درخواست دبیرکل سازمان ملل برای آتش بس بشردوستانه در غزه


درخواست دبیرکل سازمان ملل برای آتش بس بشردوستانه در غزه

دبیرکل سازمان ملل از اسرائیل و نوار غزه درخواست آتش بس دو هفته ای کرد.

به گزارش اسپوتنیک، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد خواهان آتش بس بشردوستانه بین نوار غزه و اسرائیل برای مدت حدود دو هفته شد.

وی در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه مصر در قاهره اظهار کرد: "من درخواست آتش بس بشردوستانه فوری برای حدود دو هفته را می کنم".

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که ارسال فوری کمک و مواد غذایی به نوار غزه ضروری می باشد.
سامح شکری وزیر خارجه مصر پیشتر اعلام کرده بود که دولت اسرائیل تا کنون امکانی را برای بازگشایی گذرگاه رفح از جانب نوار غزه ایجاد نکرده است تا اجازه ارسال کمک های بشردوستانه و یا خروج شهروندان کشورهای ثالث از این منطقه ایجاد گردد. به گفته وی، مصر از سمت خود رفح را نبسته است. شکری همچنین خاطرنشان کرد که گذرگاه رفح در روزهای اخیر دست کم چهار بار و از جمله یک بار در حین تعمیر آن، بمباران شده است. آناتولی ویکتوروف سفیر فدراسیون روسیه در تل آویو روز سه شنبه اعلام کرده بود که "رفح" کار نمی کند و مسکو در حال کار بر روی بازگشایی آن با مصر و اسرائیل می باشد.
صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از نوار غزه قرار گرفت. علاوه بر این، پس از حملات موشکی گسترده، جنگنده های این سازمان به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند. در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. چند روز پس از حمله، ارتش اسرائیل کنترل تمام شهرک‌های نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت به حالت تعلیق درآمد.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. بر اساس موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه منحصراً بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل که به منافع ارضی طرفین مربوط می شود، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط کشور اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.

روی کلید واژه مرتبط کلیک کنید

بیشترین بازدید یک ساعت گذشته

(تصاویر) مخوف‌ترین مرکز بازداشت و شکنجه در دمشق