خواص گوشت شتر برای سلامت بدن و درمان بیماری‌ها


سایک نیوز به نقل از ایرنا: گوشت شتر یکی از لذیذترین گوشت‌ها با خواص و فواید متعددی برای سلامتی است که می‌توانید با خیالی آسوده از آن به میزان مناسب استفاده کنید. شتر، پستاندار است و دارای پاهای دراز و برآمدگی در پشت آن است. دو نوع شتر...

خواص گوشت شتر برای سلامت بدن و درمان بیماری‌ها

سایک نیوز به نقل از ایرنا: گوشت شتر یکی از لذیذترین گوشت‌ها با خواص و فواید متعددی برای سلامتی است که می‌توانید با خیالی آسوده از آن به میزان مناسب استفاده کنید.

شتر، پستاندار است و دارای پاهای دراز و برآمدگی در پشت آن است. دو نوع شتر وجود دارد. شترهای درومداری و شترهای باکترین. شترهای درومداری دارای یک کوهان و شترهای باکترین دارای دو کوهان هستند. شترها همچنین به عنوان کشتی‌های بیابان شناخته می‌شوند زیرا می‌توانند بدون نوشیدن آب به مدت طولانی زندگی کنند. متوسط عمر یک شتر ۳۰ تا ۵۰ سال است. در صورت کمبود غذا و آب، چربی‌های شتر می‌توانند چربی‌هایی را که در بیابان مصرف می‌کنند، را در کوهان های خود ذخیره کنند.

شترها منبع عالی شیر و گوشت هستند. گوشت شتر منبع غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی (سدیم، پتاسیم، آهن، مس، روی و منیزیم)، پروتئین‌ها و ایمونوگلوبولین‌ها است. شیر شتر حاوی ویتامین C بیشتری نسبت به شیر گاو است. شیر شتر دارای چربی کم و لاکتوز است. برای تهیه بستنی، پنیر و کره می‌توان از شیر شتر استفاده کرد.

گوشت شتر

شتر منبع خوبی از گوشت است و گوشت شتر به دلیل مقدار زیاد مواد مغذی موجود در آن مشهور است. گوشت شتر نسبت به سایر گوشت‌های قرمز چربی کمتری دارد. گوشت شتر به طور عمده در مناطقی از جمله عربستان سعودی، مصر، سوریه، لیبی، سودان، اتیوپی، قزاقستان و سومالی مصرف می‌شود. اما این ماده را باید در همه نقاط جهان مصرف کرد زیرا سرشار از مواد معدنی، پروتئین و ویتامین‌ها است.

فواید و مزایای گوشت شتر

سرشار از پروتئین

گوشت شتر غنی از پروتئین است و دارای کلسترول کمی است. افراد مبتلا به دیابت و کلسترول بالا می‌توانند از گوشت شتر استفاده کنند زیرا این گوشت برای آنها بسیار مفید است. سطح کلسترول موجود در گوشت شتر حتی نسبت به گوشت گاو، بز، شتر مرغ و طیور نیز پایین‌تر است. بنابراین گوشت شتر به دلیل داشتن چربی کم و کلسترول پایین می‌تواند به عنوان جایگزین گوشت گاو، مخصوصا برای افراد مسن استفاده شود.

بهبود درد مفاصل

گوشت شتر سرشار از کلسیم و فسفر است؛ از این رو برای افرادی که از درد مفاصل رنج می‌برند بسیار مفید و اثر بخش است.

مناسب برای دستگاه گوارش

ویژگی‌های منحصر به فردی مانند خاصیت طعم دهندگی و معطری که گوشت شتر دارد سبب می‌شود تا مصرف آن ترشح شیره معده را افزایش داده و قدرت جذب آن را بالا ببرد.

پیشگیری از سرطان

گوشت شتر نقش حیاتی در پیشگیری از سرطان دارد. گوشت شتر حاوی اسید لینولئیک چرب غیر اشباع است، این اسید چرب از تعامل با سایر اسیدهای چرب اشباع نشده جلوگیری می‌کند و منجر به پیشگیری از سرطان می‌شود. گوشت شتر دارای انرژی مناسب برای سلول‌های عصبی است که از این انرژی برای رفع خستگی مغز، فرسودگی و درد عصبی استفاده کنند.

سرشار از ویتامین ها

گوشت شتر سرشار از ویتامین‌هایی مانند ویتامین A و ویتامین B است که باعث حفظ سلامت پوست و سلول‌های غشای مخاطی انسان می‌شود. همچنین سیستم ایمنی بدن را به مبارزه با عفونت‌های خارجی برمی‌انگیزد. عملکرد دیگر ویتامین A این است که مانند آنتی اکسیدانی عمل می‌کند و از سلول‌ها در برابر سرطان و سایر بیماری‌ها محافظت می‌کند. در بدن انسان، ویتامین B برای تبدیل گلوکز به انرژی مورد نیاز است. همچنین برای عملکرد اساسی سیستم عصبی ضروری است و کمبود آن می‌تواند منجر به استرس، اضطراب و افسردگی شود. بنابراین گوشت شتر منبع عالی ویتامین B است.

سرشار از آهن

گوشت شتر منبع غنی آهن است. آهن یکی از مواد بنیادی مربوط به هموگلوبین خون بوده که خطر ریسک ابتلا به کم خونی را کاهش می‌دهد. به همین دلیل به افراد مبتلا به کم خونی سفارش می‌شود حتما مصرف این گوشت را در لیست تغذیه خود قرار دهند.

فاقد مواد هورمونی

یکی ارزشمندترین خاصیت‌های گوشت شتر، بدون هورمون بودن آن است زیرا این حیوان اغلب در طبیعت بوده و مراکز پرورش آن بسیار محدود می‌باشد.

جلوگیری از بیماری های قلبی

تمام گوشت‌های قرمز حاوی مقدار زیادی چربی هستند و دریافت این چربی‌ها در بدن باعث بروز بسیاری از بیماری‌های قلبی عروقی از جمله بیماری‌های قلبی و فشار خون بالا می‌شود. همانطور که می‌دانیم گوشت شتر چربی کمتری دارد، بنابراین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و بیماری‌هایی مانند چاقی و سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد.

تقویت بدن

اگر به دنبال یک ماده غذایی غنی و پر کالری می‌گردید مصرف گوشت شتر به شما توصیه می‌شود، چرا که علیرغم مضرات کم، دارای کالری بسیار زیادی است.

خواص گوشت شتر برای قوای جنسی

از زمان‌های بسیار قدیم و در طب سنتی برای برطرف نمودن ضعف قوای جنسی، مصرف گوشت شتر توصیه می‌شده است زیرا روی موجود در آن موجب تقویت قوای جنسی می‌شود.

درمان بسیاری از بیماری ها

گوشت شتر در درمان بیماری‌های مختلف مفید است که عبارتند از:

گوشت شتر می‌تواند تب فصلی، درد سیاتیک و درد شانه را درمان کند.

سوپ گوشت شتر می‌تواند موجب درمان کدر شدن قرنیه و تقویت بینایی شود.

از چربی شتر برای کاهش درد بواسیر استفاده می‌شود.

از چربی موجود در گوشت شتر می‌توان برای از بین بردن کرم استفاده کرد.

ریه‌های خشک شتر می‌توانند آسم را به ویژه در صورت مصرف با عسل درمان کند.

کاهش وزن

همچنین گوشت شتر به کاهش وزن کمک می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که گوشت شتر به دلیل داشتن چربی کم از سایر گوشت‌ها بهتر است، بنابراین مصرف گوشت شتر برای کاهش وزن سالم و مفید است.

درمان سرفه

همانطور که می‌دانیم سرفه بسیار نگران کننده است و ما را در فعالیت‌های روزمره با مشکل مواجه می‌کند. سرفه باعث می‌شود گلوی ما دچار درد و خارش شود؛ برای کنترل سرفه، کبد شتر را سرخ کرده و با خیساندن آن در آب داغ، مایعی تهیه کنید. با نوشیدن این مایع به مدت ۳ بار در روز گلوی شما خوب می‌شود.

طعم خوب

طعم خوب گوشت شتر مورد علاقه بسیاری از مردم به ویژه برای جهان عرب است. بسیاری از رستوران‌ها در ابوظبی، دبی و ریاض غذاهای تهیه شده توسط گوشت شتر را به دلیل طعم خوشمزه آن، سرو می‌کنند.

خواص گوشت شتر در بارداری

وجود انواع ویتامین‌ها به ویژه ویتامین B، فسفر و کلسیم در گوشت شتر در رشد جنین مؤثر و مفید است.

ترکیبات موجود در گوشت شتر از بسیاری از اختلالات رشد جنین جلوگیری می‌کند.

مصرف این گوشت قرمز از زایمان زودرس جلوگیری می‌کند.

کالری فوق‌العاده ای که در گوشت شتر وجود دارد برای بانوان شیرده بسیار مفید است.

فواید گوشت شتر برای کودکان

به دلیل داشتن کالری فراوان، مصرف گوشت شتر برای کودکان به ویژه کودکان دارای تحرک بالا توصیه می‌شود.

در سنین رشد کودکان، به سبب دارا بودن کلسیم و فسفر بالا مناسب است.

برای کودکانی که هنوز قادر به حرکت نیستند بهتر است از روغن قلم شتر استفاده گردد.

دلیل سالم بودن گوشت شتر برای ما

دلایل زیادی ثابت می‌کند که گوشت شتر برای ما بسیار سالم است. وجود برخی از مواد غذایی گوشت شتر مانند پروتئین نسبت به انواع دیگر، آن را منحصر به فرد می‌کند.

گوشت شتر حاوی چربی و کلسترول کم است، بنابراین برای ما بسیار سالم است.

گوشت شتر حاوی ویتامین‌های زیادی است؛ این ماده غذایی چند ویتامینه برای ماهیچه‌های ما بسیار مناسب است.

گوشت شتر اسیدهای آمینه اساسی مورد نیاز بدن ما را تأمین می‌کند. این ماده حاوی اسیدهای آمینه مانند:met، Val، Trp، his، ile و leu است.

جویدن گوشت شتر بسیار آسان است و به همین دلیل برای افراد مسن مناسب است.

گوشت شتر آبدار است بنابراین می‌توان آن را در سوپ ها اضافه کرد تا عطر و طعم آن را افزایش دهد.

نمودار تغذیه ای گوشت شتر

اگر ۱ کیلوگرم گوشت شتر مصرف کنیم، مواد مغذی موجود در آن به شرح زیر است:

کالری: ۱۰۰۰

کربوهیدرات: صفر درصد

چربی: ۹ گرم

پروتئین: ۲۱۳ گرم

ارزش غذایی موجود در گوشت شتر کمی بیشتر از سایر گوشت‌هاست و در این بین گوشت شتر جوان بهتر است، بنابراین باید در سراسر جهان در کنار گوشت گوسفند، بز و گاو به بازار عرضه شود. علاوه بر این، گوشت شتر برای بسیاری از بیماری‌های مهلک از جمله فشار خون، بیماری قلبی و سرطان اثرات درمانی زیادی دارد، بنابراین باید بدون توجه به ارزش‌های فرهنگی آن، بیشتر در برنامه غذایی روزانه ما استفاده شود.

مضرات گوشت شتر

به گزارش وب گاه نمناک، در بین اجزای شتر، مانند کوهان آن دارای چربی زیادی است به همین علت مصرف آن برای افراد دارای بیماری قلبی عروقی و مسن توصیه نمی‌گردد.



هورمون اکسی توسین؛ درمان آلزایمر