پادشاه بازارها در نیمه اول سال، کدام بود؟
به گزارش تجارتنیوز، بازار سرمایه، طلا، دلار، سکه و خودرو کاهشی بوده و از منفی یک تا منفی 10 درصد افت قیمت را تجربه کردهاند. این در حالی است که سپردههای بانکی تنها بازار سودده در نیمه نخست سال بوده است. مسالهای که سپردهگذاری در بانک را مجددا...
به گزارش تجارتنیوز، بازار سرمایه، طلا، دلار، سکه و خودرو کاهشی بوده و از منفی یک تا منفی 10 درصد افت قیمت را تجربه کردهاند. این در حالی است که سپردههای بانکی تنها بازار سودده در نیمه نخست سال بوده است. مسالهای که سپردهگذاری در بانک را مجددا برای مردم جذاب کرده است.
از دو سال قبل به این سو، سپردههای بانکی هیچ جذابیتی برای مردم نداشت و کمتر کسی حاضر بود در شرایط رشد عجیب قیمت در بازارهای مالی، پول خود را در بانک سرمایهگذاری کند و از بانک سالانه 20 تا 22 درصد سود دریافت کند. اما حالا مروری بر بازارها نشان میدهد در شرایط کساد سایر بازارها، سپردهگذاران بانکی تنها کسانی هستند که نه تنها زیان نکردهاند بلکه سود هم بردهاند.
بر اساس اعداد به دست آمده، بازدهی بورس و دلار به ترتیب منفی 1.3 و 1.9 درصد بوده است. وضعیت در بازار طلا و سکه امامی از این هم بدتر بوده است. بازدهی طلا منفی 8.3 و بازدهی سکه امامی منفی 10.2 درصد بوده است. یکی از پرطرفدارترین خودروهای موجود در بازار هم 206 تیپ دو است که قیمت آن هم دو درصد کاهش داشته و بازدهی این خودروی محبوب هم منفی بوده است.
در این میان بر اساس اطلاعات منتشر شده، سپردههای بانکی از ابتدای سال 1402 تا پایان مرداد ماه، 8.5 درصد به سپردهگذاران خود سود دادهاند و بالاترین بازدهی در میان بازارهای دارایی را به نام خود زدهاند.
از طرف دیگر نیز سپردهگذاری در بانکها، یک سرمایهگذاری بدون ریسک به شمار میرود و مخاطرات سرمایهگذاری در دیگر داراییها را ندارد.
در این شرایط، سپردههای بلندمدت بانکی بهترین مقصد برای پولهای نقد و سپردههای کوتاهمدتی بودند که به دنبال مقصدی برای سرمایهگذاری میگشتند. در نتیجه و با افزایش سپردهگذاری، نسبت پول به نقدینگی کاهش یافته است.
البته باید این نکته را هم تاکید کرد که سپردههای بانکی هم سنگر امنی برای سرمایههای مردم نبودهاند و میزان سود بانکها هم از تورم عقب مانده است. چون در حالی که سود بانکها 8.5 درصد بوده میزان تورم در این مدت حدود 13.5 درصد بوده است. بنابراین میتوان گفت در شرایط تورمی بازار همه ضرر کردهاند؛ برخی بیشتر و برخی کمتر.