نگاهی به کارنامه شبکه نمایش خانگی در 6 ماه اول سال
در این پرونده با بررسی 18 مجموعه که حداقل 5 قسمت از آنها در سال 1402 منتشر شده، به بررسی کارنامه سریالهای نمایش خانگی در نیمه نخست این سال پرداختیم.
صنعت نمایش خانگی در بیش از یک دهه فعالیت، محصولات موفق و پرتماشاگری را روانه بازار کرده و همهساله نیز آثار جذاب و چشمگیری برای عرضه به مخاطبان داشته که برخی مانند «شهرزاد»، « خاتون »، «یاغی» و « پوست شیر » موجی از استقبال مردمی را برانگیختند، اما بعضی دیگر نتوانستند به آن حد از موفقیت برسند و بیشتر نقش پر کردن سبد محصولات پلتفرمها را برعهده گرفتند. با این حال برخی سریالها نیز به قدری پایینتر از حد انتظار، ضعیف و کممخاطب از آب درآمدند که محصولاتی یکسره شکستخورده لقب گرفتند. اینها البته اقتضای طبیعی یک صنعت است؛ چراکه نمیتوان انتظار داشت همه محصولات یک صنعت، موفق و جالب توجه باشند. در این میان اما به نظر میرسد سال ۱۴۰۲ که حالا دیگر نیمی از آن گذشته، سال خوبی برای سریالهای نمایش خانگی محسوب نمیشود و شمار مجموعههای شکستخورده و کمبیننده در آن بالاست؛ تا جایی که جز « حیثیت گمشده »، به سختی بتوان سریال غیرتلویزیونی بزرگسالانهای یافت که در سال 1402 آغاز شده و مخاطب قابل توجهی جذب کرده باشد. جالب است که در جمع مجموعههای موفق امسال، 3 اثر «پوست شیر»، «رهایم کن» و « آکتور » از جمله سریالهاییاند که در سال 1401 آغاز شده و امتداد آنها به 1402 رسیده. در این پرونده با بررسی 18 مجموعه که حداقل 5 قسمت از آنها در سال 1402 منتشر شده، به بررسی کارنامه سریالهای نمایش خانگی در نیمه نخست این سال پرداختیم و به همین دلیل، آثاری مانند «مترجم» و «جیران» که در همان روزهای اول سال به پایان رسیدند را کنار گذاشتیم.
انتشار روی دست ماندهها
میدانیم که سریالهای پلتفرمی دو دسته هستند؛ یک گروه، آثاری که از ابتدا با سرمایهگذاری پلتفرم تولید میشوند و دیگری محصولاتی که خارج از پلتفرمها و به شکل مستقل تولید و آماده میشوند و بعد، برای عرضه به پلتفرمها داده میشوند. یکی از پدیدههای جدید سال 1402، انتشار مجموعههایی است که خارج از پلتفرمها تولید شده و برای چند سال، بیمشتری مانده بودند. «آمستردام» اثر مسعود قراگزلو، «عقرب عاشق» به کارگردانی حسین سهیلیزاده و «پدر گواردیولا» ساخته سعید نعمتالله، سه محصولی هستند که تا اینجای کار، این گروه را شکل میدهند که البته باید به آنها «خائنکشی» اثر مسعود کیمیایی را که اثری سینمایی بود و پیشبینی میشد در اکران عمومی ناموفق باشد و همچنین «دادزن» به کارگردانی سیامک خواجهوند را هم اضافه کرد که اگرچه توسط پلتفرم پخشکنندهاش (فیلمناب) ساخته شده بود، اما برای مدتها آماده پخش قرار داشت و در دسترس قرار نمیگرفت. حضور پنج اثر که روی دست سازندگانشان مانده بودند و پس از پخش مشخص شد بیانگیزگی پلتفرمها برای انتشار آنها بیجهت نبوده، از عوامل پایین آمدن سطح کلی سریالهای خانگی در سال 1402 به شمار میرود. اما باید پرسید چه اتفاقی افتاده که پلتفرمها مجبور به انتشار چنین آثاری شدند؟ آیا تولید رونق سابق را ندارد؟ شواهد نشان میدهد که این اتفاق رخ داده و پلتفرمها به اندازه گذشته، محصول در حال تولید و آماده پخش ندارند.
افزایش سریالهای کوتاه
صنعت نمایش خانگی یک تغییر جالب توجه دیگر را نیز تجربه میکند که کاهش تدریجی قسمتهای سریالهاست. نه نسبت به «قهوه تلخ» بیش از 100 قسمتی، بلکه سریالها نسبت به «دل» 40 قسمتی، «جیران» 52 قسمتی و «آقازاده» 29 قسمتی کاهش شمار قسمتها را تجربه میکنند. این روزها اغلب مجموعههای خانگی حدود ۱۵ قسمت دارند و بدون احتساب معدود فیلمهای تبدیلشده به سریال مانند «روز بلوا» و «خائنکشی»، شمار آثاری با ۱۰ قسمت یا کمتر نیز بیش از گذشته شده است؛ بهطوری که در نیمه اول سال، یک مجموعه ۹ قسمتی و سه مجموعه ۱۰ قسمتی به نمایش درآمد که از سالهای گذشته، بیشتر به نظر میرسد. گویی پلتفرمها برای کاهش ریسک سرمایهگذاری چندده میلیارد تومانی روی هر اثر، ترجیح میدهند قصههایی کوتاهتر را در تعداد قسمتهای کمتر بسازند تا اگر در میانه اثر، متوجه شکست محصول شدند، ضرر کمتری ببینند.
موفقیت سریالهای کودک
به خلاف سریالهای بزرگسالانه که اغلب شکست خوردند و محصولات در خور توجه کمشماری برای مخاطب بزرگسال در این سال به انتشار رسید، محصولات کودک و نوجوان سال موفقی در نمایش خانگی سپری کردند. بهار 1402، بازار نمایش خانگی در اختیار «دیو و ماهپیشونی» قرار داشت که همزمان از چند پلتفرم منتشر شد و برای نخستین بار، همکاری فیلیمو و فیلمنت را در غیاب نماوا رقم زد؛ اثری که نسبتا پربیننده هم شد. با شروع فصل تابستان، فیلیمو مجموعه «جزیره جادویی پیکولو» و فیلمنت مجموعه «فوفو: مسافری از کامادو» را منتشر کردند تا این دو پلتفرم، در عین رقابت در این عرصه، نشان دهند برای انتشار محصولات کودک، برنامه ویژهای دارند. با همزمانی دو سریال در ایام تابستان که انتشار هردو تا پایان این فصل به طول انجامید، روشن شد که پلتفرمها برای استفاده از اوقات فراغت کودکان و پر کردن آن برنامهریزی دارند.
جزیره جادویی پیکولو
مجموعه «جزیره جادویی پیکولو» اثری در قالب عروسکی، رئال و انیمیشن است که برای کودکان ساخته شده و اولین تجربه سریالسازی علی احمدی، کارگردان جوان تئاتر در عرصه نمایش خانگی به شمار میآید. هومن حاجیعبداللهی و مهسا طهماسبی تنها بازیگران این اثرند و دیگر شخصیتهای سریال، عروسکهایی با صداپیشههای شاخص و شناختهشدهاند. «پیکولو» در قسمتهایی کوتاه، قصههایی متنوع، آموزنده و بامزه را برای کودکان به تصویر میکشد و رنگولعاب و موسیقیهای جذابی برای خردسالان دارد. حاجیعبداللهی هم البته تجربه کار با عروسکها را در تلویزیون دارد و از همین روست که اغلب کامنتها هم درباره حضور او در این اثر، مثبت است. پیکولو البته در جذب کودکان سنین بالاتر از 7-6 سال موفق نیست و با فهم آنها از موضوعات مختلف تناسب ندارد.
دیو و ماهپیشونی
تنها سریال کودک نمایش خانگی در بهار 1402 که البته دو قسمت از آن در اسفند سال گذشته منتشر شد، اثری به کارگردانی حسین قناعت بود که تجربیات مثبتی در زمینه ساخت پروژههای تصویری ویژه کودکان دارد. قناعت البته در این اثر نیز مانند اغلب آثار اخیرش و همچنین بیشتر سریالهای کودک و نوجوان، محصولی فانتزی را روانه بازار کرد که قصهای سرراست، اما پرماجرا را برای کودکان و نوجوانان روایت میکرد و اشتیاق آنها را برای تماشای قصه و ماجراجویی سیراب میکرد. «دیو و ماهپیشونی» از حضور چهرههایی چون علی صادقی، لیلا اوتادی، رامین ناصرنصیر، حسن پورشیرازی، افسانه بایگان و رضا شفیعیجم بهره میبرد و کامنتهای مثبتی هم در شبکههای اجتماعی گرفت. این سریال البته به خلاف «پیکولو» و «فوفو» که برای خردسالان مناسبند، برای مخاطب بیشتر از 12 سال تولید شده بود.
فوفو: مسافری از کامادو
یکی از دو سریال کودک نمایش خانگی که از تابستان 1402 شروع شده، «فوفو: مسافری از کامادو» محصول فیلمنت است که به کارگردانی میثم معراجی ساخته شده. این سریال با حضور جمعی از چهرههای آشنای تلویزیون مانند سیدجواد رضویان، الیکا عبدالرزاقی، بهراد خرازی، پاشا جمالی، رضا شفیعیجم، السا فیروزآذر، یوسف صیادی و لاله صبوری اثری در ژانر کمدی و فانتزی است که از مولفههای آشنای سینمای کودک در سالهای اخیر بهره میبرد و احتمالا از معدود سریالهای محبوب نمایش خانگی (در میان مخاطب هدف آن) است. «فوفو» هرچند سروصدای زیادی به راه نینداخته، اما کودکان خردسال را سرگرم میکند و برای آنان لحظات شیرینی دارد. اگرچه در فیلمنامه نکاتی هم برای جذب مخاطب بزرگسال تعبیه شده، اما قصه سهلگیرانه آن تنها برای بیننده کودک جذابیت دارد.
دادزن
در سالهای اخیر جریان کمدیهای خالتور سینما، در نمایش خانگی هم امتداد یافته که «دادزن»، آخرین مورد از این دست به شمار میرود. این سریال محصولی از پلتفرم فیلمناب و به کارگردانی سیامک خواجهوند از همان قسمت نخست، سه هیچ از رقبای کمدی خود در پلتفرمهای رقیب عقب بود. ایفای نقش اصلی توسط بهرنگ علوی و حضور جمعی از بازیگران روتین سریالهای تلویزیون نظیر نسرین مقانلو، رضا فیاضی، علیرام نورایی، محمدرضا رهبری، نفیسه روشن و امیر کربلاییزاده روشن میکرد که دادزن در لیگ متفاوتی نسبت به بقیه محصولات کمدی بازی میکند. شوخیهای کهنه و از مد افتاده، شخصیتهایی شبیه به کمدیهای دهه 70 با چهرهپردازی اغراقآمیز و داستان و موقعیتهایی دستمالی شده، نشان میداد که این سریال نمیتواند موفق و پربیننده شود و نشد.
قهوه ترک
سریال «قهوه ترک» جدیدترین اثر پایانیافته نمایش خانگی که تقریبا در تمام طول تابستان در حال پخش اختصاصی از پلتفرم فیلمنت بود، با حضور ستارههایی چون حامد بهداد، سارا رسولزاده، امیر جعفری، مجتبی پیرزاده و بهاره کیانافشار اثری کموبیش پربیننده بود که رضایت کمی را از مخاطبان جلب کرد. این مجموعه به کارگردانی علیرضا امینی، با وجود آنکه از حضور نغمه ثمینی نویسنده «شهرزاد» بهعنوان یکی از دو طراح قصه بهره میبرد، اما از نظر بسیاری مخاطبان، ضرباهنگی پایین و منطقی ناقص در قصه داشت و شخصیتهای اصلی آن دور خودشان میچرخیدند.
قهوه ترک به این دلایل مورد انتقاد قرار گرفت، اما پایانبندی مبهم و عجیب اثر در قسمت هجدهم، میخ آخر تابوت این سریال بود که به نسبت معمول سریالها، مخاطب قابل توجهی جلب کرده بود، اما آنها را درنهایت ناراضی کرد.
آمستردام
اولین سریال مسعود قراگزلو که با حضور پرتعداد بازیگران شناختهشده مثل مهدی پاکدل، هنگامه قاضیانی، شهرام حقیقتدوست، مهدی سلطانی و مجتبی پیرزاده همراه بود، بعد از گذشت چند سال از تولید، بالاخره بهار امسال بهعنوان اولین محصول پلتفرم تماشاخونه آغاز شد اما قسمت آخر آن نزدیک به دو ماه است که بدون دلیل مشخص، متوقف شده و پخش نمیشود. جدا از این تاخیر عجیب، گنگستربازیهای غیرقابل باور، بازی تصنعی برخی هنرپیشهها خصوصا یکی دو بازیگر جدید و ماجراهای پرخون خارجیطور انتقادات تماشاگران را برانگیخت. «آمستردام» اگرچه به نظر اثری تینایجری میماند و از قضا با همین سبک و سیاق، تماشاگرانی نیز جذب کرده، اما درمجموع اثری ناموفق محسوب میشود که اغلب مخاطبانش بعد از دو سه قسمت اول، تماشای آن را کنار گذاشتند.
مگه تموم عمر چند تا بهاره؟سروش صحت بعد از پایان «فوق لیسانسهها» و تمدید نشدن «کتابباز» از سوی تلویزیون، ترجیح داد بیشتر به سینما و نمایش خانگی بپردازد و حاصل آن، ادامه مسیرش برای خلق طنزی با مایههای سوررئال در «مگه تموم عمر چند تا بهاره؟» شد. این سریال که پخش آن از اوایل تابستان آغاز شد و تاکنون به قسمت 12 رسیده، اثری است که مخاطبان را به دو دسته تقسیم کرده؛ عدهای در هر قسمت بیشتر با آن ارتباط برقرار میکنند و عدهای از ابتدا سبک شوخیهای آن را نپسندیدند. در عین حال، آنچه روشن است، اینکه «مگه تموم عمر... » با وجود پخش مشترک در پلتفرمهای پرکاربر فیلیمو و نماوا، نتوانست موج بزرگی از تماشاگران را با خود همراه کند و اگرچه ممکن است اثری شکستخورده محسوب نشود، اما نمیتوان به آن صفت «پربیننده» را اطلاق کرد.
خائنکشی
مسعود کیمیایی که بیش از یک دهه است با هیچ فیلمی منتقدان یا تماشاگران را به وجد نیاورده و در سینما پی در پی شکست را تجربه کرده، با نمایش فیلم «خائنکشی» در جشنواره فجر، حمایت طیفی از منتقدان و مخاطبان را جلب کرد؛ فیلم البته اکران نشد و نسخه مفصلتر آن به شکل مینیسریال در تابستان 1402 نماوا منتشر شد. سریال بسیار پرستاره خائنکشی با حضور امیر آقایی، پولاد کیمیایی، مهران مدیری، پانتهآ بهرام، سارا بهرامی، سام درخشانی، نرگس محمدی، رضا یزدانی، فرهاد آئیش و حمیدرضا آذرنگ امتیازات مثبتی در رنگ، نور، فیلمبرداری، طراحی صحنه و حتی بازیها دارد، اما باز هم نتوانست موجی در میان کاربران راه بیندازد که دلیل آن را میتوان ضعف در درام، شخصیتپردازی، قصهپردازی و حتی الکن بودن فیلمنامه دانست.
عقرب عاشق
«عقرب عاشق» به کارگردانی حسین سهیلیزاده، اثری در ژانر درام عاشقانه و علمی - تخیلی است؛ ژانری که در کشورمان محصولات کمی دارد. سریال اگرچه از این جهت اثری جالب توجه به شمار میآید، اما از همین مساله ضربه دیده؛ چراکه به علت داشتن صحنههای باورناپذیر فضایی و کهکشانی و همچنین موجودات عجیبوغریب فضایی، مورد انتقاد بسیاری از کاربران قرار گرفته است. سهیلیزاده که پس از شروع کار در نمایش خانگی روند نزولی جدی آغاز کرده، پس از «مانکن» و «ملکه گدایان» با عقرب عاشق شکست دیگری را تجربه میکند. سریال او مدتها آماده پخش بود و حتی ترانه تیتراژ آن یک سال پیش رونمایی شد، اما از اوایل تابستان 1402 در نماوا به انتشار رسید. عقرب عاشق از حضور محمدرضا فروتن، آرمان درویش، آتنه فقیهنصیری، حسین پاکدل، متین ستوده و رضا بهبودی بهره میبرد.
حیثیت گمشده
ازجمله معدود سریالهای موفق امسال، «حیثیت گمشده» به کارگردانی سجاد پهلوانزاده است که در تابستان 1402 در فیلیمو منتشر شد. این سریال اثری تقریبا کمهزینه و کمستاره به شمار میرفت که تنها از مهدی حسینینیا، بهاره افشاری و الناز حبیبی بهره میبرد، اما با استفاده از فرمولهای فیلمفارسی توانست توجه مخاطب را جلب کند و محصولی عامهپسند لقب گیرد. طرح معمایی ناموسی که با جوشش غیرت مردانه و انتقامجویی همراه شد، همراه با بازی خوب بازیگران اصلی، از این سریال محصولی موفق ساخت. با این کامیابی، هم سجاد پهلوانزاده کارگردان و احمد سلگی نویسنده حیثیت گمشده پرکارتر خواهند بود و هم محصولاتی شبیه به این سریال بیشتر خواهد شد. این اثر با داشتن 9 قسمت، دومین سریال کوتاه نمایش خانگی در نیمه نخست سال 1402 به شمار میآید.
سیاهچاله
اولین سریال کمدی حسین نمازی که در نیمه دوم بهار 1402 پخش میشد، نه توانست گل طلایی را بزند و نه اثری شکستخورده لقب گرفت. «سیاهچاله» در قصه خود جذابیتهایی داشت که بخشی از مخاطبان را جذب میکرد، اما آنقدر که بیننده از محصولات کمدی سینما، تلویزیون و نمایش خانگی انتظار دارد، نتوانست خندهدار باشد. این سریال 10 قسمتی محصول فیلمنت با حضور مهران احمدی، ژاله صامتی، حسن پورشیرازی، الناز حبیبی، مجید نوروزی، عباس جمشیدیفر و بهرنگ علوی اگرچه ویترین مناسبی داشت، ولی اغلب آنها در خنداندن مخاطب ناکام بودند و حتی مهران احمدی نیز نتوانست سایهای از «بهبود» سریال «پایتخت» باشد. تغییر مسیر قصه در میانه اثر نیز که آن را به فضای پلیس، دادگاه و... برد و این سریال را جدیتر کرد، از دلایل انتقادات مخاطبان به سیاهچاله بود.
زخم کاری: بازگشت
سریال پربیننده «زخم کاری» که در سال 1400 منتشر میشد، آنقدر موفق بود که پلتفرم فیلیمو و تیم سازنده را وسوسه کرد که فصل دوم آن را جلوی دوربین ببرند. فصل دوم آن از حدود 20 روز پیش آغاز شده و شاید قضاوت آن در این مقطع درست نباشد، اما آنقدر که پیداست، اینکه واکنشها به آن مثبت نبوده و لااقل به اندازه انتظاراتی که به واسطه محبوبیت فصل اول ایجاد شده بود، نیست. در این فصل چهرههایی مانند کامبیز دیرباز و مهران غفوریان به سریال اضافه شدند و از قضا دیرباز که ظاهرا دارای نقشی مهم در این فصل است، از نظر چهرهپردازی و نقشآفرینی بیشترین واکنشهای منفی را دریافت کرده. با این حال به هر حال کارگردان سریال محمدحسین مهدویان است که پروژههای مخاطبپسند کم نداشته و هنوز زود است که فصل دوم آن را اثری شکستخورده بدانیم.
نیوکمپ
تازهترین تجربه کارگردانی منوچهر هادی که این بار کوتاهتر از سریالهای قبلیاش بود، در تنها 10 قسمت، یک ماجرای نیمهفوتبالی را روایت میکرد و از حضور بازیگرانی چون اکبر عبدی، حمید گودرزی، حسن معجونی، بهاره افشاری، حامد آهنگی، ایمان صفا و فرزاد فرزین بهره میبرد. «نیوکمپ» مانند دو سریال قبلی هادی از سوی منتقدان جدی گرفته نشد و مثل «نیسان آبی»، در میان مخاطب عام نیز نظرات متفاوتی را برانگیخت که برخی آن را جذاب و دنبالکردنی میدانستند و برخی دیگر به علت آنکه نمیتوانست مخاطب را به قهقهه وادارد، این اثر را نپسندیدند. نیوکمپ درمجموع محصولی پربیننده و موجساز نشد، اما شوخیهای کاراکتر حامد آهنگی، بیش از دیگر فصول این سریال مورد توجه قرار گرفت. این اثر از نیمه اردیبهشت تا نیمه تیر 1402 منتشر شد، اما خیلیها متوجه آمدن و رفتنش نشدند!
پدر گواردیولا
یکی از پرستارهترین سریالهای نمایش خانگی که اولین تجربه کارگردانی سعید نعمتالله در این مدیوم به شمار میرود، با گذشت مدتها از تولید، بالأخره از مرداد ماه در پلتفرم تماشاخونه به انتشار رسید. از این اثر تاکنون 6 قسمت اصلی و یک قسمت پیشدرآمد منتشر شده، اما در همین قسمتها با واکنشهای اغلب منفی مواجه شده؛ چراکه عدهای آن را برای داشتن شخصیتهای اغراقشده، دیالوگهای آهنگین و فضای شلوغپلوغ نمیپسندند و به نظر میرسد آنقدر که از ستارههای فراوان آن مانند حمید فرخنژاد، ستاره اسکندری، امیرمهدی ژوله، هنگامه قاضیانی، مهدی سلطانی، مهران مدیری، نرگس محمدی، آرش عدلپرور و... انتظار میرود، نتوانسته مخاطب جذب کند. گفته میشود تعداد قسمتهای پدر گواردیولا بالاست و تا اواخر سال 1402 در حال پخش خواهد بود.
سریالهایی که در 1401 شروع و در 1402 تمام شدند
سرگیجه
سریال «سرگیجه» به کارگردانی بهرنگ توفیقی، از آثار ناموفق پلتفرمها در دو سال اخیر است که 10 قسمت آن در زمستان 1401 و 14 قسمت آن در بهار 1402 به پخش رسید. این سریال جنایی و معمایی که از حضور حامد بهداد، رعنا آزادیور، شبنم مقدمی، هادی حجازیفر و هومن سیدی بهره میبرد، در قسمتهای نخست فضای معمایی مناسبی داشت و واکنشهای مثبتی برانگیخت، اما بعد از چند قسمت به تدریج ریتمی کند و کماتفاق پیدا کرد و حتی در نیمه دوم آن، عملا دور خودش میچرخید و پیش نمیرفت. در میانه قصه سرگیجه بسیاری از مخاطبان از تماشای آن ناامید شدند و این اثر را رها کردند. بسیاری از همانها هم که همچنان مخاطب سریال باقی ماندند، کامنتهای فراوانی علیه این سریال نوشتند تا روشن شود اثری ناموفق در کارنامه سازندگان «سرگیجه» ثبت شده است.
کتور
اولین سریال نیما جاویدی که در هر دو پلتفرم فیلیمو و نماوا به شکل مشترک به انتشار میرسید، اثری تقریبا محبوب و موفق از آب درآمد که بینندگان پرشماری داشت. حضور نوید محمدزاده، هانیه توسلی و احمد مهرانفر که همگی نقشآفرینیهای خوبی نیز به نمایش گذاشتند، «آکتور» را به اثری قابل توجه تبدیل کرد. با این حال انتقاد برخی مخاطبان به پیش نرفتن قصه و تکرار موقعیتهایی مشابه، از جمله ضعفهایی بود که انتقاداتی را نیز نسبت به این اثر به وجود آورده بود. با این وجود، آکتور کیفیت بالای ساخت خود را تا پایان حفظ کرد و از معدود محصولات سریالی ایران بود که به یکی دو جشنواره خارجی هم راه یافت. با همه آنچه گفته شد، البته این سریال جزء آثاری بود که تماما در سال 1402 منتشر نشد و هشت قسمت از 20 قسمت آن در سال قبل به انتشار رسید.
رهایم کن
بعد از «میخواهم زنده بمانم» دومین تجربه همکاری شهرام شاهحسینی در مقام کارگردان و مجید مولایی در مقام نویسنده نیز اثری موفق از آب درآمد. سریال «رهایم کن» محصول فیلیمو با تمام انتقاداتی که برانگیخت، با قصهای جذاب و عامهپسند که تنه به فیلمفارسی میزد، نظر مثبت تماشاگران را جلب کرد و در زمان پخش، پرمخاطب شد. این سریال از حضور محسن تنابنده، هوتن شکیبا، هدی زینالعابدین، مهدی حسینینیا، حسن معجونی و آزاده صمدی بهره میبرد. رهایم کن البته بیشترین انتقادات محتوایی را نیز برانگیخت که بخش زیادی از آن به نمایش شرابخواری کاراکترها برمیگشت. انتشار سریال در میانه دعوای ساترا و فیلیمو و درحالیکه گفته میشد هیچ مجوزی از سوی ساترا ندارد، باعث تند شدن آتش علیه آن هم شد. پنج قسمت از 18 قسمت این اثر در سال 1401 منتشر شد.
پوست شیر
مجموعه «پوست شیر» احتمالا با اختلاف بهترین و پرمخاطبترین سریال خانگی در سالهای 1401 و 1402 محسوب میشود. سریالی پلیسی ساخته برادران محمودی که با قصهای جذاب و پرکشش، بازیهایی خوب و کارگردانی قوی، بیشترین واکنشهای مثبت را از تماشاگران و حتی منتقدان سینما دریافت کرد. این اثر آنقدر محبوب از آب درآمد که پلتفرم فیلمنت را در حد رقبای اصلیاش بالا کشید. هادی حجازیفر، شهاب حسینی، پردیس احمدیه، علیرضا کمالی، مهرداد صدیقیان و پانتهآ بهرام بازیگران اصلی این اثر بودند که تقریبا همگی تحسین شدند. پوست شیر در سه فصل هشت قسمتی (مجموعا 24 قسمت) ساخته شد. این اثر را با اغماض میتوان از محصولات 1402 نمایش خانگی به شمار آورد؛ چراکه تنها 5 قسمت از آن در این سال به انتشار رسید و 19 قسمت آن در 1401 در دسترس قرار گرفت.