چیکو شکلاتی از آب پنیر
رکنا: نمایش روش تولید "چیکُو " شُکلات طلایی ایل عشایر سنگسری در " شُکرانه حاصَل " که از دور ریز آب پنیر تولید میشود.
به گزارش رکنا از سمنان، زنان هنرمند عشایر ایل سنگسر از شیر و محصولات تولیدی آن بهترین و بیشترین استفاده را میکنند.
"چیکو" عنوان شکلاتی است که زنان ایل از دور ریز آب پنیر تهیه می کنند.
بانوان ایل پس از تهیه آب پنیر و جدا کردن لُور از آن ، مایع باقیمانده را در یک فرآیند طولانی روی حرارت ملایم آنقدر می پزند تا غلیظ شود و با اضافه کردن شکر یا عسل و خشکباری مثل کنجد، شاهدانه به آن محصول بعمل آمده را سینی پهن می کنند تا سرد شود بعد آن را خُرد کرده و به قطعات کوچک تر تقسیم می کنند و بعنوان شکلات مقوی و خوش خوراک در میهمانی ها و جشن های خانوادگی استفاده می کنند
این محصول هم اکنون با تجاری سازی بنام مهدیشهر و ایل عشایر سنگسری ثبت شده است.