پشت پرده گرانی چای چیست؟
یک فعال صنعت چای با اشاره به افزایش مصرف این محصول در نیمه دوم سال و روند نامناسب واردات گفت: در صورت ادامه روند کنونی بازار چای دچار چالشهای جدیتر میشود.
گروه کشت و دام بازارنیوز- مهربانو مهدوی؛ فرزاد نیازی، فعال صنعت چای در گفتگو با خبرنگار بازارنیوز در واکنش به افزایش قیمت چای در بازار طی ماههای اخیر اظهار کرد: اتفاقات مهمی در بازار چای کشور رخ داده که میتوان گفت بیسابقه بوده و یکی از مهمترین آنها اعطای رانت به یک شرکت خاص برای واردات و ایجاد محدودیت برای سایر تجار بوده است.
نیازی با اشاره به ثبت سفارش قطرهچکانی واردات چای در ماههای گذشته، گفت: تنها به شرکتهایی اجازه ثبت سفارش داده شد که میانگین مدت غعالیت در امر واردات آنها حداقل بین ۵ تا ۶ سال باشد.
وی با بیان اینکه دولت در مقاطع حساس از جمله شب عید و ماه مبارک رمضان از تجار درخواست کمک برای تنظیم بازار میکند، افزود: در این شرایط از بازرگانان خواسته شد کالایی را که در گمرک داشتند به صورت ۹۰ درصد ترخیص و وارد بازار کنند که هنوز هم بعد از گذشت ماهها این مطالبات پرداخت نشده است.
نیازی با اشاره به اینکه تجار ما با طرفهای خارجی معامله و در این مسیر از اعتبار خود استفاده کردهاند، گفت: شرایطی که پیش آمده منجر به بیاعتباری بازرگانان ما خواهد شد.
وی با بیان اینکه در نیمه دوم سال مصرف چای افزایش خواهد یافت، اضافه کرد: نیاز کشور به چای بین ۶۵ تا ۷۰ هزار تن است که در صورت واردات کسری موجود، بازار به تعادل میرسد ضمن اینکه چای کالایی نیست که بتوان آن را فورا وارد کرد و واردات آن حدودا دو ماه طول میکشد.
این فعال بخش خصوصی توضیح داد که وضعیت ثبت سفارش و واردات چای شرایط دشواری را برای بازرگانان ایجاد کرده و کارخانهها فقط به دلیل حفظ سرمایه و اعتبار خود به تولید ادامه میدهند و توانستهاند خود را سرپا نگه دارند.
وی ادامه داد: اگر شرایط به همین شکل باشد و واردات انجام نشود، تولید و بازار چای آسیب جدی خواهد دید.
نیازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به جابجایی کالای چای از تالار اول به تالار دوم، گفت: اگر حدود ۴۰ هزار تن چای وارد نشود، بازار این کالا دچار کمبود میشود؛ ضمن اینکه ایجاد شائبه کمبود نیز به بازار آسیب میزند و آن را دچار تنش میکند.
پایان پیام//