سهول جک KMC X5 جایگزین جک S5 کرمان موتور؛ مشخصات فنی و قیمت
امروز در نمایشگاه خودروی مشهد از KMC X5 رونمایی شد. نسخهی ارتقا یافته از جک S5 به نام X6 با برند سهول در چین تولید میشود. آنچه در این مطلب میخوانید: طراحی ظاهری و بدنه جک KMC X5طراحی داخلی و کابین جک KMC X5پیشرانه و تجهیزات فنی جک KMC...
امروز در نمایشگاه خودروی مشهد از KMC X5 رونمایی شد. نسخهی ارتقا یافته از جک S5 به نام X6 با برند سهول در چین تولید میشود.
آنچه در این مطلب میخوانید:
خودروسازی جک یا به بیان صحیحتر، جِی اِی سی (JAC) با نام کامل JAC Motors سال ۱۹۶۴ شکل گرفت. این برند، کمتر از ۱۰ سال سابقهی مفید در ساخت خودروهای خانوادگی دارد و پیشتر بر تولید کامیونهای سایز متوسط تجاری متمرکز بوده است. تنوع سبد محصولات جک، قابل تأمل است و امروزه چهار مدل سواری J4 ،J5 ، J6 و A60، همراهبا چهار شاسیبلند S2 ،S3 ،S5 و S7 را شامل میشود. از سویی دیگر، یک مدل وانت پیکاپ و پنج نوع ون هم در سبد جک وجود دارند که میتوانند برای بازار ایران جذاب باشند. این خودروساز چینی، سرمایهگذاری گستردهای هم بر محصولات تمام الکتریکی داشته است و درحالحاضر یک مدل سواری و یک مدل کراساور برقی تولید میکند. در مجموع، تیراژ تولید جک حدود ۶۰۰ هزار دستگاه در سال است و عمدهی محصولات آن، در بازار داخل چین فروخته میشوند.
برند سهول (Sehol) سال ۲۰۱۸ با سرمایهگذاری مشترک جک چین و سیات اسپانیا شکل گرفت. این مجموعه، خودروهای با کیفیت بالاتر و قیمت بیشتر نسبت به دیگر تولیدات JAC عرضه میکند. در ایران، شاسیبلند KMC K7 مونتاژ کرمان موتور، یکی از محصولات سهول (Sehol X7) محسب میشود و سهول X6 نیز، خودرویی ویژه براساس جک S5 است.
شرکت جک در سال ۲۰۱۳ تولید S5 را شروع کرد. این محصول با موتور ۱/۵ و ۲ لیتر توربو تا سال ۲۰۱۹ در چین عرضه شد و فروش قابل قبول تجربه کرد. با اتمام تولید S5، محصولی جدید به نام X6 روی پلتفرم قبلی معرفی شد و سال ۲۰۲۲ به مصرفکنندگان چینی رسید. در سری خودروهای سهول، X6 ابعاد کوچکتر و قیمت پایینتر نسبت به خودروهای QX و X7 دارد اما در ردهی بالاتر نسبت به سهول X4 قرار میگیرد.
طراحی ظاهری و بدنه جک KMC X5
از نمای روبرو، به زحمت میتوان شباهتی بین سهول X6 و جک S5 پیدا کرد. محصول جدید، صرفا در قسمت فریم پنجرهها و چراغ عقب، شباهت به مدل قدیمی دارد.
خطوط تیز و باریک حاشیهی جلوپنجره، سهول X6 را متفاوت جلوه میدهد؛ اما چراغهای باریک و مهشکن مخفی شده در طرفین، مشابه دیگر خودروهای چینی به نظر میرسند. در نمای جانبی هم، بدنهی جک S5 دیده میشود و حالت ساده فاقد خطوط حجمدهنده وجود دارد.
چراغهای عقب با ساختار پیوسته، چندان متفاوت از جک S5 نیستند. سادگی و فقدان خطوط حجمدهنده روی درپوش صندوق، ارزش طراحی سیهول X6 را پایین میآورد و ادوات پلاستیکی پایین سپر، آزادهنده به نظر میرسند. در کمال تعجب، جایگاه نصب پلاک روی بدنهی فلزی نیست و داخل سپر تعبیه شده است که در مقایسه با جک S5، پسرفت طراحی محسوب میشود.
ابعاد سیهول X6 مشابه جک S5 است. این خودرو با طول ۴,۵۰۵ میلیمتر، عرض ۱,۸۵۰ میلیمتر، ارتفاع سقف ۱,۶۹۸ میلیمتر و فاصله محوری ۲,۶۶۰ میلیمتر تولید میشود.
طراحی داخلی و کابین جک KMC X5
داشبورد و ادوات داخلی سهول X6، بسیار متفاوت از جک S5 است و کاملا مدرن به نظر میرسد. از سویی دیگر، چیدمان تجهیزات مختلف و طراحی فرمان، هماهنگ با سبکهای جدید نیست.
نمایشگر لمسی ۱۲/۸ اینچ روی داشبورد، بزرگ و کاربردی به نظر میرسد اما خارج از عرف است و ظاهر کلی در نمای داخلی را بدفرم جلوه میدهد. شرکت سازنده برای طرح فرمان، حالت D شکل با حاشیهی نقرهای رنگ استفاده کرده که البته میتوان مورد پسند همه نباشد. پشت فرمان، پنل دیجیتال ۷ اینچ مشابه دیگر خودروهای چینی است.
صندلیهای اسپرت با خط دوختهای منظم، جذاب به نظر میرسند و هماهنگی چشمنواز با طراحی داشبورد دارند. داخل تودریها نیز مواد نرم مبله استفاده شده است. طراحی کنسول میانی و چیدمان کلیدهای این قسمت، به خوبی انجام شده و فراتر از خودروهای چینی معمول در بازار ایران جلوه میکند. از دیگر ابتکارات جالب، میتوان به کلید گردان برای انتخاب حالت رانندگی اشاره کرد.
در مجموع میتوان از طراحی نمای داخلی سهول X6 رضایت داشت و آنرا مورد پسند عامهی مردم ایران دانست. خودرو فضای مناسب ۴ سرنشین بلند قد و صندوق بار ۴۸۵ لیتر با امکان خواباندن صندلی عقب و حمل بار ۱۸۱۶ لیتر دارد.
پیشرانه و تجهیزات فنی جک KMC X5
مطابق پیشبینی، موتور ۱/۵ لیتر توربوشارژ با قدرت ۱۵۰ اسب بخار و گشتاور ۲۳۰ نیوتنمتر روی سهول X6 نصب شده که اتفاقا ضعیفتر از جک S5 مونتاژ کرمان موتور است. مدل ۱/۵ لیتری که با عنوان S5 فیسلیفت هماکنون در ایران عرضه میشود، ۱۷۴ اسب بخار قدرت و ۲۵۱ نیوتنمتر گشتاور دارد.
گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک دبل کلاچ برای سهول X6 مشابه جک S5 است. با این شرایط، میانگین مصرف سوخت ۷/۵ تا ۸/۵ لیتر در صد کیلومتر، نهایت سرعت ۱۹۰ کیلومتر برساعت و سرعتگیری صفر تا صد کیلومتر برساعت ۱۲ ثانیه برای سهول X6 وجود دارد.
امکانات رفاهی و تجهیزات ایمنی جک KMC X5
بنابر آنچه رسانههای چینی منتشر کردهاند، مهمترین امکانات سهول X6 عبارتند از کیسه هوا راننده و سرنشین جلو – کیسه هوای جانبی جلو (۴عدد)، دوربین پارک، مولتی مدیا با خروجی AUX و ورودی IPOD و USB، رابط بلوتوث، سیستم صوتی ۶ بلندگو، کلیدهای مولتی مدیا روی فرمان، خروجی ۱۲ولت، سانروف، آینه های جانبی برقی همراه با گرمکن – آینه های جانبی تا شونده برقی – روشن شدن اتوماتیک چراغ های جلو، چراغ های مه شکن، چراغ های عقب LED، امکان تنظیم ارتفاع نور چراغ های جلو، چراغ راهنما روی آینه، دیمر (تنظیم کننده نور صفحه کیلومتر)، کامپیوتر سفری، صندلی و فرمان چرم، تظیم برقی صندلی راننده با حافظه، گرمکن صندلی های جلو، اخطاردهنده فشار باد چرخ ها TPMS، فرمان برقی، قابلیت تنظیم غربیلک فرمان در ۲ جهت، تهویه مطبوع اتوماتیک دو کاناله، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران، استارت دکمه ای و سیستم ورود بدون کلید.
در بحث پایداری، ترمز چهار چرخ دیسک و مجهز به سیستم ضدقفل برای هر چهارچرخ (ABS چهار کاناله)، سیستم ترمز کمکی هیدرولیک HBA، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، پایداری الکترونیکی ESC، کنترل خودرو در شیب HDC – HAC و ترمز پارک برقی EPB روی سهول X6 ارائه میشود.
قیمت جک KMC X5 در بازار جهانی و هزینه خرید برای ایران
سهول در کشورهای امریکای جنوبی، شامل بولیوی، کلمبیا و شیلی نماینده فعال دارد. کراساور X6 دنده اتوماتیک برای این مناطق، به قیمت ۱۵ هزار دلار عرضه شده است. باتوجه به ارزش دلار بازار آزاد، احتمالا سهول X6 مونتاژ کرمان موتور، هزینهی خرید ۱/۵ میلیارد تومانی خواهد داشت.