کتاب «قتل هدفمند از منظر حقوق بین الملل» منتشر شد


کتاب «قتل هدفمند از منظر حقوق بین الملل» منتشر شد

کتاب «قتل هدفمند از منظر حقوق بین الملل» نوشته سیدمحسن مصطفوی توسط انتشارات جهان سیاست منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «قتل هدفمند از منظر حقوق بین الملل» نوشته سیدمحسن مصطفوی به تازگی و همزمان با هفته دولت، در آستانه هشتم شهریور روز مبارزه با تروریسم توسط انتشارات جهان سیاست منتشر و روانه بازار نشر شده است.

ترور هدفمند مخالفان سیاسی، پیشینه طولانی در تاریخ انسان دارد و به عنوان یک شیوه و فن در زمان منازعات مسلحانه میان دولت‌ها و گروه‌های درگیر، به کار می‌رفته است. در دوره جدید نیز این امر ادامه یافته و خارج از دوره جنگ هم انجام شده است، امری که کتاب حاضر با عنوان «قتل هدفمند از منظر حقوق بین الملل» تلاش دارد آن را در سه فصل بررسی نماید.

دولت‌های غربی از جمله سرآمد آن‌ها، ایالات متحده، و رژیم‌های اشغالگری مانند رژیم صهیونیستی، طی سال‌های متمادی با بهانه مبارزه با تروریسم، اما در واقع با هدف مشروعیت بخشیدن به تروریسم دولتی، مفهومی حقوقی با عنوان «قتل هدفمند» را ابداع نموده و کسانی را که به ادعای آنها تروریست و در واقع، بسیاری از آنها از آزادی خواهان مخالف آنها در کشورهای مختلف بوده‌اند را، ترور کرده‌اند.

آنها با سو استفاده از جایگاهشان در شورای امنیت سازمان ملل متحد با تعریفی موسع از تروریسم و منطقه جنگی، قتل‌های هدفمند و اعدام فرا قضائی در فراتر از مرزهای خود در سرزمین کشورهای ثالث انجام و علاوه بر کشتار افراد متهم به تروریسم بدون هرگونه محاکمه و دادرسی عادلانه، منجر به نقض حاکمیت و حقوق ملی کشورهای دیگر می‌شوند و همچنین موجب بروز چالش‌های زیادی در حوزه حقوق بین‌الملل و نقض بسیاری از قواعد و کنوانسیون‌های بین‌المللی می‌گردد.

با توجه به این موضوع که حقوق بین‌الملل پشتوانه اندکی برای اجرا بر علیه کشورهای قدرتمند دارد و سازمان‌های بین‌المللی در بیشتر موارد با نفوذ و لابی آنها موضع‌گیری می‌کنند، کشورهای جهان به ویژه کشور عزیزم ایران چاره‌ای جز قدرتمند شدن در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، رسانه‌ای و به ویژه نظامی برای حمایت از شهروندانشان و جلوگیری از نقض حاکمیت‌شان ندارند.

بخشی از از کتاب:

کتاب حاضر در خصوص قتل‌های هدفمند قطع به یقین خلاءهای موجود در جامعه علمی را تا حدود زیادی تحت تأثیر قرار داده و آسیب شناسی و نقد منصفانه و ادبیات استفاده شده در آن منابع و اطلاعات اشاره شده، تفاوت‌هایی در زمینه تحقیق و پژوهش در زمینه قتل‌های هدفمند در جنبه‌های نوآورانه و مهارت و چگونگی تحقیقات پیشین را در نظر خواهد داشت و با توجه به تأثیرهای تکنولوژی به روز شده و استفاده از این ابزار نوآوری و پاشنه آشیل این امر خواهد بود.

نگاه به بحث حقوق بشردوستانه و این نوع قتل‌ها، می‌تواند بحث محافل حقوق و قواعد بین الملل باشد و توجه به قتل‌های صورت گرفته، که به جرأت می‌توان گفت اکثریت آنها قتل‌های فراقانونی و فرا قضائی بوده و پرداختن به آنها می‌تواند به صورت مورد به مورد و تحلیل این روش‌های قتل هدفمند ذخیره‌ای قابل قبول برای آیندگان خواهد بود.

باید این مبحث را فراموش نکنیم، که اقدامات سیاسی و دیپلماتیک و اقدامات پیشدستانه هم در قتل‌های هدفمند نقش به سزایی دارد، که عقبه این نوع قتل‌های هدفمند را تشکیل می‌دهد، که تحقیق و پژوهش در این زمینه‌ها می‌تواند مثمر ثمر باشد. ذکر این نکته را هم در نظر داشته باشیم، که بررسی میدانی که انجام خواهد شد، گویای این امر خواهد بود.

اکثریت این قتل‌های هدفمند از سوی دولت و کشورهای صاحب قدرت صورت پذیرفته است، که تن به هیچیک از قوانین و قواعد حقوق بین الملل نمی‌دهند و با نفوذ در مراجع قضائی و استفاده از حقوقی مانند، حق وتو شورای امنیت به اقدامات خود در عرصه جهانی بودن، بدون هیچ ترسی ادامه می‌دهند.

این کتاب در ۱۵۸ صفحه عرضه شده است.



بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم