واکنش وزارت علوم به شایعه اخراج اساتید از دانشگاه


واکنش وزارت علوم به شایعه اخراج اساتید از دانشگاه

آموزش عالی در دومین هفته از شهریور روزهای پُرخبری را گذراند؛ شماری از رسانه‌ها گزارش‌هایی نادرست درمورد قطع همکاری دانشگاه‌ها با برخی استادان منتشر کردند.

به گزارش مشرق، دومین هفته شهریور در حالی به پایان رسید که به دلیل فرارسیدن اربعین حسینی و عزیمت شمار زیادی از عاشقان سالار شهیدان به سوی کربلای معلی، از تعداد رویدادهای رسمی برگزارشده در ستاد وزارت علوم و دانشگاه‌ها کاسته شد. با وجود این، موضوع جنجالی قطع همکاری با برخی استادان دانشگاه همچنان تیتر اول برخی رسانه‌ها بود اما وزارت علوم در این مورد توضیح داد.

وزارت علوم با انتشار داده‌نمایی (اینفوگرافی) درمورد قطع همکاری با ۵۸ استاد دانشگاه توضیح داد. از این فهرست ۵۸ نفره، سه نفر مربوط به دانشگاه‌های علوم پزشکی و ۱۷ نفر دیگر مربوط به دانشگاه آزاد هستند.

همچنین از ۳۸ نفر باقیمانده؛ پنج نفر اکنون عضو هیأت علمی هستند و از جایگاه مدیریتی کنار رفته یا خود استعفا کرده‌ و جابه جا شده‌اند. همچنین هفت نفر اصلاً هیات‌علمی نبودند، قرارداد حق‌تدریس داشتند که دانشگاه با آنها قطع ارتباط کرده است. سه نفر از استادان هم در بیرون از دانشگاه پرونده قضایی دارند و در وضعیت تعلیق موقت به سر می‌برند. افزون بر این، با هفت نفر به دلیل رکود علمی یا تبدیل وضعیت نشدن قطع همکاری شده است.

۲ نفر هم به دلیل پاسخ منفی استعلام از نهادها و مراجع امنیتی در وضعیت قطع همکاری قرار دارند. هفت نفر عضو هیات‌علمی حکم رسیدگی تخلفات انتظامی و اعضای هیات‌علمی دارند و به صورت موقت تعلیق شده‌اند. ۳ نفر بازنشسته، ۳ نفر در حال کار هستند ولی در هیات‌ رسیدگی تخلفات انتظامی اعضای هیات‌علمی پرونده دارند ولی هنوز حکم صادر نشده است. یک عضو هیات‌علمی بدون اطلاع از کشور خارج شده و بلاتکلیف است.

واکنش وزارت علوم به شایعه اخراج اساتید از دانشگاه

در این هفته مدیران حوزه‌های مختلف وزارت علوم نیز از فرصت پیش‌آمده کاهش کارهای ستادی استفاده کرده و با سرکشی به مناطق مختلف از مشکلات دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مطلع شده و شرایط را برای توسعه زیرساخت‌ها فراهم کردند.

پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم با همراهی مدیرکل سیاست گذاری و برنامه ریزی پژوهشی این وزارتخانه از مجتمع آموزش عالی اسفراین و زیرساخت‌ها، اماکن ورزشی، سراهای دانشجویی، فضاهای آموزشی، پژوهشی، آزمایشگاهی و کارگاهی مجتمع آموزش عالی اسفراین بازدید کرد و گفت: بیشتر نکات و مواردی که در این سفر به آنها اشاره شده را یادداشت کردم و حتما با مجموعه‌ ستادی وزارتخانه گردش کار می‌شود و امیداریم بتوانیم اتفاقات خوبی را برای مجتمع آموزش عالی اسفراین رقم بزنیم.

البته صالحی بعد از اسفراین به هرمزگان رفت و از دانشگاه هرمزگان و زیرساخت‌ها، فضاهای آموزشی، پژوهشی، آزمایشگاهی و کارگاهی این دانشگاه بازدید کرد. وی در این بازدید، طراحی رشته‌های این دانشگاه بر اساس نیازهای منطقه و استان را مهم‌ترین مزیت دانشگاه هرمزگان دانست.

وحیدحدادی اصل قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رییس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی این وزارتخانه نیز در اجلاس رؤسای دانشگاها، پارک های علم و فناوری و مدیران همکاری های بین المللی دانشگاه های شمال غرب کشور در دانشگاه شهید مدنی در تبریز شرکت کرد و گفت: وزارت علوم به دنبال تسهیل فعالیت‌ و برنامه‌های اجرایی دانشگاه‌های منطقه سه کشور است تا بتوانیم از ظرفیت مراکز آموزش عالی این منطقه در راستای گسترش دیپلماسی علمی در سطح بین الملل استفاده کنیم.

مسعود گنجی رییس صندوق رفاه دانشجویان هم به دانشگاه جیرفت رفت و در بازدید از سراهای دانشجویی و تجهیزات رفاهی دانشجویان این دانشگاه گفت: توسعه زیرساخت‌های خوابگاهی دانشجویان در دانشگاه جیرفت نسبت به بازدید سال گذشته که از این دانشگاه داشتم، عینی و قابل تحسین است.

همچنین مدیر کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به اصفهان رفت و در دیدار با مقامات این دانشگاه گفت: به دانشگاه‌هایی که هنوز اصرار به ادامه فعالیت دبیرخانه شورای موارد خاص در معاونت آموزشی دارند تاکید داریم که این دبیرخانه به معاونت دانشجویی منتقل شود.

ابوالفضل دانشور اضافه کرد: استقرار دبیرخانه شورای بررسی موارد خاص در معاونت دانشجویی، صراحت قانونی و آیین‌نامه ای دارد و دانشگاه هایی که این کار را انجام ندادند تخلف کرده اند.

وی استقرار دبیرخانه شورای بررسی موارد خاص دانشجویی در معاونت دانشجویی دانشگاه‌ها را ضروری دانست و اظهار داشت: شورای بررسی موارد خاص، کاری متفاوت با شوراهای آموزشی دانشگاه‌ها دارد زیرا شورای آموزشی فقط به اِعمال مقررات آموزشی می پردازد و با مسائل و گرفتاری دانشجو در حین تحصیل کاری ندارد.

نشست تخصصی روسای ادارات رفاه و خوابگاه‌های دانشجویی

همچنین در هفته ای که گذشت، نشست تخصصی روسای ادارات رفاه و خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور به میزبانی صندوق رفاه دانشجویان در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. رییس صندوق رفاه دانشجویان در این نشست گفت: در سال ۱۴۰۰، دانشجویانِ سراسر کشور از ۵۰۳ میلیارد ریال وام دانشجویی بهره مند شده بودند که در حال حاضر این رقم به ۱۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

گنجی به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اشاره و خاطرنشان کرد: ماده ۷ و ۸ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در رابطه با ساخت خوابگاه‌های دانشجویان متاهل و وام ودیعه مسکن متأهلی می‌باشد یعنی ماده ۷ این قانون ناظر بر ساخت خوابگاه‌های دانشجویی و ماده ۸ آن در خصوص ودیعه‌ مسکن دانشجویان متاهل است.

وی به افزایش میزان ودیعه مسکن دانشجویان اشاره و عنوان کرد: تا سال ۱۴۰۰ وام ودیعه مسکن در تهران حداکثر ۳۰ میلیون تومان و در ۸ شهر بزرگ کشور ۲۵ میلیون تومان و در سایر شهرها ۱۹ میلیون تومان بوده است، که این مبلغ در حال حاضر به ۷۰ میلیون تومان در تهران رسیده؛ یعنی بیش از دو برابر شده است.

راه‌اندازی پژوهشکده شیمی‌دارویی

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نیز از راه‌اندازی پژوهشکده شیمی‌دارویی در این سازمان خبر داد و افزود: طبق آمار موجود سالانه حدود ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات دارو و مواد اولیه و حدواسط دارویی به کشور هزینه می‌شود. بخش قابل توجهی از این واردات مربوط به مواد اولیه یا حد واسط دارویی و بهداشتی است که عمدتاً توسط صنایع شیمیایی و دارویی و آرایشی بهداشتی در کشور به محصولات نهایی تبدیل می‌شوند.

حسن زمانیان با تاکید بر هم‌افزایی این پژوهشکده با سایر موسسات فعال در حوزه شیمی دارویی خاطرنشان کرد: کسب و ایجاد دانش فنی تولید بسیاری از این مواد نیاز به توسعه و گسترش کیفی و تخصصی شدن پژوهشکده‌ های فعال در این حوزه دارد. بر همین اساس ایجاد پژوهشکده شیمی دارویی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران می‌تواند با سایر مراکز و موسسات فعال در زمینه تولید مواد اولیه و حدواسط دارویی هم‌افزایی داشته باشد. کسب و ایجاد دانش فنی تولید بسیاری از این مواد نیاز به توسعه و گسترش کیفی و تخصصی شدن پژوهشکده ‌های فعال در این حوزه دارد. بر همین اساس ایجاد پژوهشکده شیمی دارویی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران می‌تواند با سایر مراکز و موسسات فعال در زمینه تولید مواد اولیه و حدواسط دارویی هم‌افزایی داشته باشد.

وی تاکید کرد: پژوهشکده‌های فناوری‌های شیمیایی و زیست فناوری سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی از گذشته در این حوزه اقداماتی را انجام داده‌ و منشأ ایجاد چند شرکت دانش بنیان در این حوزه بوده‌اند، ایجاد پژوهشکده‌ای تخصصی در حوزه صنعت شیمی دارویی می‌تواند به شکل‌گیری و ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و همچنین تربیت نیروهای حرفه ای در این زمینه کمک کند.

بازگشت عاملی به دانشکده مطالعات جهان

حجت الاسلام و المسلمین سید سعیدرضا عاملی هم که طی سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۱ و ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹ رییس دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران بود، با حکم رییس دانشگاه تهران به عنوان رییس جدید دانشکده مطالعات جهان این دانشگاه منصوب شد، سید محمد مقیمی در حکم انتصاب رییس جدید دانشکده مطالعات جهان از تلاش‌های محمد سمیعی دانشیار دانشگاه تهران در مدت تصدی ریاست این دانشکده قدردانی کرد.

رییس دانشگاه تهران در حکم دیگری، فرامرز خدائیان چگنی استاد دانشگاه تهران را به عنوان رییس دانشکدگان علوم و فناوری‌های میان‌رشته‌ای دانشگاه تهران منصوب کرد. مقیمی در این حکم با اشاره به الگوی جامعه‌محور دانشکده‌های زیرمجموعه دانشکدگان علوم و فناوری‌های میان‌رشته‌ای دانشگاه تهران، از گسترش فناوری‌های پیشرفته نافع، اولویت‌دار و بی‌همتا در اقتصاد دانش‌بنیان همچنین همکاری و تعاملات گسترده داخلی و بین‌المللی در نوآوری‌های علمی و فناوری به عنوان مأموریت‌های ویژه این دانشکدگان نام برد.

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه چابهار و پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی

در هفته ای که گذشت دانشگاه بین المللی چابهار و پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های بالقوه در ساختارهای علمی، پژوهشی و آموزشی، تفاهم‌نامه همکاری ‌امضا کردند. در این تفاهم نامه در ۹ ماده و ۴ نسخه و به مدت پنح سال که به امضای عبدالغفور بادپا رییس دانشگاه بین ‌المللی چابهار و مرتضی توکلی رییس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی رسید، طرفین متعهد ‌شدند برای هم‌افزایی علمی، آموزشی و پژوهشی در جهت ایفای نقش مؤثر و فعال در مسئولیت‌ های اجتماعی و ‌در راستای تحقق اهداف متعالی نظام جمهوری اسلامی ایران، همکاری کنند.

اعلام اسامی پذیرفته‌شدگان ارشد

رییس سازمان سنجش آموزش کشور از اعلام اسامی پذیرفته‌شدگان نهایی آزمون ورودی دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۲ دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی خبر داد.

عبدالرسول پورعباس گفت: نتایج آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شده است.

وی خاطرنشان کرد: متقاضیانی که هم در ردیف پذیرفته‌شدگان یکی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی وابسته به وزارت علوم و هم در ردیف پذیرفته‌شدگان دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفته‌اند، فقط می‌توانند در یکی از کدرشته‌محل‌های قبولی ثبت‌نام کنند.

تمدید مهلت انتخاب‌رشته دانشگاه آزاد

مهلت انتخاب رشته متقاضیان رشته‌های با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی شرکت کننده در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ و همچنین صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی در مقاطع کاردانی و کارشناسی تا شنبه (۱۸ شهریور) تمدید شد. مهلت انتخاب رشته متقاضیان رشته‌های با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی شرکت کننده درآزمون سراسری (به جز رشته های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی) تا ساعت ۲۴ شنبه (۱۸ شهریور) تمدید شد.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

قتل خونین همسر با دستور زن خیانتکار+گفتگو با متهم