تامین آب سالم زوار اربعین با نصب دستگاه‌های تصفیه آب گالنی


تامین آب سالم زوار اربعین با نصب دستگاه‌های تصفیه آب گالنی

یک شرکت دانش بنیان تولید دستگاه تصفیه آبی را در دست دارد که توانسته است این محصول را در راهپیمایی اربعین به کار بگیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، یک شرکت دانش بنیان تولید دستگاه تصفیه آب را در دست دارد و توانسته بازار خوبی برای این محصول در داخل کسب کند.

علی اکبر بابالو، رئیس هیات مدیره این شرکت در خصوص نحوه عملکرد این محصول گفت: این محصول، برای آب های شیرین که دارای آلودگی‌های میکروبی، گنداب، کدورت، گل و لای و ذرات جامد هستند، کاربرد دارد و می تواند میزان این آلودگی ها را کاهش دهد.

وی در خصوص کاربست این محصول در راهپیمایی اربعین، افزود: یکی از معضلات و مسائل در جریان راهپیمایی اربعین، رها شدن بطری ها و لیوان های یکبار مصرف است که علاوه بر آلودگی بصری و هزینه های تولیدی، می تواند برای محیط زیست بسیار زیان آور باشد.

بابالو افزود: مضاف بر اینکه حتی موکب هایی که مخازنی برای تهیه آب سرد، تدارک دیده اند، هم نمی توانند آبی با کیفیت مطلوب ارائه کنند چون اغلب این آب ها، آب تصفیه شده RO بوده که آب تلخی است و عمدتا هم املاح مفید خود را از دست داده است و نه تنها برای مردم منطقه مفید نیست که در دراز مدت می تواند مسائل و مضراتی را به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: در بررسی که از آب شهری نجف و کربلا داشتیم، به این ارزیابی رسیدیم که آب آنها شور نیست و تنها ایراد آن کیفیت پایین آب است که طی آن، آب کدر دیده شده و بعضا گندآب دارد که با تصفیه ساده به راحتی می توان آن را به کیفیت مطلوب رساند و همه املاح مفید آب اعم از کلسیم و منیزیم را حفظ کرد. بنابراین، راهپیمایی اربعین فرصت مهمی برای خدمت رسانی شرکت ما به زائرین جهت دسترسی به آب سالم و با کیفیت است.

بابالو، در خصوص اینکه نصب این دستگاه، نیازمند چه امکاناتی است، توضیح داد: نصب این دستگاه در موکب ها امکانپذیراست و می تواند جایگزین مناسبی برای حجم گسترده آب معدنی ها و لیوان های یکبار مصرف باشد.

وی همچنین افزود: چون در فصل گرم سال به سر می بریم، می توانیم در یک کار شبکه ای و گروهی با شرکت هایی که تولید دستگاه های آب سردکن را در دست دارند، کاری مشترک را ارائه کنیم و ضمن تصفیه آب آن را به آبی خنک تبدیل کرده و به زائران ارائه کنیم و در جای جای مسیر نصب و در دسترس قرار دهیم.

رئیس این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه نمونه مشابهی از محصول این شرکت آن چنان که باید وجود ندارد، گفت: اخیرا یک شرکت امریکایی انگلیسی که غشا خود را از یک شرکت آلمانی تهیه می کند، مشابه چنین محصولی را وارد بازار کرده است، دستگاه های متداول در بازار مثل دستگاه های چند مرحله ای هم هزینه های بسیار بالا و هم هدر رفت قابل توجهی دارند یعنی برای تهیه یک لیوان آب تصفیه شده عملا ده لیوان آب را هدر می دهند که با توجه به وضعیت کم آبی که در آن بسر می بریم، بسیار می توانند مساله ساز باشند.

وی همچنین افزود: دستگاه های متدوال به دلیلی داشتن پمپ، مصرف برق بالایی دارند و چون در طراحی آنها مخزن تخلیه آب تعبیه شده است، این امر خود باعث ماندگی آب می شود و املاح مفید آب را از بین می برند که می تواند به تشدید ناراحتی قلبی و سنگ کلیه بیانجامد، این در حالی است که محصول دانش بنیان ما نه به برق نیاز دارد و نه هدر رفت آب دارد.

بابالو در بیان دیگر مزیت‌های دستگاه تصفیه آب گالن بحران گفت: دستگاه های متداول نیاز به تعویض فیلتر های متعدد داشته و هر بار چیزی حدود یک میلیون تومان هزینه تعویض فیلتر دارند این در حالی است که محصول ما نیاز به تعویض فیلتر ندارد و فیلتر سرامیکی آن بعد از مدتی تنها نیاز به شست و شو دارد و با توجه به حجم مصرفی ای که در مراسم اربعین وجود دارد، تنها یکبار نیاز به شست و شو پیدا کند.

وی تصریح کرد: برآورد ما با توجه مسافت راهپیمایی اربعین این است که هزار و ۵۰۰ دستگاه به فاصله هر عمود می تواند مفید باشد و هزینه نصب و راه اندازی هر یک از این دستگاه ها چیزی حدود سه میلیون تومان است که عملا بار مالی چندانی محسوب نمی شود.



(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق