مسئولیت تنظیم بازار کالاهای اساسی و کشاورزی به اصناف سپرده شد
رئیس اتاق اصناف و وزیر جهاد کشاورزی امروز تفاهمنامه برای نظارت بر اصناف و تنظیم بازار محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی در سطح خردهفروشی به امضا رساندند.
محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در نشست هماندیشی رؤسای اتاق اصناف مرکز استانهای کشور، اظهار داشت: تأمین معیشت مردم از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی است که برای تحقق این امر برنامههای ما از محل تولید داخلی و واردات انجام میشود.
به گزارش تسنیم، وی افزود: با وجود این، برای تأمین مواد غذایی موردنیاز کشور تمایلی به واردات نداریم با حمایت از تولیدکنندگان و رفع مشکلات آنان بهدنبال تأمین نیاز بازار از محل داخلی هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: زمانی که تولیدکنندگان احساس کنند که تولید روی دست آنها باقی نمیماند و بدون سوداگریهای موجود بهسرعت به بازار میرسد، تولید آنها نیز ارتقاء مییابد؛ با کمک خود کشاورزان بهدنبال داخلیسازی کالاهای کشاورزی هستیم که این موضوع هماینک در دست انجام است.
نیکبخت تصریح کرد: مرحله بعد از تولید مربوط به فعالیتهای اصناف است تا کالای تولیدشده به بازار برسد و همچنین تنظیم بازار صورت بگیرد و معتقدیم که غیر از اصناف هیچ بخشی نقشی مهمتر از آن ندارد.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: بر این اساس کالاهای اساسی و مواد غذایی با قیمتی که سازمان حمایت مصرف کنندگان آن را تعیین کرده است با هماهنگی اتاق اصناف در اختیار اتحادیههای قرار میگیرد تا آن را در میان مردم توزیع کنند.
سوداگریهای موجود در بازار با کمک اصناف برچیده میشود
وی گفت: در شرایط فعلی تولیدکننده و مصرفکننده از کالای عرضهشده در بازار راضی نیستند و بین این دو بخش سوداگریهایی صورت میگیرد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به امضای تفاهمنامه با اصناف برای تنظیم بازار کالاهای اساسی و کشاورزی گفت: از امروز پیمان میبندیم که دست به دست هم دهیم تا این سوداگریهای موجود در بازار برداشته شود.
نیکبخت ادامه داد: هیچ شبکهای مانند اصناف حضور مویرگی در سراسر کشور ندارد و نمیتوانند مشکل موجود در توزیع را رفع کنند.
وی اظهار داشت: البته مباشرانی نیز وجود دارند که توزیعکننده کالا هستند که در ارتباط با آنها نیز بررسیهای دقیقتری صورت خواهد گرفت.
مسئولیت تنظیم بازار کالاهای اساسی و کشاورزی به اصناف سپرده شد
بنابر این گزارش، بر اساس توافق صورتگرفته تنظیم کالاهای اساسی و کشاورزی در بخش کلان و محل تولید کماکان توسط خود وزارت جهاد کشاورزی صورت میگیرد، اما برای انجام نظارتها در بازار و تنظیم بازار خردهفروشی این مسئولیت به اصناف سپرده شد.
سال آینده دیگر واردات مرغ نداریم
وزیر جهاد کشاورزی گفت: تلاش میشود در صنعت مرغ تعادل صورت گیرد و تولید رونق داده شود تا برای سال آینده نیز بهدنبال واردات مرغ نباشیم.
وی اضافه کرد: امیدواریم در سال آینده علاوه بر تأمین نیاز داخلی به زنجیرهها اجازه دهیم که صادرات نیز داشته باشند.
نیکبخت گفت: در ارتباط با گوشت قرمز نیز کمبودی وجود دارد که از طریق بستن قرارداد با تولیدکنندگان داخلی و تأمین نهادههای آنان بهدنبال تأمین این نیاز از تولیدات داخلی هستیم و در صورتی که واردات نیز صورت گیرد بهصورت تلیسه و برای پرواربندی باشد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: واردات کالا در بخش کشاورزی تنها بهصورتی انجام خواهد شد که به تولید داخلی ضربه وارد نشود.
بنابر این گزارش، رئیس اتاق اصناف و وزیر جهاد کشاورزی امروز تفاهمنامه برای نظارت بر اصناف و تنظیم بازار محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی در سطح خردهفروشی به امضا رساندند.