سرلشکر باقری:قدرت پهپادی ما به جهان طعنه می‌زند


سرلشکر باقری:قدرت پهپادی ما به جهان طعنه می‌زند

رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت:این وظیفه ما باقی‌ماندگان است که علوم و معارف دفاع مقدس را تحلیل و بررسی کنیم تا نسل فعلی و آینده نسبت به آن آگاه شوند. حدود ۴۳ سال پیش جنگی علیه کشورمان آغاز شد که در حقیقت یک جنگ نیابتی بود.

سرلشکر باقری:قدرت پهپادی ما به جهان طعنه می‌زند

به گزارش ایران اکونومیست، سرلشکر محمد باقری که در همایش «دفاع مقدس و تأثیر آن بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران و منطقه غرب آسیا» در سازمان صنایع دفاع سخن می‌گفت،با اشاره به شرایط داخلی پیش از آغاز جنگ تحمیلی اظهار کرد: دشمنان پس از چند توطئه علیه انقلاب ناکام ماندند و به واسطه صدام که خواهان نادیده گرفتن «قرارداد الجزایر» و براندازی جمهوری اسلامی ایران بود و در مصاحبه‌های خودش هم این را اشاره کرد به کشورمان حمله کردند. این حادثه؛حادثه کوچکی نبود چون با انواع تهدید و تحریم‌ها همراه بود و درگیر حوادث گوناگون داخلی و خارجی و بی‌ثباتی سیاسی در ایران روبرو بودیم و پشتیبانی تسلیحاتی را از دست داده بودیم.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: طبیعی بود که دشمن تصور کند که با عملیات برق‌آسا خواهد توانست نظام نوپا را از پا در بیاورد. در تاریخ ۲۰۰ ساله‌ پیش از این حادثه، دشمنان در هرجنگی بخشی از خاک کشورمان را جدا کرده بودند. در جنگ ایران و روسیه در سال‌های ۱۸۱۲ و ۱۸۲۸ میلادی، منطقه قفقاز از بین رفت. در منطقه ترکمنستان در منطقه «آخال» بخشی از خاکمان جدا شد. در شرق ایران در سال ۱۸۵۷ ، افغانستان از ایران جدا شد و در جنگ‌های جهانی اول و دوم، کشور ما با وجود اعلام بی‌طرفی، به طول کامل تصرف شد. دچار بیماری و قحطی شدیم. این بیگانگان متجاوز بدون عذرخواهی و غرامت کشور را با هزاران مشکل رها کردند و به دست حکومت وابسته و سیاه پهلوی سپردند تا بتوانند غارت کنند. حکومت پهلوی اول بخشی از اروند و نخجوان را به کشورهای همسایه بخشید و پهلوی دوم بحرین را بدون جنگ واگذار کرد. طبیعی است دشمنان با مرور این شرایط بخواهند اقدامی علیه ما کنند.

سرلشکر باقری یادآور شد: با این سابقه بود که به طور طبیعی جنگ اتفاق افتاد. در عمل، عکس این سابقه تاریخی شکل گرفت. ارتش بعثی صدام که برای این تهاجم خود را در یک و نیم سال آماده کرده بود با تمام توان آماده شد و تمام استکبار غرب و شرق و پول اعراب مرتجع منطقه او را حمایت کردند. از نظر مالی و تجهیزات و سیاسی نیز حمایت شد. ملت ایران با جهاد، ایثار، ایستادگی، ابتکار، خلاقیت و رهبری امام توانست ورق را برگرداند. هشت سال ملت ایران جنگید و پیروز از میدان بیرون آمد.

وی یادآور شد: صدام و حامیان او اکنون چه وضعیتی دارند؟ ملت ما هم ببینید که چگونه با سربلندی مسیر خود را پیش می‌برد. این تاریخ‌سازی جدید، تصویر ذهنی را نسبت به ایران تغییر داد. این روند برخلاف همه محاسبات با پیروزی انقلاب اسلامی و اقتدار آن تغییر کرد. البته سابقه تاریخی کاملا تغییر کرد. تاریخ دفاع مقدس یک مبدا جدید تاریخی است. وظیفه ما بازماندگان این است که این واقعیت عینی را تبیین کنیم تا نسل‌ فعلی و آیندگان بدانند چه ذخیره‌ای در اختیار دارند تا به مشکلات امروز و فردا غلبه کنند و امور کشور را با اقتدار پیش ببرند.

سرلشکر باقری گفت: جنگ ذاتا ناپسند است. هر جنگ آسیب‌های فراوانی به بار می‌آورد. جنگی تحمیل شد که خواسته ملت ما نبود اما مردم از خود دفاع کردند. در کنار تمام خسارت‌های این جنگ، دفاع مقدس برکات فراوانی به همراه آورد که قابل دسته بندی است. این جنگ دستاوردهای دفاعی نظامی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی برای ما به همراه آورد.

وی درباره دستاوردها و برکات دفاع مقدس توضیح داد: دفاع مقدس باعث شد حوزه‌های علمیه ما وارد حوزه احکام جهاد و دفاع بشوند. بخش بزرگی از احکام الهی تدوین شد. تمامیت ارزی کشور ما تثبیت شد و دیگر کسی هوس نمی‌کند بخواهد به کشور تعرض کند. ارتش ما آبدیده شد و سطح عملیاتی و راهبردی جنگ را تجربه کرد و روش طرح‌ریزی و انجام عملیات در جنگ برایش دقیقا روشن شد. سپاه سازمان کوچکی بود و رشد کمی و کیفی کرد و وارد صحنه نظامی شد. در پایان جنگ سپاه داری سازمان رزم گسترده تعیین کننده شد.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: نیروهای مسلح در جنگ در تمامی ابعاد سخت،نرم و مغزافزار خود اتکا شدند و می‌دانند با چه رهنامه‌ای بجنگند و آیین نامه‌ها را چگونه تغییر بدهند و نیروی مسلح خود را برای نبردهای محتمل آینده آماده کنند. امروز و آینده انواع نبردها و تهدیدها را داریم اما در طرح‌ریزی و تدوین متون آموزشی و اجرا نیاز به بیگانگان نداریم. در دنیا همه کشورها مقلد چهار پنج کشور هستند. در دانشگاه‌های ما تفکر و تدبیر خودمان درباره جنگ‌ها تدریس می‌شود. ما به این خودباوری رسیدیم که بن بستی وجود ندارد و با ابتکار و خلاقیت توانستیم تحریم‌ها و محدودیت‌ها را دور بزنیم. وقتی در جنگ که بهترین مسأله است بن بست نباشد در تمام بخش‌ها نیز بن بستی نخواهد بود. قطعا برای کشور ما که هیچ نعمتی کم نداریم بن بست نخواهیم داشت.

این فرمانده دوران جنگ تحمیلی ادامه داد: ما در تمامی رسته‌های نبرد هوایی، زمینی و دریایی به ابتکارات و راهکارهای جدیدی دست یافته‌ایم. دستیابی به الگویی برای وارد کردن مردم در جنگ مانند بسیج مستضعفین یک تجربه بسیار بزرگ است و در هیچ جای جهان این الگو وجود ندارد. بسیج جزو افتخارات ملت ایران است و بعد دفاعی و امنیتی آن به تنهایی بسیار مهم است. بسیج یک بدنه پایان ناپذیر از جوانان توانمند و هوشیار است. آن‌ها در سپاه رشد کردند و سازماندهی شدند و در عملیات‌های متعدد بسیج نقش تعیین کننده داشتند. همچنین صنایع دفاعی ما رشد کمی و کیفی چشم‌گیر داشته است. روزی تحریم بودیم که نتوانیم چیزی از دیگران بخریم، اما اکنون ما را تحریم می‌کنند تا به کسی تجهیزاتی نفروشیم.


سرلشکر باقری با اشاره به طرح‌ریزی نبردهای مشترک و مرکب یادآور شد: موفق‌ترین عملیات‌های مشترک بین سپاه و ارتش و سایر یگان‌ها را در دفاع مقدس آموختیم و در نبرد مقابله با داعش مشکلی در انجام نبرد مشترک نداشتیم. موشک بالستیک جزو سلاح‌هایی بود که آمریکا به هیچ وجه به ما نداد و اکنون قدرت موشک بالستیک ایران در جهان برتر است. به همین نحو قدرت پهپادی ما هم افزایش یافت. در جنگ با یک اسباب‌بازی وارداتی کار پهپاد را با نصب دوربین در زیر آن آغاز کردیم ولی اکنون قدرت پهپادی ما به جهان طعنه می‌زند. مفهومی به اسم موازنه قدرت در جنگ شکل گرفت. در هر کدام از این موارد ضرورت موازنه قوا را درک کردیم. اهمیت بازدارندگی نظامی و دفاعی را با گوشت و پوست خود لمس کردیم. با جان و چشم خود باید مراقب باشیم بازدارندگی ما آسیب نبیند تا دیگران خیال تهاجم نکنند. اصول جنگ را در جنگ درک کردیم. ما در جنگ یاد گرفتیم که روش کارآمد مدیریت چیست. دفاع مقدس موجب شکل گیری، استحکام و رشد بازدارندگی شد. این، ما را در مقابل تمام تهدیدها حفظ می‌کند. چتر امنیت راهبردی در تمام عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی،فرهنگی و نظامی نمایش بازدارندگی است.

رییس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به جبهه مقاومت تأکید کرد: هنگامی که عملیات بیت‌المقدس تمام شد، رژیم صهیونسیتی در لبنان و فلسطین جنایت‌ می‌کرد. چطور جلوی آنها گرفته شد؟ یک روز دنبال بحر تا نهر بودند اکنون مسئولان آن با این مشکل مواجه هستند که چند روز دیگر ماندنی هستند؟. شهید قاسم سلیمانی که بود؟ او یکی از فرماندهان دفاع مقدس بود و توانست فرمانده جبهه مقاومت بشود. جبهه مقاومت خودشان سلاح خود را تولید می‌کنند و دریایی از سلاح دارند. در راستای جهاد تبیین، پیشکسوتان واقعیت‌های دفاع مقدس را بدون دروغ، اغراق و فریب بیان کنند.


روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

دانلود آهنگ علی زند وکیلی غمگین ترین آهنگ