رقابت اعضای ناتو در روسیهستیزی
روح الله مدبر گفت:کشورهای لتونی، لیتوانی و استونی که به سه ضلع افراطی ناتو مشهور هستند، در اقدامات ضد روسی در حال سبقت گرفتن از یکدیگر هستند.
پس از فروپاشی شوروی یکی از مسائلی که به دغدغهای برای کشورهای اروپای غربی و آمریکا تبدیل شد، کشورهای اروپای شرقی بودند که تا آن زمان عضو پیمان ورشو بودند؛ بنابراین نیاز بود که این کشورها به اردوگاه غرب آورده شوند؛ بطوریکه تحت هیچ شرایطی در آینده مجدداً نتوانند هم پیمان روسیه شوند؛ بنابراین مسأله گسترش ناتو به شرق از همان زمان دنبال میشود. روسیه نیز همیشه گسترش ناتو به شرق را غیر ضروری دانسته و آنرا تهدیدی برای امنیت ملی خود میداند. این دو نگرش حدود دودهه است که یکدیگر را به چالش میکشانند. تاکنون ۹ کشور از اروپای شرقی و ۳ کشور که زمانی بخشی از خاک شوروی بودند (لیتوانی، لتونی و استونی) به عضویت ناتو درآمدهاند.
در روز های گذشته خبری مبنی بر اخراج اتباع روس تبار از لتونی در رسانه های روسی مطرح شد خبری که با بایکوت رسانهای غربی ها چندان در مجامع بین المللی حرفی از آن زده نشد اما موضعی جدی در ارتباط با یکجانبه گرایی غربیها و کشور های طرفدار آن ها است.
روح الله مدبر کارشناس بینالملل در ارتباط با اخراج افراد روس تبار از کشور لتونی توسط دولت این کشور اظهار کرد: در ادامه سیاست روس هراسی غرب و فشاری که نه تنها دولت فدراسیون روسیه و بلکه اتباع این کشور با آن مواجه هستند کشور لتونی در اقدامی مغایر با متن منشور سازمان ملل متحد و کنوانسیونهای یونسکو و اصول اساسی حقوق بشر، تصمیم گرفته که ۶ هزار نفر از اتباع لتونیایی که اصلیت روس دارند را اخراج کنند. تنها به جرم آن که به زبان روسی صحبت میکنند.
وی گفت:نکته اول در این موضع آن است که ۶ هزار نفر از اتباع روس تبار لتونیایی افرادی هستند که در سال ۱۹۷۵ در زمان اتحاد جماهیر شوروی و بر مبنای دستور مقامات روس برای ایجاد زیر ساختهای لتونی به این کشور میروند. این افراد اکنون جز خانوادهها و نزدیکان دانشمندان روسی هستند که برای ایجاد زیرساختهای ساختمانی و ریلی و تولید و علم و دانش وارد لتونی شدهاند. اکنون خانوادههای این افراد بزرگ شدهاند و به سن پیری رسیدهاند. همین افرادی هستند که خدمات علمی به لتونی داشتهاند و هیچ ارتباطی نیز با دولت و کشور روسیه ندارند.
مدبر ادامه داد: دولت لتونی برای این افراد آزمونی قرار داده مبنی بر آن که باید در آزمون زبان لتونیایی شرکت کنند و این افراد به دلیل آن که در سنین بالا هستند امکان فراگیری و شرکت در آزمون فوق را ندارند. این افراد جمعیت قابل توجهای را در لتونی تشکیل میدهند. وی ادامه داد: این موضوع نشان دهنده آن است که کشورهای لتونی، لیتوانی، و استونی که به سه ضلع افراطی ناتو مشهور هستند برای اقدامات ضد روسی در حال سبقت گرفتن از یکدیگر هستند.
وی افزود: طبق مصوبه یونسکو که به عنوان رکن اصلی سازمان ملل شناخته میشود. زبان مادری جز حقوق اصلی افراد است و زبان مادری بدون مرز است و دولت ها نمیتوانند افراد را تنها به دلیل صحبت کردن با زبان مادری خود از حقوق اجتماعی محروم کنند؛ و اکنون لتونی با اخراج اجباری آنها اقدام کوچ اجباری را انجام میدهد. کاری که طبق مصوبات سازمان ملل و کنوانسیون های حقوق بشر مصداق جنایت جنگی محسوب میشود.
وی ادامه داد:امروز آمریکا و غرب با تحریک سایر کشورها در صدد هستند به واسطه شکستها سنگینی که از روسیه داشتند، بازی را به سمت اعمالی غیر انسانی و ضد بشری ببرند. وی ادامه داد:کاری که امروز لتونی بر علیه روسها و زبان روسیه انجام میدهد، در گذشته دولت غرب گرای اوکراین در سال ۲۰۱۴ انجام داد. بعد از کودتا در سال ۲۰۱۴ در آن کشور و ساقط شدن رئیس جمهور پیشین اوکراین، اولین کاری که دولت غربگرایی که بر سر کار آمد انجام داد، آن بود که ممنوعیت آموزش، گفتگو و انتشار زبان روسی را عملی کند.
مدبر تاکید کرد :انتظار میرود که مجامع بین المللی و سازمان ملل و کمیسیون عالی حقوق بشر در این موضوع منفعلانه عمل نکنند و برای دفاع از حقوق اتباع روسی ورود پیدا کنند. نکته نهایی آن است که ۳۰ درصد زبان مردم لتونی زبان روسی است و آن ها در کنار آن به زبان لتونی نیز سخن میگویند و همین موضوع میتواند باعث شود که برای سایر مردم لتونی دولت این کشور محدودیتهایی ایجاد کند که کاملا رفتاری غیر انسانی و ضد بشری است.