کدام دانشبنیانها وام 100 میلیاردی میگیرند؟
مطابق با برنامه حمایتی جدید صندوق نوآوری و شکوفایی، شرکتهایی که یک معیار مهم داشته باشند، مورد حمایت ویژه قرار خواهند گرفت.
به گزارش راهبرد معاصر. محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، در نشست خبری خود از طراحی و فراخوان «بسته رشد تولید محصولات دانشبنیان» خبر داد. به گفته وی «این بسته با هدفگذاری رشد تولید 100 هزار میلیارد تومانی شرکتهای دانشبنیان تدوین شده است.
به گفته سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، «مجموع فروش شرکتهای دانشبنیان به ۴۳۵ همت رسیده است» و حال با این برنامه قرار است به بالای 500 همت برسد. با توجه به اعلام صندوق نوآوری و شکوفایی، مطابق با برنامه جدید ۱۰۰۰ شرکت دانشبنیان به مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومانی تأمین مالی خواهند شد.
برنامه جدید صندوق نوآوری دارای 8 محور است که نخستین فراخوان این برنامه اعلام شده و قرار است فراخوانهای دیگر آن نیز به تدریج انتشار یابند. در اولین محور از این بسته حمایتی، تسهیلات و ضمانتنامه با شرایط ویژه اعطا خواهد شد و دانشبنیانهای حائز شرایط، تا تاریخ ۳۱ شهریور فصرت دارند از طریق سامانه غزال در این فراخوان شرکت کنند.
شرکتهای واجد شرایط
قبل از هر چیزی، مخاطب این برنامه حمایتی شرکتهای دانشبنیانی هستند که فروش کل آنها (اعم از دانش بنیان و غیردانشبنیان) مطابق اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۱ بیش از میلیارد تومان باشد؛ یعنی طبق ارزیابی جدید، دانشبنیانهایی که در دسته «فناور» و «نوآور» باشند. حمایتها تنها به شرکتهایی اعطا میشود که یا دارای برنامه منسجم برای افزایش فروش محصولات دانشبنیان خود در سال ۱۴۰۲ باشند و یا قصد افزایش ۳۰ درصدی صادرات رسمی این دسته از محصولات خود در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ را دارند.
با توجه به اعلام صندوق نوآوری و شکوفایی، اعمال محدودیت فروش 5 میلیارد تومانی به این دلیل است که تأمین مالی متقاضیان این فراخوان از مسیر منابع شبکه بانکی انجام خواهد شد و این معیار حداقلی برای برآوردهشدن ملاحظات شبکه بانکی اعمال شده است.
برنامه افزایش فروش محصول بایستی به گونهای باشد که ثابت کند فروش دانشبنیان شرکت به حداقل ۲ برابر فروش این دسته از محصولات در سال ۱۴۰۱ افزایش خواهد یافت. حداقل میزان افزایش فروش دانشبنیان مورد انتظار در این برنامه 5 میلیارد تومان است. اگر فروش دانشبنیان شرکت در مقایسه با سال ۱۴۰۱ به بیش از 100 میلیارد تومان نیز برسد، شرکت دارای شرایط برنامه خواهد بود.
حمایتهای برنامه رشد تولید دانشبنیان
رای حمایت از شرکتهای دانشبنیان واجد شرایط، ۲ دسته حمایت پیشبینی شده است. نخست آنکه شرکتها برای دریافت تسهیلات سرمایه در گردش یک ساله تا سقف 100 میلیارد تومان به بانکهای عامل معرفی میشوند. این مبلغ با با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار، یعنی ۲۳ درصد و بدون الزام به ایجاد میانگین موجودی یا مسدودسازی منابع اعطا میشود.
صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکتهای دارای رتبه اعتباری مناسب ضمانتنامه اعتباری به عنوان تضمین وثیقه نیز اعطا میکند؛ به شرطی که شرکت دارای رتبه اعتباری مناسب باشد. صندوق این ضمانتنامه را در ازای دریافت چک (در برخی موارد همراه با ضامن) در اختیار این شرکتهای دانشبنیان قرار خواهد داد.
حمایت دوم این برنامه نیز معرفی شرکتها به بانک برای دریافت انواع ضمانتنامههای پیمان پیشپرداخت، حسن انجام کار و کسور وجهالضمان مورد نیاز برای انعقاد و جاریسازی قراردادهای فروش است. این معرفی همراه با تأمین ۵۰ درصد سپرده نقدی مورد نیاز بانک و تخفیف ۳۰ درصدی در کارمزد صدور ضمانتنامه خواهد بود./ فارس