جک کرواک؛ بیوگرافی و کتاب‌های این نویسنده ساختارشکن


جک کرواک؛ بیوگرافی و کتاب‌های این نویسنده ساختارشکن

جک کرواک از نویسنده‌های پیشرو و رادیکال دهه ۵۰ میلادی آمریکا بود که تأثیر زیادی بر نویسندهای نسل خود و نسل بعد از آن داشت. زندگی کوتاه و پرفرازونشیب او پر از اتفاق‌های هیجان‌انگیز، سفرهای عجیب و کشف جهان درونی‌اش بود. در ادامه بیشتر با جک...

جک کرواک از نویسنده‌های پیشرو و رادیکال دهه ۵۰ میلادی آمریکا بود که تأثیر زیادی بر نویسندهای نسل خود و نسل بعد از آن داشت. زندگی کوتاه و پرفرازونشیب او پر از اتفاق‌های هیجان‌انگیز، سفرهای عجیب و کشف جهان درونی‌اش بود. در ادامه بیشتر با جک کرواک و آثارش آشنا می‌شویم.

جک کرواک که بود؟

ژان لوئی کرواک، نویسنده و شاعر آمریکایی‌فرانسوی، را بیشتر به نام جک کرواک می‌شناسیم. او متولد ماساچوست و از نویسنده‌های ساختارشکن و پرحاشیه دهه ۵۰ آمریکا بود. کرواک به‌همراه ویلیام باروز و آلن گینزبرگ گروه بیت را تشکیل داد و با هم سبک ساختارشکنانه‌‌ای را در ادبیات آن دوره دنبال کردند. عمده شهرت کرواک به‌خاطر بداهه‌نویسی‌هایش بود که به‌واسطه تداعی آزاد ذهنش خلق می‌شدند. این روش بداهه‌نویسی و شناورکردن ذهن در دنیای کلمات و زبان منبع الهام بسیاری از شاعران و نویسندگان هم‌نسل جک کرواک و نسل‌های بعد شد.

در ادامه، تعدادی از آثار این نویسنده را معرفی کرده‌ایم.

۱. در راه

کتاب در راه از کتاب های جک کرواک

مترجم (پیشنهاد کاربران): احسان نوروزی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): چشمه
تعداد صفحه: ۳۸۸

کتاب در راه معروف‌ترین و پرفروش‌ترین کتاب جک کرواک است که تأثیر سفرهای بی‌شمار او به سراسر آمریکا را به‌وضوح بر آن می‌بینیم. سفرهای جک کرواک با هدف جهان‌بینی بیشتر و شناخت خود بودند به ‌همین‌ خاطر مطالعه این کتاب ما را بیشتر با دنیای جک کرواک، علاقه‌مندی‌هایش و شخصیت خاصش آشنا می‌کند.

اون‌قدر چرخ زدم که سرگیجه گرفتم. فکر کردم دارم به رؤیایی ژرف سقوط می‌کنم، اون هم درست از فراز یه پرتگاه. اوه، پس دختری که عاشقشم کجاست؟ به این فکر کردم و به دورتادورم نگاهی انداختم، به همون شکلی که به همه جای جهان کوچیک زیر پام نگاه کرده بودم. و در برابر چشم‌هام، لاشه بزرگ و بکر و بادکرده‌ قاره آمریکایی من آروم گرفته بود.

۲. زیرزمینی‌ها

زیرزمینی‌ها از کتاب های جک کرواک

مترجم (پیشنهاد کاربران): محمد رزازیان
انتشارات (پیشنهاد کاربران): نیماژ
تعداد صفحه: ۱۴۸

عشق بین‌نژادی در سال‌های دهه ۵۰ آمریکا موضوع اصلی این داستان است که جک کرواک آن را از زمانه خودش الهام گرفته است. موسیقی جاز همیشه از علاقه‌مندی‌ها و منابع الهام کرواک بود که در این کتاب به‌خوبی تأثیر آن را می‌بینیم. اگر می‌خواهید آمریکای دهه۵۰ و موسیقی جاز را از دریچه نگاه جک کرواک ببینید، این کتاب مخصوص شماست.

این داستان یک آدم بی‌اعتمادبه‌نفس است، درست زمانی که مدل خودپرست و طبیعتا لوده طرف کاری از پیش نمی‌برد. این فقط برای این است که قصه سربگیرد و حقیقت به بیرون درز کند، یعنی همین کاری که قرار است انجامش بدهم.

۳. ولگردهای دارما

ولگردهای دارما

مترجم (پیشنهاد کاربران): فرید قدمی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): روزنه
تعداد صفحه: ۳۱۲

داستان درباره ۲ جوان آمریکایی است که یکی شاعر و دیگری کوه‌نورد است. آنها در جست‌وجوی حقیقت با یکدیگر همسفر می‌شوند و ماجراهای این کتاب را شکل می‌دهند. کرواک زمانی کتاب ولگردهای دارما را نوشت که شهرت کتاب در راه دنیای او را متحول کرده‌ بود. او به‌واسطه یکی از دوستانش با ذِن و بودیسم آشنا شده بود، این کتاب بازتاب شناخت او از بودیسم و تلفیق آن با تجربه‌های طبیعت‌گردی و سفرش به کوه‌های راکی است. نوشتن از مواد مخدر و الکل و تجربه اعتیادش به آنها جزء جدایی‌ناپذیر کتاب‌های جک کرواک هستند که در این اثر نیز از چشم او دور نمانده است.

شاید پولدار بشم و کار کنم و کلی پول دربیارم و توی یه خونه بزرگ زندگی کنم. اما یک دقیقه بعد: با این وجود کی می‌خواد خودش رو اسیر این همه چیز بکنه؟

۴. بیگ سور

بیگ سور از کتاب های جک کرواک

مترجم (پیشنهاد کاربران): فرید قدمی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): روزنه
تعداد صفحه: ۲۴۲

کتاب بیگ سور آخرین اثر جک کرواک و از مهم‌ترین کتاب‌های او پس از به‌ شهرت رسیدنش است که در سال ۱۹۶۹ منتشر شد. بیگ سور نام منطقه‌ای در کالیفرنیاست که در این کتاب نویسنده از سفرش به آنجا در زمانی می‌نویسد که از شهرت و حاشیه‌هایش خسته شده بود. خشم و نقدی که کرواک همواره به جامعه‌اش دارد در این کتاب به اوج می‌رسد و خشمگین‌تر از گذشته به جامعه آمریکای آن روزها می‌تازد.

۵. مگی کسیدی

مگی کسیدی ر

مترجم (پیشنهاد کاربران): یگانه وصالی
انتشارات (پیشنهاد کاربران): مروارید
تعداد صفحه: ۲۴۱

«مگی کسیدی» داستان عشق‌های نوجوانی در آمریکاست. ماجرا در نیوانگلند در جریان است و کل داستان الهامی از تجربه شخصی نویسنده است. در این کتاب با دغدغه‌ها و دلهره‌های پسری نوجوان همراه می‌شویم و شاهد بزرگ‌‌شدن او در مواجهه با دوراهی‌ها هستیم.

با هم زیر شاخه‌های درهم‌فرورفته و زیبای درختان انبوه در دل سیاه زمستان قدم می‌زدند؛ شاخه‌هایی که انگار دست‌های سیاهشان را حلقه کرده بودند دور هم و با پیچ‌وخم از پیاده‌رو بالا رفته بودند تا جاده خیابان ریورساید را مسقف کنند.

۶. اشراق در پاریس

اشراق در پاریس از کتاب های جک کرواک

مترجم (پیشنهاد کاربران): محمد رزازیان
انتشارات (پیشنهاد کاربران): نیماژ
تعداد صفحه: ۲۱۶

کرواک سال‌ها پس از به‌ شهرت رسیدن تصمیم می‌گیرد برای تحقیق درباره ریشه خانوادگی‌اش در فرانسه به آنجا سفر کند. این کتاب روایتی از آخرین سفر نویسنده پیش از مرگش به فرانسه است در این سفرنامه‌ او از ماجراها، مشاهدات و تعاملاتش با مردم می‌گوید.

بعدازظهر آن روز، در کلیسای قدیمی سن ژرمن، چشمم به چندتا زن پاریسی افتاد که موقع دعا زیر آن دیوار باران‌زده و خون‌گرفته، در اصل زار می‌زدند. با خودم گفتم: «این هم از این، زنان پاریسی» و یاد شکوه پاریسی افتادم که می‌تواند برای احمق‌های انقلابش زار بزند.

۷. تریستسا

تریستسا از کتاب های جک کرواک

مترجم (پیشنهاد کاربران): محمد رزازیان
انتشارات (پیشنهاد کاربران): چشمه
تعداد صفحه: ۱۰۲

ماجرای این داستان به روزهای زندگی نویسنده در مکزیک برمی‌گردد؛ کرواک در آنجا عاشق زنی به‌نام تریستسا می‌شود که درگیر اعتیاد و فقر شدید است. زندگی این زن و علاقه کرواک به او محور اصلی داستان است. او راه نجات تریستسا از وضعیتی را که در آن گرفتار شده است عشق می‌داند و از طرفی تجربه این عشق شخصیت کرواک را به چالش می‌کشد و دستخوش تغییرات زیادی می‌کند.

چون تریستسا قبلش زده بود به سیم آخر و هر چی را که تو اتاق بول بود داشت با خاک یکسان می‌کرد و کتکش زده بود و آخر هم خودش با کله آمد زمین. همه‌اش به خاطر قرص‌هایی بود که از داروخانه خریده بود و بول چیزی ازشان بهش نمی‌داد. زن‌های صاحب‌خانه پشت در اتاقمان جمع شده بودند و فکر می‌کردند ماییم که داریم دختره را می‌زنیم، ولی او بود که داشت ما را می‌زد.

شما بگویید

چقدر با آثار جک کرواک و نویسندگان نسل بیت آشنایی دارید؟ تجربه خواندن کدام‌یک از کتاب‌های جک کرواک را دارید؟ لطفا نظرات و تجربه‌های خود درباره این نویسنده و آثارش را با ما به اشتراک بگذراید.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

عکس پروفایل مادر فوت شده