"اسپیسایکس" سومین دسته از ماهوارههای Starlink خود را در یک هفته اخیر با یک موشک فالکون ۹ در ساعت ۲:۴۷ بامداد از پایگاه فضایی "کیپ کاناورال" بلند کرد. این پرتاب قرار بود سهشنبه شب انجام شود که دوبار پرتاب آن به تأخیر افتاده بود. این ماهوارهها، سومین دسته از ماهوارههای استارلینک بود که در روزهای اخیر به مدار میرسید.
بیشتر بخوانید:
-
بارندگیهای اخیر کشور از نگاه ماهواره ایرانی خیام/ عکس
-
جانور عجیبی که خودش را برای جفتگیری نصف میکند/ عکس
این، هشتاد و هفتمین پرتاب مداری اسپیسایکس در سال و دویست و هفتاد و ششمین پرواز یک موشک فالکون ۹ تا به امروز بود. اکثر این پروازها به ساخت ابرصورت فلکی استارلینک اختصاص یافته که خدمات اینترنتی را به مشتریان در سراسر جهان ارسال میکند.
در حال حاضر بیش از ۵۰۰۰ ماهواره Starlink عملیاتی در مدار پایین زمین وجود دارد.
استارلینک (Starlink) یک منظومه ماهوارهای است که از سوی شرکت اسپِیساِکس برای فراهم کردن اینترنت ماهوارهای شکل گرفتهاست. این صورت فلکی از هزاران ماهواره کوچک در مدار پایینی زمین تشکیلشده که در ترکیب با فرستنده و گیرندههای زمینی کار میکنند.
ماهوارههای استارلینک قرار است در مدار پایینی زمین یا LEO با ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر در فاز اول و ۳۰۰ کیلومتر در فازهای بعدی (یعنی ۷۰ تا ۱۰۰ برابر نزدیکتر از ماهوارههای مدار GEO) قرار بگیرند که همین موضوع باعث میشود تأخیر اینترنت ماهوارهای استارلینک ازلحاظ تئوری حتی از فیبر نوری هم کمتر باشد.
ایلان ماسک مالک "اسپیسایکس" قصد دارد درنهایت تمامی نقاط جهان را تحت پوشش اینترنت ماهوارهای استارلینک قرار دهد؛ در حال حاضر تنها چند کشور (آمریکا، کانادا، انگلستان، فرانسه، آلمان، هلند، بلژیک، سوئیس، دانمارک، پرتغال، استرالیا و نیوزلند) و در مناطق خاصی از امکانات این سرویس بهرهمند هستند و امکان پیشسفارش نیز در تعدادی از کشورها از جمله ایتالیا، لهستان، اسپانیا و شیلی وجود دارد.
۵۸۵۸