندس تربیت می کند باید در حوزه های علمیه امامان جماعتی را تربیت کنیم و آموزش دهیم که بتوانند مساجد را به نحو احسن اداره و خانه های خدا را کنند.
حجت الاسلام تقوی در پایان خاطرنشان کرد: باید بینیم در محدوده ای که مسجد است چند پلاک خانه زیر پوشش آن مسجد هستند. متولی ارتباط با همه این خانه ها باید امام جماعت باشد.
پایان پیام/33