چگونه از اطلاعات تلفن در مقابل کلاهبرداران محافظت کنیم؟
امروزه داده های شخصی ارزشمندتر از همیشه بوده و اغلب از آنها به عنوان نفت عصر دیجیتال یاد می شود و جای تعجب نیست که کلاهبرداران منتظرند تا از آن ها سوء استفاده کنند. از فیشینگ گرفته تا سرقت هویت، عواقب کلاهبرداری های تلفنی می تواند بدتر از آن چیزی...
امروزه داده های شخصی ارزشمندتر از همیشه بوده و اغلب از آنها به عنوان نفت عصر دیجیتال یاد می شود و جای تعجب نیست که کلاهبرداران منتظرند تا از آن ها سوء استفاده کنند. از فیشینگ گرفته تا سرقت هویت، عواقب کلاهبرداری های تلفنی می تواند بدتر از آن چیزی باشد که انتظار دارید.
به گزارش سیناپرس، این مقاله به شرح تاکتیک هایی که کلاهبرداران برای دریافت شماره شما بکار می گیرند و نحوه محافظت از دادههای شما خواهد پرداخت.
اول باید بدانید چرا شماره تلفن شما ارزشمند است؟ در دنیای به هم پیوسته امروزی، شماره تلفن عاملی فراتر از یک سری ارقام است چراکه این شماره بخشی از هویت شما بوده و دروازه ای برای دستیابی به اطلاعات شخصی شما محسوب می شود.
شماره تلفنها اغلب به حسابهای مختلف آنلاین از رسانههای اجتماعی گرفته تا خدمات مالی مرتبط هستند. اگر کلاهبرداران بتوانند به اطلاعات شماره تلفن شما دست پیدا کنند، می توانند به سرعت آدرس، محل کار، هویت اعضای خانواده، سرگرمی ها و موارد دیگر را در مورد شما بیابند. همچنین دسترسی شما به حساب هایتان می تواند به کلاهبرداران کمک کند تا حساب های آنلاین شما را شناسایی کرده و به این حساب ها نفوذ کنند.
امروزه کلاهبرداران به طور فزاینده ای خلاق شده و از روش های پیچیده تری برای سوء استفاده از شماره تلفن بهره می برند. این موضوع می تواند شامل حملات smishing و vishing باشد که در آن کلاهبرداران سعی می کنند با جعل هویت نمایندگان خدمات مشتری، مقامات بانک، ماموران دولتی و حتی عزیزان شما، اطلاعات شخصی شما را به سرقت ببرند. گفتنی است که کلاهبرداران از هوش مصنوعی برای جعل هویت نزدیکان شما استفاده کرده و از شما درخواست کمک می کنند.
اگر نمی خواهید هیچ یک از این اتفاقات برای شما بیفتد، ابتدا به غرایز خود اعتماد کرده و بدانید اگر چیزی بیش از حد خوب به نظر می رسد، احتمالاً ایرادی وجود دارد. اجازه ندهید کلاهبرداران شما را با جوایز یا وعده معاملاتی جذاب فریب دهند و مقابل آن ها مقاومت کنید. همچنین درباره فوریت موضوع شک داشته باشید چراکه کلاهبرداران اغلب از عامل فوریت استفاده کرده و شما را تحت فشار قرار می دهند تا سریع اقدام کنید، باید بدانید که سازمانهای قانونی هرگز این کار را انجام نمی دهند.
همچنین اطلاعات فرستنده را به دقت بررسی کنید. کلاهبرداران اغلب از آدرسهای ایمیل، شماره تلفن یا آدرسهای اینترنتی وب سایتهایی استفاده می کنند که بسیار شبیه به واقعی هستند. آنها با تغییرات کوچک برای مثال، 3 ممکن است با 8 یا m با rn جایگزین شود، سعی در گول زدن شما دارند. درضمن مراقب گرامر و املای ضعیف باشید.
در حالی که بهتر است همیشه نسبت به کلاهبرداری ها آگاه بوده و مراقب باشید، بهترین راه برای جلوگیری کرده از قربانی شدن این است که در وهله اول، هدف کلاهبرداری قرار نگیرید. این امر بدان معناست که اطلاعات خود را محافظت کنید.
رمزهای عبور خود را تقویت کنید
از رمزهای عبور قوی و منحصر به فرد برای همه حساب های آنلاین خود از جمله ایمیل و رسانه های اجتماعی استفاده کنید.
احراز هویت دو مرحله ای (2FA) را فعال کنید
احراز هویت دو مرحله ای یک لایه امنیتی اضافی اضافه می کند تا چنانچه اگر کلاهبرداران موفق به دریافت رمز عبور شما شوند، نتوانند به حساب های شما دسترسی داشته باشند.
از بازکردن پیوندها و پیوست های مشکوک خودداری کنید
مراقب پیامهای ناخواسته یا ایمیلهای حاوی لینک باشید. کلاهبرداران پیوندهای مخرب زیادی ارسال می کنند تا شما را فریب دهند بنابراین روی هیچ پیوندی کلیک نکنید یا پیوستهایی را از منابع ناشناس دانلود نکنید.
به طور منظم فعالیت حساب را مرور کنید
شما باید حساب های آنلاین خود را به صورت دوره ای بررسی کنید، به خصوص هر حسابی که به امور مالی شما مرتبط است. مراقب هرگونه دسترسی غیرمجاز، تراکنشهای ناآشنا، یا فعالیتهای مشکوک باشید.
اطلاعات شخصی را خصوصی نگه دارید
محافظت از شماره تلفن شما فقط به منظور ایمن کردن یک نقطه ورود نیست بلکه در مورد محافظت از کل هویت دیجیتال شما است.به گزارش سیناپرس، حفظ حریم خصوصی و امنیت آنلاین نیازمند تلاش مداوم است که باعث تضمین آرامش خاطر شماست. با اقدام و حفظ اطلاعات شخصی، تجربه آنلاین ایمن تری را برای خود و کسانی که با آنها تعامل دارید، تضمین کنید.
مترجم: مهگل غفاری
منبع: newatlas