حوزه کودک نیازمند کار فرایندی است نه برنامهای
منبع خبر /
رسانه کودک /
19-06-1402
نشست سیاستگذاری «هفته ملی کودک» با حضور مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و نمایندگان نهادها و سازمانها برگزار شد.
علامتی با تأکید بر فعالیت ماندگار و اثربخش گفت: دستگاههای متولی، پیش از همه کانون باید به وظایف سازمانی خود، مسئولان و خانوادهها را متوجه و حساس کنند. همچنین باید سعی کنیم در حوزه کودک و نوجوان نگاه پروسهای داشته باشیم، نه پروژهای.
مدیرعامل کانون در ادامه یادآور شد: امسال هفته ملی کودک با چند سال قبل فرق دارد؛ چرا که پایان رسمی کرونا است. سال گذشته تا حد خفیفی وجود داشت؛ ولی امسال به کل مطرح نیست.
علامتی درباره تمدن غنی ایرانیاسلامی در مواجه با کودکان افزود: دشمنان ما را در حوزه کودک به نکتههایی متهم میکنند که کاملاً غلط است. در مبانی اسلامی اهمیت پرورش کودک آورده شده است. هرکس در دین ما به رفتار با کودکان خردهای گرفت به روایتی از پیامبر اکرم اکتفا کنید که وقتی امام حسن(ع) و امام حسین(ع) هنگام نماز با پیامبر بازی میکردند، پیامبر نمازشان را طولانی کردند تا این دو کودک از دوششان پایین بیایند.
وی افزود: این تمدن ۱۴۰۰ سال پیش اسلام بوده است. بهطورکلی توصیه میکنم این سیاستگذاری دست استانها و سازمانها را نبندد تا با خلاقیت پیش بروند. همچنین تقاضا دارم امسال بیایید هر مجموعه مردمنهادی را که در اطراف خودمان است کمک کنیم تا پای کار بیایند. اینکه یک کاسب صبح که به مغازه میآید پرچم یاحسین یا پرچم ایران را به بیرون مغازه نصب کند ارزشی بسیار بالاتر از تبلیغات سازمانها برای روز کودک است.
به گفته مدیرعامل کانون، امروز مقام معظم رهبری بیش از همه نگران کودکان و نوجوانان هستند و بیش از هر کسی دغدغه نسل فردا را دارند. رهبری در صحبتها و رهنمودهایشان بارهاوبارها به این امور پرداختهاند. همچنین دولت سیزدهم نیز نگاه خوبی به این امر دارند.
علامتی در پایان یادآور شد: ما دستاوردهای خوبی در حوزه علم و فناوری داریم و همانطور که رئیسجمهور نیز به این مسئله توجه کردهاند بحث فناوری را نیز مطرح کنیم. برای اجرای درست و آگاهیبخشی بیشتر حتما از ظرفیت دستگاهها استفاده خواهیم کرد و از فعالان این حوزه کمک میگیریم. همچنین مقارن با هفته کودک اکران پویانمایی سینمایی «بچهزرنگ» با موضوع محیطبانان و حیوانات رو به انقراض اکران خواهد شد. مهمترین دغدغه ما حفظ سلامت روان کودکان است
رئیس کانون زبان ایران بیان کرد: وقتی از روز کودک حرف میزنیم توجه ما به قشر آیندهساز کشور است. مهمترین دغدغه همه ما حفظ سلامت روان کودکان است، در همین زمینه از نظر من مهمترین نکته تأمین محتوایی است که به کودکان عرضه میشود. کانون زبان حدود ۱۱ هزار نفر جامعه کودک دارد. توجه ما برای انتخاب مدرس کودکان بیش از بزرگسالان است و شاید برایتان جالب باشد بدانید مدرسان کودک دورههای مهارتافزایی بیشتری نیز میگذرانند.
مهدی ذوالفقاری در ادامه عنوان کرد: همکاران ما در معاونت فرهنگی و معاونت تولید زحمتهای زیادی میکشند که برونداد آن فعالیتها باعث توجه بیشتر والدین به بچهها و همچنین افزایش اعتمادبهنفس کودکان و نوجوانان شده است. بخشی از این فعالیتها قصهگویی است که خیال را پرورش میدهد. کتابخانههای سیار کانون برای کودکان کمبرخوردار فعالیت میکنند
معاون تولید کانون پرورش بیان کرد: کتابخانههای سیار کانون با هدف همین ۲۰ هزار کودک کمبرخوردار حاشیهنشین که مطرح شد به روستاها میرود. اگر کنار هم قرار بگیریم میتوانیم گستره خدمات را افزایش دهیم.
محمدرضا کریمیصارمی افزود: پیامبر اکرم فرمودند «کسی که به کودکان محبت نکند از ما نیست» آن حضرت بر پنج مورد تأکید کردهاند. برای کودکانتان نام نیکو بگذارید، حق تحصیل را برایشان فراهم کنید، حق تفریح و بازی دارند، تغذیهشان را به بهترین نحو تهیه کنید و از اعمال خشونت پرهیز کنید.
نورالله مرادی، سخنگوی سازمان محیطزیست بیان کرد: جهان ما تحتتأثیر تغییر اقلیم قرار گرفته و این تغییر اقلیم در ادبیات، گفتار، فرهنگ، رفتار و کنشهای ما تأثیر عجیبی گذاشته است. در سازمان حفاظت از محیطزیست تأکید بر نسلسازی است؛ نسلسازی همراه با توسعه سواد محیط زیستی که بهعنوان ضروریات جدید زیست ما انسانها است که لازم است این نسلسازی از نهادهایی همچون کانون آغاز شود.
مرادی ادامه داد: متأسفانه ما در حوزه فرهنگ، محیطزیست را حذف کردهایم و بیشتر به جنبههای فیزیکی آن توجه کردهایم؛ درحالیکه بنا و پایه آن فرهنگ است و این دو بدون هم معنی ندارد. پس من تقاضا دارم در این حوزه بیشتر تولید ادبیات و همچنین خلق شخصیت کنیم.
علی پارسانیا، سرپرست اداره کل مشارکتهای اجتماعی و داوطلبانه وزارت ورزش و جوانان بیان کرد: بازه سنی که ما با آنها سروکار داریم ۱۸ تا ۳۵ است که جوان هستند و میتوانیم در حوزه نوجوانان کار کنیم. همچنین ما ۵۲۸ مرکز مشاوره تخصصی ازدواج و خانواده در کل کشور داریم و میتوانیم در روزهای هفته ملی کودک از این ظرفیت بهره ببریم.
وحید ایمانی، سرپرست روابط عمومی سازمان جوانان هلالاحمر بیان کرد: ما در هلالاحمر مراکزی به نام «غنچههای هلال» داریم که تاکنون تعدادشان به سه هزار مرکز رسیده است و در آنجا دو شیوهنامه جسمی و روانی اجتماعی بررسی میشود.
دیگر سخنرانان این نشست سمیهسادات ابراهیمی، مدیرکل حوزه مدیرعامل، فروهر معدنی، مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون، لیلا بابایی، مدیرکل سرگرمیهای سازنده و بازیهای رایانهای کانون، رئیس اداره ارزیابی آموزش اداره کل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران، مینا ذاکر، معاون آموزش و پژوهش کانون، رویا جانبالهی، رئیس اداره کودک شهرداری تهران، لیلا ولیزاده، رئیس مطالعات سازمان بهزیستی کشور، مجید اسماعیلی، مرجع ملی حوزه کودک دادگستری، جواد عبادی، مدیرکل تربیتی کمیته امداد و زهره مونسان، کارشناس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بودند.